PRAZNE PUŠKE U SC ORION: GFK Dubočica – Jedinstvo (Paraćin) 0:0

Fudbaleri Dubočice nastavili su sa igrama i rezultatima po sistemu toplo – hladno, pa su posle prolaska u 1/8 finala Kupa Srbije i eliminacije Spartaka danas u SC Orion osvojili samo jedan bod u duelu sa Paraćincima.

Srpska liga Istok – 12. kolo

GFK DUBOČICA – JEDINSTVO (PARAĆIN) 0:0

Mrštane – Sportki centar Orion, gledalaca: 300, sudija: Dušan Miladinović (Niš), žuti kartoni: Stojković (GFK Dubočica), pomoćni trener Dubočice Boban Cenić, pomoćni trener Jedinstva Aleksandar Jovanović, crveni karton: Jovan Ristić (Jedinstvo) u 90.+1 minut.

DUBOČICA: M. Mladenović, Z. Stanković, Čmajčanin, L. Mitrović, Gorčić, D. Mladenović, Stamenković (M. Mitrović), N. Mladenović, Paunović, Jovanović (N. Stanković), Stojković.

JEDINSTVO: Jokić, Projić, Tomić, Stanisavljević (Milenović), Anđelković (Ristić), Radovanović, Krkić, Đeković,, Petković, Petrović, Radosavjević.           

Igrač utakmice: Nemanja Gorčić (Dubočica)

Prazne puške u SC Orion i neplanirani nedeljni odmor po umilnom oktobarskom suncu za dvojicu odličnih čuvara mreže. Da vrede, znalo se od ranije, danas međutim nije bilo „junaka“ koji bi što sa distance, što iz kaznenog prostora pripretili njihovoj mreži.

Po pravoj jesenjej uspavanki odigrano je prvo poluvreme u kome umorni i nekompletni domaćin nikako nije uspevao da nadigra stasitu i iskusnu liniju štopera Paraćinaca, koji su nabacivane lopte sa lakoćom odbijali u skoku van kaznenog prostora. Ni šanse, a ni polušanse, uz pritajenu nadu malobrojnih simptzerada će se posle odmora stvari promeniti na bolje za Leskovčane.

U igri, kojoj nije nedostajalo trčanje, zalaganje i veći posed lopte, domaćin je imao prividnu inicijativu na terenu, iz koje se nije izrodila niti jedna stopostona šansa za uzdahe navijača, posebno grupe najvatrenijih mladih simpatizera. Pesma i podrška sa tribina nije ni jednog trenutka prestajala, ali u odsustvu većeg broja standardnih prvotimaca (Savić, Marković, Martinović, Smiljković….) nije bilo igrača favorizovanog dpmaćina koji bi na sebe mogao da preuzme i ulogu kreatora igre, ali i strelca dovoljno spretnog da nadmudri iskusnog kapitena Jedinstva Jokića.

Umor od dalekog putovanja i gostovanja u Subotici se jasno primećivao na dobrom broju izabranika trenera Slaviše Božičića, što ja olakšalo posao Paraćncima da ostvare šta su i naumili – da ostanu neporaženi.

Povezano

Komšijski derbi na Rosulji rešen za 15 minuta (foto priča)

Fudbaleri Dubočice opravdali su ulogu favorita i sa gostovanja u Vlasotincu doneli sva tri boda. Srpska liga Istok – 14. kolo VLASINA – GFK DUBOČICA 1:3 Strelci: 0:1 Savić u 18., 0:2 Savić u 26. iz jedanaesterca, 0:3 Savić u 33. iz jedanaesterca, 1:3 Vuk Đokić u 48. minutu – Stadion Rosulja, gledalaca: 600, sudija: […]

PREDSEDNIK SRBIJE ODLIKOVAO VLASOTINČANE: Fudbalski klub Vlasina dobitnik Zlatne medalje za zasluge

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlikovao je danas povodom Dana državnosti Republike Srbije Fudbalski klub Vlasina iz Vlasotinca. Ukazon Predsednika Republike Srbije FK Vlasina je odlikovana Zlatnom medaljom za izuzetne zasluge u afirmaciji sporta povodom 100 godina postojanja. U ime kluba medalju je primio predsednik Vlasine Bojan Vlajković, a svečanom uručenju ordena u Palati Srbije prisustvovao […]