STAJKOVCE POBEDNIK! Održane Seoske igre u organizaciji Sportskog saveza i opštine Vlasotince

Sportski savez opštine Vlasotince i Sportski savez Srbije uspešno su organizovali Seoske sportske igre.

Ovoga puta domaćin je bilo selo Stajkovce, a takmičenja su organizovana na terenu Fudbalskog kluba Polet i fiskulturnoj sali u okviru škole.

Ovo je treća godina za redom da Sportski savez opštine Vlasotince uz podršku opštine Vlasotince organizuje Seoske sportske igre u okviru projekta Sportskog saveza Srbije čiji su predstavnici bili na igrama i pomogli u njihovoj organizaciji.

Na Seoskim igrama učestvovale su ekipe iz četiri sela sa teritorije opštine Vlasotince: domaćin Stajkovce, Ladovica, Gložane i Batzlovce.

Po izuzetno lepom, toplom i sunčanom vremenu, u prisustvu više stotina takmičara, gostiju i navijača, organizovana su takmičenja u fudbalu, odbojci, narodnom rvanju, nadvlačenju konopca i štapa, bacanju kamena, šahu, obaranju ruku, trčanju poligona sa preprekama, skoku u dalj i skakanju u džaku.

U svakoj disciplini ekipe su osvajale određeni broj bodova za svoje selo, odnosno svoju ekipu.

Konačni plasman Seoskih igara opštine Vlasotince za 2023. godine.

  1. Stajkovce,
  2. Gložane,
  3. Ladovica i
  4. Batulovce.

U malom fudbalu na travi pobednika su odlučili penali, a ostvareni su zapaženi rezultati u disciplinama skoko u dalj – 2,65 metara i bacanju kamena – 11,2 metra. Posebnu pažnju gledalaca i navijača privukla su nadmetanja u u nadvlačenju konopca, narodnom rvanju i obaranju ruku.

Ekipa Stajkovce će predstavljati opštinu Vlasotince i Sportski savez opštine Vlasotince na regionalnom takmičenju koje će po prvi put biti organizovano u Vlasotincu. Na ovom takmičenju naći će se na predstavnici i pobednici Seoskih igara Sportskog saveza Srbije sa područja juga Srbije.

Čelnici Sportskog saveza opštine Vlasotince zahvalili su predstavnicima Sportskog saveza Srbije koji je pokrovitelj ovog takmičenja i čiji su predstavnici čitavog dana bili u Stajkovcu.

Ovaj sadržaj je deo projekta koji je sufinansirala opština Vlasotince. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Povezano

Leskovački profesionalni bokser Andrej Pešić dve nedelje u Poljskoj sparingovao Krzysztofu Glowackom, bivšem svetskom prvaku

Leskovački profesionalni bokser Andrej Pešić proveo je još dve nedelje u Poljskoj kao sparing partner Krzysztofu Glowackom, bivšem svetskom prvaku u Kruzer kategoriji (90,72kg). Inače sparing je u okviru priprema za meč za svetskog prvaka u WBO verziji koji se odrzava 20. Marta u Londonu. -Bila je to velika čast i važno iskustvo za Andreja […]

FS Jablaničkog okruga donirao lopte klubovima sa teritorije opštine Vlasotince

Donaciju u fudbalskim loptama, započetu u GFS Leskovac, nastavljanu potom u OFS Lebane, rukovodstvo FS Jablaničkog okruga završilo je danas u OFS Vlasotince. Čak jedanaest klubova, iz ovog saveza, dobilo je po tri fudbalske lopte koje im je uručio predsednik FSJO Marko Mihajlović. U prisustvu predsednika Organizacije sudija FSJO Aleksandra Milenkovića i najboljeg fudbalskog sudije […]