DERBI! Dubočica u subotu dočekuje Radnički iz Pirota – Božičić: Dubočica je za ovaj rang takmičenja preveliki klub

Utakmicama 1. kola ovog vikenda počinje prvenstvo u Srpskoj ligi Istok koja će, barem po imenima, biti najjača u psolednjih dvadesetak godina.

Voljom žreba, već na startu, na programu je komšijski derbi kome dodatnu težinu donosi činjenica da su subotnji rivali prošle sezone ispali iz Prve lige Srbije. Dubočica dočekuje Radnički iz Pirota sa željom da pobedom pred svojim navijačima uđe u novu sezonu.

– Očekuje nas težak posao koji zahteva mnogo i rada i truda i odricanja. To je da Dubočicu na najbolji mogući način predstavimo u ovoj ligi. Nakon ispadanja iz prve lige to će biti sigurno teško. Očekujemo da svojim igrama vratimo publiku na stadio i da dobrim rezultatom ovu sezonu odradimo na najbolji mogući način – rekao je trener Dubočica Slaviša Božičić na konferenciji za medije u Sportskom centru Orion u Mrštanu i naglasio – Dubočica je po imenu kojie nosi i tradiciji koju poseduje veliki klub i ima velike ambicije. Sigurno ćemo sve učeniti da budemo 1. u ovoj ligi. I najmanja šansa ako nam se ukaže mi ćemo je iskoristiti. Dubočica mora da igra napadački jer Dubočica je za ovaj rang takmičenja preveliki klub i mora shodno imenu i tradiciji da se ponaša u ovom rangu takmičenja.

Igrali veruju u uspeh na otvaranju nove sezone.

– Radili smo dobro ovih 6 nedelja, dobro smo se pripremili. Odlična je atmosfera u ekipi. Igrali smo dobar fudbal u pripremnom periodu i igramo protiv ekipe koja nam je poznata, igrali smo s anjima u Prvoj ligi, igrali smo sada i prijateljsku utakmicu i mogu da kažem da sa nestpljenjem očekujemo početak prvenstva. Igrali smo dobro u pripremnom periodu, igrali smo napadački fudbal i takvom igramo možemo da opravdamo očekivanja navijača – poručio je kapiten Dubočice Dušan Savić.

Utakmica 1. kola Srpske lige Istok GFK Dubočica – Radnički (PIrot) igra se u subotu u Sportskom centru Orion u Mrštanu sa početkom u 17 časova i 30 minuta.

Povezano

Zona Jug – rezultati 2. kola

Odigrane su utakmice 2. kola Zone Jug Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije. Rezultati 2. kola Zone Jug: Radan – Vranjska Banja 2:0Svetlost – OFK Topličanin 2:3 (prekid u 90. minutu, posle dosuđenog penala za domaće igrač gostiju udario sudiju)Moravac Orion – Alakince 3:3Čekmin – Morava (V. Han) 1:1Plantaža – Trnovac 2:1Jablanica – Nebeski Anđeli 1:0Pusta […]

Zona JUG, 3. kolo: Morava preduboka za Pustu Reku, prva radost Svetlosti

Danas su odigrane dve utakmice 3. kola Zone Jug Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije. Rezultati 3. kola Zone Jug: Morava (Vladičin Han) – Pusta Reka 5:0Gracko – Svetlost 1:2 U nedelju se sastaju: Sloga (Leskovac) – Mladost 1959 (Vinarce)Radan – TernociAlakince – Nebeski AnđeliLugina – JablanicaJedinstvo (Gornje Stopanje) – ŽitorađaPlantaža – OFK Kosanica Tabela Zone […]