Fantastičan rukometni derbi u Leskovcu (FOTO)

U fantastičnoj atmosferi, u prepunoj dvorani SC Dubočica i prisustvo gotovo 3000 srećnika koji su našli stolicu u dvorani i mesto za parkiranje svog automobila, Dubočica 54 i beogradski Partizan odigrali su jednu od najuzbudljivijih utakmica viđenih u srpskom hramu rukometa.

ARKUS Liga, 7. kolo

DUBOČICA 54 – PARTIZAN 27:30 (15:18)

Velika dvorana SC Dubočica, gledalaca: oko 3000, sudije: Đorđe Jevtić i Miloš Jevtić (Lazarevac), sedmerci Dubočica 54- 5(5), Partizan 10(9), isključenja, Dubočica 54- 12 minuta, Partizan 6 minuta.

DUBOČICA 54: Cvetković 1,Stefanović, Milićević 10(5-5), Radulović 1, Milovanović 2, Mađar, Denić, Mitrović, Spasić 3, Atanasković 4, Ristović, Stolić 3,Radisavljević 2, Pavlović, Kocić i Arđelan.

PARTIZAN: Jović 3, Cvijetić , Vesković, Radivojević 6, Baćanović, Beloševac, Varga, Trnavac, Kojadinović 11(1o-9), Zečević 2, Mićić 1, Gudurić, Praštalo, Lazić, Petrić 7.

Igrač utakmice: Uroš Kojadinović

U duelu najboljih pojedinaca i strelaca, Uroš Kojadinović je postigao 11 golova, od toga devet iz sedmeraca, dok je prvi strelac domaćina Aleksandar Milićević imao učinak od 10 golova, polovinu je postigao sa sedam metara. Kod Partizana, golovima, ali ponajpre igrom su se istakli golman Trnavac, Petrić sa 7 i Radivojević sa 6 golova, dok je četiri pogotka za Dubočicu 54 postigao kapiten Atanasković. U pojedinim periodima utakmice dobar učinak ostvario je i golman Stefan Arđelan.

Izjednačena borba vođena je od prvog do poslednjeg sudijskog zvižduka. Nisu se štedeli ni jedni ni drugi, a to jednostavno i nije bilo moguće pred punim tribinama. Ton derbiju davali su sa jednoj strani „Vukovi“, na drugoj strani „Grobari“. Sve zajedno dovoljno za sjajne utiske o pravom rukometnom spektaklu.

„Crno beli“ su vodili od samog starta, u jednom trenutku i sa 5 golova razlike (16. minut 11:16). Borbeni i izuzetno motivisani domaći rukometaši su uspeli da se vrate u meč (25. minut 12:14), a na odmor se otišlo sa gola viška na kontu Beograđana.

U poslednjih 10 minuta utakmice koja će se prepričavati, Partizan je ušao (24:26) sa samo dva gola prednosti, da bi se  u 54.minutu pod navalom emocionalnih i urnebesnih poruka sa tribina „krov na dvorani figurativo podigao“ jer je na semaforu sijao rezultat 26:27, a sportska drama ulazila u poslednja tri minuta, Dve greške leskovačkih rukometaša za redom, Beograđani su znali da kazne i rezultatom 26:30 najavili konačan rasplet borbe za pobedu. Vremena za rezultatski preokret više nije bilo i bodovi odlaze gostima.

Posle jedne veličanstvene sportske bitke, mora se zaključiti: rukomet je večeras slavio u Leskovcu, a Partizan upisao novu pobedu.

Povezano