Domaćin pobednik Memorijalnog turnira „Neša Fortuna“ u znak sećanja na legendarnog predsednika FK Bobište Nebojšu Popovića

Prerano je otišao iz života svoje porodice, prijatelja i drugara, poslovnih i fudbalskih saradnika, ali će se fudbalski radnici Bobišta potruditi da Memorijalni turnir „Neša Fortuna“, u znak sećanja na legendarnog predsednika i jednog od najvećih dobrotvora kluba, postane tradicionalan i jedan od najkvalitetnijih u Leskovačkom kraju.

Nebojša Neša Popović, vlasnik prestižnog preduzeća „Fortuna“ je jedna od žrtava nemilosrdnog Covida 19, ali i najuspešniji predsednik FK Bobište, kome ćemo večno biti zahvalni i nećemo dozvoliti da se njegove zasluge, entuzijazam, energija i ljubav prema fudbalu olako zaborave-kazao je po završetku prvog turnira poznati fudbalski radnik iz FSJO, Aleksandar Jovanović i najavljuje da će u godinama koje dolaze, turnir u Bobištu postati jedan od najcenjenijih na Jugu Srbije.

Rezultati prvog Memorijalnog turnira „Neša Fortuna“ u Bobištu: Mladost (Vinarce) – Lemind (Leskovac) 1:0 i Bobište -Bratstvo (Bratmilovce 3:1).

U borbi za treće mesto Bratstvo je bilo uspešnije od Leminda 1959, dok je u finalu, domaćin i organizator FK Bobište u odličnoj utakmici pobedio Vinarčane (2:1).

Tri najuspešnije ekipe nagrađene su peharima, a sportskim i nagradama u opremi, nagrađeni su i pojedinci: najbolji igrač turnira je Miloš Stamenković, najbolji strelac Lazar Stojiljković, a najbolji golman Stefan Janaćković. Nagrade najboljim ekipama i pojedincima, uručio je sin Nebojše Popovića, Igor i sam nekada fudbaler Bobišta, a organizator FK Bobište izražava zahvalnost na podršci firmama „Fortuna“ i „Stojanović“ iz ove prigradske Mesne zajednice.

Povezano

PREOKRET ZA NASTAVAK SERIJE: Morava (V. Han) – Vlasina 1:2

Nastavlja se serija dobrih igara i odličnih rezultata Vlasotinčana koji se posle 5. kola nalaze na 3. mestu Srpske lige Istok sa 13 osvojenih bodova. Srpska liga Istok – 5. kolo SFK MORAVA (VLADIČIN HAN) – VLASINA 1:2 Strelci: 1:0 Mirković u 28., 1:1 Hristić u 34., 1:2 Đokić u 43. minutu – Vladičin Han, […]

Međuopštinska liga FSJO, rezultati 8. kola i tabela

Odigrane su utakmice 8. kola Međuopštinske lige Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga. Međuopštinska liga FSJO – rezultati 8. kola: Radnički – Jedinstvo 3:2Veliko Trnjane – Moravac (G) 6:0Sloboda – Mladi Borac 1:1OFK Brza – Kumarevo 6:1Progres – Bobište 5:0Real – Moravac (P) 0:0Gradac – Šumadija 3:1Bratstvo – Umac 2:3 Tabela Međuopštinske lige: 1 Progres 8 7 […]