Leskovčanin Milan Mihajlović treći na Evropskom kupu u džudou

Na održanom Evropskom kupu u Istočnom Sarajevu, u žestokoj međunarodnoj konkurenciji vrsnih boraca, leskovački džudista Milan Mihajlović je opet postigao vrhunski rezultat okitivši se bronzanom medaljom.
U regularnom delu takmičenja redom su padali borci iz Izraela, Nemačke, Češke.

Daniel Bershadsky, vrsni takmičar iz Izraela, u prvoj borbi protiv Mihajlovća opravdao je status nosioca grupe i Milanu pružio žestok otpor. Posle duge borbe i šahovskog nadmudrivanja pokosio ga je Milanov munjeviti kouči gari koji je izazavao oduševljenje publike.

Nemački takmičar, perspektivni Tom Droste, opravdao je poverenje nemačke reprezentacije i pružio žestok otpor Mihajloviću ali ovog puta to na sreću nije bilo dovoljno . U ovom okršaju leskovački džudista je dva puta bacio Drosta a drugim bacanjem zakazao je megdan sa češkim džudokom.
Michal Pfaf je u trećoj borbi pokazao da nije slučajno u prva dva kola savladao turskog i švedskog takmičara te se može reći da ubedljiv rezultat na semaforu u korist našeg borca ne oslikava tok ove borbe. Naime, čeh je Mihajlovića svojski namučio te se borba završila u džudo žargonu “ulaskom u koske” gde je nakon koši gurume naš takmičar vrata polufinala otškrinuo čeličnim zahvatom iz kojeg se Pfaf nije oslobodio.

Domaćin takmičenja je u ovoj kategoriji imao vrhunskog borca, Božidara Vučurevića koji je u meču za finale ali ne i za one sa slabim živcima ipak izvojevao pobedu. Mihajlović je poveo bacanjem ali je Vučurević pokazao klasu i ratnički mentalitet brzim izjednačenjem. Zanimljivo je da je u jednom trenutku” imao” našeg borca i u zahvatu “iz kojeg se ne oslobađa” ali je već, u džudo krugovima, dobro poznata snaga našeg džudoke došla do izražaja te je meč ušao u paklenu fazu. Kraj meča i na kraju krajeva ipak zasluženu pobedu Božidara Vučurevića obeležilo je i čekanje na sudijsku odluku o ishodu meča i Milanova povreda lakta koja, nadamo se, nije ozbiljna. Božidar Vučurević je otišao u finale u kojem je osvojio ovaj turnir, i ovom prilikom mu na tome od srca čestitamo.

Leonidas Hytonen, švedski takmičar, bio je poslednja prepreka srpkom džudisti u osvajanju medalje. Iako je na ovom takmičenju nanizao pobede protiv ozbiljnih protivnika, možemo reči da je viking bio “žrtva besa” Mihajlovića zbog nesretno izgubljenog polufinala te je posle Milanovog “specijaliteta”, ubistvene uči mate morao da napusti tatami bez osvojene medalje.

Bronza, skovana od teških borbi, zasluženo je zasijala na grudima Leskovčanina koji nas je još jednom učinio ponosnim

Povezano

Plivači Leskovca osvojili 6 medalja na kadetskom Prvenstvu Srbije

Članovi Plivačkog kluba „Leskovac“ osvojili su ukupno 6 medalja na državnom prvenstvu u plivanju u kadetskoj konkurenciji koje je organizovano u Kruševcu. Na prvenstvu je učestvovao 181 plivač iz 34 kluba iz čitave Srbije. Medalje su osvojili: 1,mesto – zlatna medalja Viktor Dimitrijević u trci 400m mešovito 2.mesto srebrna medalja Iva Petković u trci 200m […]

SPORT ZA SVE Plivači Leskovca osvojili 21 medalju na „Petnica kupu“

Medjunarodno takmičenje  “ PETNICA CUP,“ održano u Valjevu danas 13.06.2020. Plivački klub Leskovac predstavljalo je 10 takmičara, a osvojili su  21 medalju.  Osvajači medalja su: 1. Elena Petrović 2011– zlatna medalja na 100m prsno– bronzana medalja na 50m prsno2. Vuk Pecarski 2009– zlatna medalja na 100m delfin– bronzana medalja na 100m prsno3. Luka Dimitrijević 2010– […]