U leskovačkoj hali „Partizan“ počeo FFA Futsal kvalifikacioni turnir za dečake od 8 do 12 godina

U sportskoj hali „Partizan“ u Leskovcu danas je počeo FFA kvalifikacioni turnir na kome se očekuje učešće oko 250 mladih igrača rođenih između 2008. i 2013. godine.

Prve tri ekipe iz svih pet uzrasnih kategroija učestvovaće na završnim turnirima na nivou Srbije.

Turnir je otvorio gradski većnik Aleksandar Pejčić, koji je istakao veliki značaj ulaganja lokalne samouprave u razvoj sporta.

– Od kako je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović preuzeo odgovornost 2012. godine grad Leskovac permanentno ulaže u sport. Tada se izdvajalo 18 miliona, a danas 2022. godine 120 miliona dinara, i ako još dodamo 120 miliona za održavanje SRC Dubočica evidentno je da se mnogo ulaže u razvoj sporta – rekao je Aleksandar Pejčić i uputio poziv talentovanim dečacima da nastave da treniraju i da se nada da će mnogi od njih jednoga dana igrati i na novom Gradskom stadionu koji se trenutno gradi.

Direktor Fudbalske futsal asocijacije za Jablanički okrug Igor Mitić zahvalio je lokalnoj samoupravi na pomoći i podršci da se ovakav turnir održi u Leskovcu i predao Zahvalnicu FFA Srbija za gradonačečnika Leskovca Gorana Cvetanovića.

Povezano

Prva liga Srbije – rezultati 20. kola i tabela

Danas su odigrane 2 utakmice 20. kola Prve lige Srbije, dok se jedan meč igra sutra. Prva liga Srbije – rezultati 20. kola Dinamo Vranje – IMT 1:3Radnički (Sremska Mitrovica) – Kabel 1:1 Rezultati utakmica odigranih u petak i subotu: GFK Dubočica – OFK Žarkovo 1:2GFK Jagodina – Zemun 1:1Trayal – Kolubara 1:0Sloga (Kraljevo) – […]