GIMNASTIKA: GK Niš prvak države i pobednik u apsolutnoj konkurenciji

Od 6.-8-novembra u Novom Sadu je održano državno, a odmah zatim i Prvenstvo Srbije u gimnastici u apsolutnoj konkurenciji.

Zbog aktuelne epidemije koronavirusa takmičenje je organizovano u neuobičajenom formatu: prvog dana održano je Državno prvenstvo, proglašeni su ekipni rezultati u višeboju i pojedinačno po spravama, kao i ekipni rezultati i rezultati u višeboju za Apsolutno prvenstvo Srbije. Drugog dana, održano je finalno takmičenje po spravama za Apsolutno prvenstvo Srbije.

Ekipa koju je u Novom Sadu vodio trener, dr Saša veličković, redovni profesor FSFV u Nišu, nastupila je u sastavu: Miloš Paunović, Dušan Đorđević, Petar Veličković i posle gotovo pet godina pauze pojavio se i dao snažan doprinos ekipi u osvajanju titule, Aleksandar Miljković.

U višeboju, pobedio je Novosađanin Vlada Raković iz Sokolskog društva Vojvodina, Miloš Paunović je bio drugi, a Dušanu Đorđeviću pripalo je treće mesto. Đorđević je zauzeo prvo mesto u parteru i prekosku i treće mesto na krugovima,dok je na konju sa hvataljkama, razboju i vratilu bio četvrti). Veličković je ovojio prvo mesto na konju sa hvataljkama, dok je na krugovima i vratilu bio četvrt. Paunović je zauzeo drugo mesto u parteru, krugovima i razvoju, a treće mesto na konju sa hvataljkama i vratilu. Miljković je zauzeo  šesto mesto na preskoku i vratilu, a sedmo mesto na parteru i razboju.

Na državnom prventvu učestvovalo je 36 takmičara iz devet gradova. Plasman ekipa na Državnom prvenstvu Novom Sadu bio je: 1.GK Niš, 2. SD Vojvodina i 3. GK Pobednik(Beograd).

Na Apsolutnom prvenstvu Srbije učestvovalo je 35 takmičara iz 10 gradova i ponovo je prvo mesto u ekipnoj konkurenciji osvojio GK Niš, ispred SD Vojvodina i GK Pobednik.

Kao i na državnom prvenstvu, Nišlije su i na Apsolutnom prvenstvu osvojile 12 medalja. U višeboju je Miloš Paunović zauzeo drugo mesto, a Dušan Đorđević treće. Đorđević je zauzeo prvo mesto na parteru i preskoku i treće mesto na krugovima, na razboju je bio peti a na vratilu četvrti. Petar Veličković je zauzeo prvo mesto na konju sa hvataljkama, Paunović jer bio drugi na parteru, krugovima i razboju,dok je treće mesto osvojio na konju sa hvataljkama i vratilu. Povratnik u ekipu, Aleksandar Miljković zauzeo je osmo mesto u preskoku i doneo potrebne bodove ekipi GK Niš za osvajanje prvog mesta u sveukupnom plasmanu.

„Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Povezano

ULAGANJE U SPORT: Predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović uručio danas ugovore za posebne programe – za 11 klubova i organizacija dodatna 4 miliona

Predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović uručio je danas ugovore dobitnicima sredstava za finansiranje posebnih programa kojima se ostvaruje opšti interes u oblasti sporta na teritoriji opštine Vlasotince u 2021. godini. Po ovom osnovu opredeljen je iznos od 4.000.000 dinara koja je dobilo 11 klubova. Rešenja o raspodeli nalaze se na sajtu opštine, na linku https://vlasotince.rs/konkursi/. […]

Odlični rezultati gimnastičarki Dubočice na takmičenju u Knjaževcu

Gimnastičarke Dubočice ostvarile su odlične rezultate u Knjaževcu. U 2. kolu „C“ programa jugoistočne Srbije mlade i super talentovane Leskovčanke ostavile su sjajan utisak i osvojile pregršt medalja. Ekipu su vodili treneri Stefan Milošević, Mirjana Krgović, Ilija Đorđević, Tanja Cvetkovic i Aleksandar Penev- U starosnoj kategorija učenica 5. i 6. razreda gimnastičarke Dubočice još jednom […]