„SAVEZNI“ RANG PONOVO NA ROSULJI: Dubočica u nedelju dočekuje Zemun u Nišu, od 24. kola Leskovčani domaćini u Vlasotincu

U leto 2003. godine posle superiorno osvojene titule prvaka Srpske lige, Vlasina je pod rukovodstvom neprevaziđenog rukovodstva kluba, predsednika Vlade Filipovića, potpredsednika Jove Stojanovića i Stoleta Babastojanskog , direktora kluba Dragutina Stojanovića i novog trenera Dragana Nikolića, postala klub saveznog ranga takmičenja i član jedne od grupa FSCG.

Prvu utakmici popularni „plavo-beli“ odigrali su kao drugoligaši 17.08. 2003.godine. Posle 18 takmičarskih sezona od prvog nastupa Vlasine u „saveznom“ rangu, Dubočica će u Vlasotincu na legendardnom fudbalskom stadionu, ponovo ugostiti klubove saveznog stepena takmičenja.

Nepunih 13 godina kasnije drugoligaški fudbal se vraća na Rosulju. Poslednja utakmica koju je Vlasina odigrala kao član Prve lige Telekoma Srbija bio je duel sa ekipom Mladenovca koji su Vlasotinčani 24. maja 2008. godine na Rosulji rešili u svoju korist rezultatom 2:1. I pored pobede, Vlasina je na kraju te sezone ispala iz Prve lige Telekom Srbija.

Posle početka priprema za rušenje starog i početak radova na izgradnjiu novog Gradskjog stadiona u Leskovcu, Dubočica će svoje utakmice kao domaćin morati da igra na na nekom drugom stadionu.

Leskovčani u nedelju u 22. kolu dočekuju Zemun na stadionu Čair u Nišu. U ponedeljak, 29. marta 2021.godine, na Rosulji će se za bodove i opstanak u Prvoj ligi Srbije boriti fudbaleri GFK Dubočice. Posebna komisija FSS za prijem stadiona, danas je u prisustvu sekretara leskovačkog prvoligaša Dušana Petkovića, „snimila“ stanje terena, prostorija i svlačionica, i posle detaljnog pregleda upisala samo jednu značajniju zamerku koju uprava GFK Dubočica mora u najkraćem roku da otkloni.

-Bilo je tu sitnih, reklo bi se kozmetičkih zamerki koje ćemo u saradnji sa upravom Vlasine morati u što kraćem roku da otklonimo. Najozbiljnijija primedba pa i nalog koji moramo da ispoštujemo, odnosi se na gromobransku instalaciju, koja je postavljena u prostorijama, ali i oko terena. Moraćemo što pre da pribavimo atest, odnosno dozvolu za korišćenje stadiona u traženim bezbednosnim uslovima. Znate već za situaciju na stadionu i stanje u  objektima srpskoligaša Vlasine: nazivi na svlačionicama će se pred našu utakmicu menjati, jer se gostima mora da obezbedi bolji komfor. Potrebno je obezbediti i dodatni prostor, koji nalažu Propozicije PLS o obezbeđenju i dodatnih kabina za sve članove stručnog štaba ekipa i rezervne fudbalere. Na tom delu igralšta mora da se interveniše i kod kabine za delegata utakmica, što očekujem neće predstavljati poseban napor niti iziskivati veći trošak. Sve ostalo je u redu, tako da ćemo prvu utakmicu u novim uslovima moći da odiramo u ponedeljak 29.marta 2021.godine kada ćemo ugostiti ekipu Kolubare iz Lazarevca – sekretar Dušan Petković je razgovore i inspekcijsku kontrolu nadležnog organa FSS ocenio kao korektnu i konstruktivnu.

Komisija je postavila još jedan uslov, bez kojeg neće biti odobreno korišćenje stadiona na Rosulji.

-U pravu ste, za neke je to obična formalnost, a za organizatora takmičenja pod ingerencijom FSS, garantija kako ćemo na Rosulji dobiti pravo domaćinstva do isteka vremena, koji se mora dogovoriti i  ugraditi u ugovor između dva kluba, FK Vlasina i GFK Dubočica. Verujem da će uprave dva kluba uskoro sesti za sto i zajednički dogovoriti uslove korišćenja, obaveze klubova i rokove trajanja postignutog dogovora. Primerak takvog ugovora ide na zvaničnu potvrdu i overu nadležne službe FSS – pojašnjava prvi operativac Leskovčana, Dušan Petković.

Na Jugu Srbije danas je ogrejalo sunce, nagoveštavajući dolazak proleća i lepšeg vremena. Da li i boljih rezultata GFK Dubočica, pokazaće razmak od osam dana (nedelja, 21.mart kada Leskovčani na niškom Čairu igraju sa ekipom Zemuna, potom četvrtak 25.marta kada ekipa trenera Saše Mrkića gostuje u Loznici i naravno, ponedeljak 29.marta 2021.godine) kada će GFK Dubočica pokušati da se na Rosulji revanšira Kolubari za minimalan poraz prošle jeseni u Lazarevcu.

Povezano

Prva liga Srbije, rezultati 22. kola

Od petka do nedelje na programu su utakmice 22. kola Prve lige Srbije. Rezultati 22. kola: GRAFIČAR – RADNIČKI 1923 0:2 (0:1)Strelci: Marko Mirić 17′, Miloš Zukanović 90′ IMT – KABEL 0:2 (0:1)Strelci: Aleksandar Mesarović 43′, Nenad Kočović 77′ Subota 20. mart BUDUĆNOST – TRAYAL 1:0 DINAMO – RADNIČKI PIROT 3:2 JAGODINA – KOLUBARA 0:3 RADNIČKI SM – […]