GIMNASTIKA: GK Niš prvak države i pobednik u apsolutnoj konkurenciji

Od 6.-8-novembra u Novom Sadu je održano državno, a odmah zatim i Prvenstvo Srbije u gimnastici u apsolutnoj konkurenciji.

Zbog aktuelne epidemije koronavirusa takmičenje je organizovano u neuobičajenom formatu: prvog dana održano je Državno prvenstvo, proglašeni su ekipni rezultati u višeboju i pojedinačno po spravama, kao i ekipni rezultati i rezultati u višeboju za Apsolutno prvenstvo Srbije. Drugog dana, održano je finalno takmičenje po spravama za Apsolutno prvenstvo Srbije.

Ekipa koju je u Novom Sadu vodio trener, dr Saša veličković, redovni profesor FSFV u Nišu, nastupila je u sastavu: Miloš Paunović, Dušan Đorđević, Petar Veličković i posle gotovo pet godina pauze pojavio se i dao snažan doprinos ekipi u osvajanju titule, Aleksandar Miljković.

U višeboju, pobedio je Novosađanin Vlada Raković iz Sokolskog društva Vojvodina, Miloš Paunović je bio drugi, a Dušanu Đorđeviću pripalo je treće mesto. Đorđević je zauzeo prvo mesto u parteru i prekosku i treće mesto na krugovima,dok je na konju sa hvataljkama, razboju i vratilu bio četvrti). Veličković je ovojio prvo mesto na konju sa hvataljkama, dok je na krugovima i vratilu bio četvrt. Paunović je zauzeo drugo mesto u parteru, krugovima i razvoju, a treće mesto na konju sa hvataljkama i vratilu. Miljković je zauzeo  šesto mesto na preskoku i vratilu, a sedmo mesto na parteru i razboju.

Na državnom prventvu učestvovalo je 36 takmičara iz devet gradova. Plasman ekipa na Državnom prvenstvu Novom Sadu bio je: 1.GK Niš, 2. SD Vojvodina i 3. GK Pobednik(Beograd).

Na Apsolutnom prvenstvu Srbije učestvovalo je 35 takmičara iz 10 gradova i ponovo je prvo mesto u ekipnoj konkurenciji osvojio GK Niš, ispred SD Vojvodina i GK Pobednik.

Kao i na državnom prvenstvu, Nišlije su i na Apsolutnom prvenstvu osvojile 12 medalja. U višeboju je Miloš Paunović zauzeo drugo mesto, a Dušan Đorđević treće. Đorđević je zauzeo prvo mesto na parteru i preskoku i treće mesto na krugovima, na razboju je bio peti a na vratilu četvrti. Petar Veličković je zauzeo prvo mesto na konju sa hvataljkama, Paunović jer bio drugi na parteru, krugovima i razboju,dok je treće mesto osvojio na konju sa hvataljkama i vratilu. Povratnik u ekipu, Aleksandar Miljković zauzeo je osmo mesto u preskoku i doneo potrebne bodove ekipi GK Niš za osvajanje prvog mesta u sveukupnom plasmanu.

„Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Povezano

Plivači Leskovca osvojili 6 medalja na kadetskom Prvenstvu Srbije

Članovi Plivačkog kluba „Leskovac“ osvojili su ukupno 6 medalja na državnom prvenstvu u plivanju u kadetskoj konkurenciji koje je organizovano u Kruševcu. Na prvenstvu je učestvovao 181 plivač iz 34 kluba iz čitave Srbije. Medalje su osvojili: 1,mesto – zlatna medalja Viktor Dimitrijević u trci 400m mešovito 2.mesto srebrna medalja Iva Petković u trci 200m […]

Leskovački profesionalni bokser Andrej Pešić 23. aprila u Beogradu protiv Mađaea Ferenca Urbana

Leskovaćki profesionalni bokser Andrej Pešić 23. aprila beogradskom Crowne Plaza hotelu (bivpi Interkontinental) odradiće svoj šesnaesti profesionalni meč. Za protivnika je planiran madjarski borac Ferenc Urban koji ima skor od 7 pobeda i dva poraza i koji je visoko rangiran. U slucaju pobede Andreja ocekuje veliki napredak na svetskim rang listam. – Za ovaj meč […]