Grafičar vodio na Marakani, Leskovčani u nadoknadi vremena promašili pobedu

Na najvećoj sceni, na stadionu Rajko Mitić u Beogradu, dopadljiv fudbal i na kraju po jedan bod za rivale.

Prva liga Srbije – 32. kolo

RFK GRAFIČAR – GFK DUBOČICA 1:1

Strelci: 1:0 Marong u 55., 1:1 Gorčić u 79. minutu – Beograd, stadion „Rajko Mitić“, sudija: David Matić, žuti kartoni: Despotovski (Grafičar), Vuković (Dubočica).

RFK GRAFIČAR: Guteša, Despotovski (Marjanović), Rakić, Đurić, Stanković, Lazetić (Nikolić), Matić (Marong), Burmaz (Lazić), Vidić, Vasiljević, Mrkela.

GFK DUBOČICA: M. Mladenović, Nikolić, M. Stanković, A. Mitrović (Milić), Savić, Kačar (N. Mladenović), D. Mladenović, Radić, Marković (Gorčić), Stojković (L. Mitrović), Vuković (L. Marković).

Fudbaleri Dubočice su se posle promene trenera hrabro isprsili na popularnoj Marakani, ali im to nije bilo dovoljno z abilo šta više od (kako sada stvari stoje) časnog oproštaja od Prve lige Srbije.

Izjednačeno prvo poluvreme na najvećem srpskom stadionu završeno je bez golova.

U nastavku izmene u oba tima unose novi kvalitet u igri, a prvi je do gola stigao domaćin golom internacionalca Ousmana Maronga u 55. minutu.

Krenuli su tada gosti u napade, pretio je kapiten Dušan Savić udarcima oko ivice šesnaesterca, a izjednačenje doneo Nemanja Gorčić u 79 minutu. Do kraja novi ataci Leskovčana kojis u želeli sva tri boda na travi Marakane, a najbolju priliku za pobedu propustio je Lazar Mitrović koji se u drugom minutu sudijske nadoknade vremena našao sam ispred golmana Grafičara, ali je Guteša iz ovog duela izašao kao pobednik.

Bod osvojen na travi Marakane u duelu sa razvojnim klubom prvaka države Crvene Zvezde ipak nije bio dovoljan za produžetak nade u borbi za opstanak.

Posle trijumfa pančevačkog Železničara na gostovanju protiv IMT-a Leskovčani imaju 8 bodova zaostatka u odnosu na dva vojvođanska prvoligaša, što je u preostala dva kola nemoguće stići i prestići.

U pretposlednjem, 33. kolu Prve lige Srbije Dubočica kao domaćin u Vlasotincu dočekuje beogradski IMT.

Povezano