Sportske igre mladih Srbije: Više od 300 učenika osnovnih škola iz Vlasotinca i okolnih sela učestvovalo na prazniku sporta

Sportske igre mladih jedna su od najvažnijih manifestacija tog tipa koje se organizuju u Srbiji.

Njihov međunarodni karakter koji uključuje zajedničko takmičenje dece iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, sjajnu organizaciju i veliko medijsko prisustvo potvrđuju da je reč o pravom prazniku sporta i mladosti.

I upravo to su ove godine bili Sportske igre mladih u Vlasotincu koje su kao domaćini organizovali Sportski savez opštine Vlasotince i opština Vlasotince koja sredstvoma iz budžeta finansira organizaciju ove i svih ostalih manifestacija od značaja za decu, mlade i vlasotinački sport.

Ove godine Sportske igre mladih su po drugi put organizovane u Vlasotincu, uz učešće više od 300 učenika osnovnih škola iz samog Vlasotinca, ali i osnovnih škola iz svih sela na teritoriji opštine Vlasotince.

Ovo takmičenje svečano je otvorio predsednik opštine Bratislav Petrović. U ime organizatora su se obratili Dalibor Momčilović, koordinator igara za opštinu Vlasotince i Filip Komarica iz organizacionog odbora Sportskih igara mladih. Ovom spektaklu mladosti i sporta prisustvovali su i predsednik Skupštine opštine Vlasotince Milan Jovič, član opštinskog veća zadužen za sport Aleksandar Jović i predsednik Sportskog saveza opštine Vlasoitnce Milan Ristić.

Poruka ovogodišnjih igara je „PRUŽAM RUKU NE PODMEĆEM NOGU“- jasna i glasna poruka protiv svih vidova vršnjačkog nasilja, pogotovo onog na sportskim terenima i tribinama.

Na takmičenju su učestvovali učenici skoro svih osnovnih škola sa teritorije naše opštine :
– Osnovna škola „Karađođorđe Petrović“ – Kruševica,
– Oosnovna škola „Sveti Sava“ – Gložane,
– Osnovna škola „8. Oktobar“ – Vlasotince,
– Osnovna škola „Siniša Janić“ – Vlasotince,
– Osnovna škola „Braće Milenković“ – Šišava,
kao i veliki broj predškolaca iz Predškolske ustanove „Milka Dimanića“ iz čitave opštine Vlasotince.

Plasman na regionalno takmičenje koje će biti organizovano u Lebanu 14. juna obezbedile su prvoplasirane ekipe iz svih ekipnih sportova kao i po troje najbržih u svim grupama u trci na 60 metara (ukupno 63 osnovca) :
– U malom fudbalu (2012.godište i mlađi) najbolja je bila ekipa,, Lavovi“ iz OŠ Sveti Sava iz Gložana,
– U malom fudbalu (2007.godište i mlađi) najbolja je bila ekipa „Vlasotinčani“ ,
– Kod devojčica (2007.godište i mlađe) pobedila je ekipa ŽFK „Crveni“.
– U igri između dve vatre(2014 i mlađi) plasman na regionalno takmičenje je obezbedila ekipa,, Vatreni tim “ iz OŠ Siniša Janić.
– U starijoj grupi igre između dve vatre na regionalno takmičenje ide ekipa OŠ ,, Braća Milenković “ iz Šišave.
– Što se tiče uličnog basketa(2007 i mlađi) kod devojčica u Lebane ide ekipa „Stars“.
– Kod muškaraca u uličnom basketu je najbolja bila ekipa OŠ „8. Oktobar „.

Plasman na Regionalno takmičenje u Lebanu što se tiče trke na 60 metara u grupi 2012.godište i mlađe kod devojčica obezbedile su:
1.Danka Kocić(OŠ Siniša Janića),
2.Una Gligorijević(OŠ Siniša Janić),
3.Petra Đokić (OŠ Siniša Janić).

Kod dečaka(2012. godište) u sredu za Lebane idu:
1.Danilo Petrović (OŠ Siniša Janić),
2.Lazar Adamović (OŠ 8. Oktobar),
3.Anđelo Jović (OŠ 8. Oktobar).

Devojčice 2014.godište i mlađe koje su se plasirale na regionalnom takmičenju su:
1. Neda Ilić (OŠ 8. Oktobar ),
2.Nađa Ilić (OŠ 8. Oktobar),
3.Nevena Stanković (OŠ Siniša Janić).

Najbrži dečaci 2014.godište i mlađi koji idu dalje su:
1.Salvador Milenković (OŠ Siniša Janića),
2.Pavle Živić (OŠ Siniša Janić),
3.Mihajlo Kostadinović (OŠ Siniša Janić).

Svi pobednici su dobili na poklon majice i medalje i obezbedili učešće na Regionalnom takmičenju, a drugoplasirane i treće plasirane ekipe i pojedinci dobili su medalje.

Ovaj sadržaj je deo projekta koji je sufinansirala opština Vlasotince. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Povezano

POBEDA ZA VRH TABELE: Vlasina – Jedinstvo (Paraćin) 1:0

Petom uzastopnom pobedom, sedmom od početka prvenstva, fudbaleri Vlasine stigli su do samog vrha tabele. Srpska liga Istok – 8. kolo VLASINA – JEDINSTVO (PARAĆIN) 1:0 Strelac: 1:0 Šćepanović u 87. minutu iz jedanaesterca – Vlasotince, sudija: Miloš Nedeljković, žuti kartoni: Šćepanović, Stojanović (Vlasina), Jokić, Džolić, Petković (Jedinstvo). VLASINA: V. Ilić, M. Ilić, Đorđević, Stamenković […]

Nina Stanisavljević oborila još jedan nacionalni rekord na Evropskom prvenstvu u Budimpešti

Članica Plivačkog kluba Dubočica Nina Stanisavljević oborila je još jedan nacionalni rekord. Mlada Leskovčanka je u disciplini 50 metara leđnim stilom sa vremenom 28.78 postavila novi nacionalni rekord za devojke do 17 godina, do 18 godina i u apsolutnoj konkurenciji. Nina Stanisavljević se kao član reprezentacije Srbije nalazi na Evropskom prvenstvu u plivanju koje se […]