NE DAMO TE ZABORAVU: Održan sedmi Memorijalni turnir „Žuća 2022.“ u Grdelici

Sedmi Memorijalni turnir u Grdelici pod nazivom „Žuća 2022“, još jednom je potvrdio rešenost rukovodstva kluba OFK „14.juli“, da u spomen na nesrećno postradalog darovitog golmana Aleksandra Todorovića, na igralištu Jedinstva nastave tradiciju letnjeg okupljanja darovitih pionirskih ekipa sa Juga Srbije.

U idealnim uslovima za igru i po prelepom avgustovskom suncu,nadmetala su se za vredne trofeje, diplome i medalje, četiri sastava pionira i jedna ekipa pionirki. Leskovačka Sloga dovela je dva kvalitetna sastava, favorit Šampion je jasno pokazao nameru da osvoji pobednički pehar, domaćin OFK „14.juli“ je bio rešen da ovoga puta pomrsi račune favoritima, a leskovačke Lavice, ne samo da su šarmantne cure u kopačkama već i izuzetno talentovane. Da turnir protekne u regularnim uslovima, obezbedili su odličnim suđenjem mladi Vranjanci, Ernest Kajkuš i Luka Đokić.

Posle pet odigranih kola po jednostrukom bod sistemu, najuspešnija“ četvorka“ je formirala  grupu za plej of, sa parovima polufinala: Šampion- Sloga 2 (2:0), i Sloga 1 – OFK „14.juli“ 2:1.

U finalnom susretu, ekipa Šampiona koju je vodio trenerski tandem Igor Pešić,i NenaD Kostić potvrdila je kvaliteteT i zasluženom pobedom u finalu, opravdala ulogu glavnog favorita. U borbi za treće mesto, drugi sastav Sloge je pobedio ekipu domaćina turnira, pa je konačan plasman na turniru bio: 1.Šampion,2. Sloga 1, Sloga 2, 4.OFK „14.juli“ i 5. ŽGFK Lavice Dubočica.

Najbolji stelac na turniru bio je Mihajlo Vesić, a golman Matija Jovanović, obojica iz Sloge, dok je MVP turnira Pavle Cvetković (Šampion).

Povezano

VEK PONOSA: Dubočica prvak Srpske lige Istok: U Leskovcu će se od leta igrati Prva liga Srbije

Fudbaleri Dubočice osvojili su titulu prvaka Srpske lige Istok u sezoni 2022/2023. Kolo pre kraja Leskovčani imaju 5 bodova više od Piroćanaca koji su bili ozbiljan rivalan, ali ipak nedovoljno jak da zaustavi Dubočicu na putu povratka u Prvu ligu Srbije. Leskovčani su u pretposlednjem, 29. kolu Istoka kao domaćini pobedili Vlasinu rezultatom 1:0. Strelac […]

Srpska liga Istok – rezultati utakmica 5. kola odigranih u nedelju prepodne

U nedeljnom matineu na programu su bile dve utakmice 5. kola Srpske lige Istok. Srpska liga Istok – 5. kolo Radnički (Svilajnac) – Rembas 2:1SFS Borac – Župa 3:2 U subotu je odigrano 7 utakmica: SFK Morava – Vlasina 1:2OFK Sinđelić – Radan 1:0OFK Topličanin – Car Konstantin 1:3Dunav – Timočanin 0:1Pčinja – Jedinstvo (Paraćin) […]