Predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović uručio klubovima i savezima ugovore o finansiranju

Predsednik opštine Bratislav Petrović uručio je ugovore klubovima i savezima sa teritorije opštine Vlasotince koji su sredstva dobili u okviru redovnog programa finansiranja sporta.

Na  predlog komisije, a po odobrenju Opštinskog veća, 29 učesnika ukupno je dobilo 35 miliona dinara.

-Opština Vlasotince ponosna je na brojne sportske aktivnosti, na klubove i pojedince koji postižu dobre rezultate. Vi ne predstavljate samo naše klubove i vaše porodice, već činite mnogo i na promociji Vlasotinca i hvala vam na tome. Vaši uslovi za rad i takmičenje su ograničeni zbog korone skoro celu godinu, ali nadamo se svi da će se narednih nekoliko meseci stabilizovati ova situacija i da ćemo se svi vratiti normalnom životu – rekao je prvi čovek vlasotinačke opštine.

Najviše sredstava dobio je FK Vlasina – sedam miliona dinara, zatim rukometni klub 3,2 miliona, fudbaleri Budućnosti iz Orašja 2,5 miliona, košarkaški 2,4 miliona dinara, a fudbalerke “Rosulje” 2 miliona i 50 hiljada dinara.

Prisutne sportske radnike pozdravio je predsednik Sportskog saveza Milan Ristić.

-Pre nekoliko dana Fudbalski klub Vlasina  je povodom sto godina postojanja ukazom predsednika republike Aleksandra Vučića odlikovan zlatnom medaljom za izuzetne zasluge i afirmaciju sporta.  Ja vam želim da i vi u budućnosti proslavite takve jubileje i budete odlikovani za svoj rad i doprinos razvoju sporta – poželeo je Ristić sportistima I sportskim radnicima vlasotinačke opštine. Ukoliko bude uslova, u toku godine će osim redovnog, biti dostupan i vanredni program za finansiranje sporta, najavio je predsednik Bratislav Petrović.

Povezano

Održani turniri u futsalu i basketu u okviru projekta SPORT U POLICIJI u organizaciji LESS i PU Leskovac

Leskovački savez sportova i Policijska uprava Leskovac organizovali su u nedelju turnire u futsalu i basketu u okviru projekta „Sport u policiji“. Turniri su deo projekta koji se sprovodi u saradnji Ministarstva unutrašnjih poslova i Sportskog saveza Srbije, uz podršku Ministarstva omladine i sporta.Na turniru u futsalu učestvovalo je 6 ekipa: „Leskovac“, „Sever“, „Jug“, „Spasioci“, […]