Vučić i Cvetanović na proglašenju Rumenigea za ambasadora Sportskih igara mladih

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas svečanosti povodom proglašenja novog ambasadora Sportskih igara mladih, u Sava centru – nemačke fudbalske legende Karla Hajnca Rumenige.

Svečanosti je prisustvovao i gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović i član Gradskog veća doktor nauka sporta i fizičke kulture Aleksandar Pejčić. Gradonačelnik Cvetanović se susreo i razmenio iskustva sa brojnim zvaničnicima, sportistima, predstavnicima lokalnih samouprava i dr. poput: ministra omladine i sporta Zorana Gajića, državnog sekrertara u istom ministarstvu Marka Kešelja, sa direktorom kompanije Koka Kola Svetoslavom Antanasovim, sportskim legendama Predragom Mijatovićem, Dragišom Binićem, Dejanom Tomaševićem i Draganom Škrbićem, gradonačelnikom Rijeke Makom Filipovićem i predsednikom opštine Ljubovija Milanom Jovanovićem i mnogim drugim.

Podsećamo da su u Leskovcu održane prve Sportske igre mladih u hali Partizan početkom febuara, u kojima su učestvovali mališani osnovnih škola.

Predsednik Vučić je na otvaranju rekao:

„Hoću da nešto čujete, deco, od starijeg čoveka, kroz šta sam u vašim godinama prolazio. Ne seća se Hajnc, bilo je 2 prema 0 u Minhenu, za Bajern. Oni su došli u Beograd, bio sam na stadionu, 9-10 godina sam imao. Ispričaću vam samo dve utakmice iz kojih sam naučio skoro sve u životu.

Dve važne utakmice, samo da izvučete pouku iz nekoliko rečenica. Jedna je bila Zvezda-Bajern, druga je bila opet protiv Nemaca, istočnih Nemaca, Dinamo-Berlin. Igrala je Zvezda protiv Bajerna i nadoknadila je to. Sećam se da je Pižon dao drugi gol, a Repčić treći. Zvezda je vodila 3:0. Kiša je padala, nas dece koliko god hoćete. Radovali se i mislili smo gotovo je. Nije bilo gotovo, igrali smo protiv Nemaca, Bavaraca, Nemci prođoše dalje, plakao sam celu noć. Onda su došli istočni Nemci. 5 prema 2 je bilo protiv Zvezde, igrali smo na Marakani revanš, niko nije mislio da se desi bilo šta. Ridiger daje gol, prvo poluvreme, 1 prema 0 je za Nemce, završava se poluvreme, ostalo je 45 minuta do kraja. U drugom poluvremenu Borovnica jednom, drugi put, Blagojević treći put, falio je još jedan gol. U 93. minutu Šestić umuljava nešto. 4 prema 1 za Zvezdu po kiši. Zvezda ide dalje i umesto onih suza protiv Bajerna, nenormalna radost nekoliko dana. Dve stvari sam naučio – prva je, nikada nemoj da pomisliš da si završio i da si pobedio pre nego što si stvarno pobedio. Drugo što sam naučio – nikada nemoj da se predaješ dokle god utakmica traje, bori se i igraj do kraja, jer ukoliko se boriš, uvek možeš da pobediš. Ja vas molim, deco, da se družite, kao što reče komesar Han, vi ste mnogo bolji od nas starijih. Siguran sam da će celom regionu biti bolje kada vaši principi tolerancije, poštovanja i međusobne ljubavi budu usvojeni u celom regionu – rekao je Vučić i poželeo dobrodošlicu nemačkoj fudbalskoj legendi. Želim da se zahvalim deci na svim aplauzima, osmesima, na takmičenju, na poštovanju, samo se borite, deco, pobedićete sigurno.

Karl Hajnc Rumenige, novi ambasador Sportskih igara mladih, obratio se okupljenima.

„Voleo bih da kažem da je ovo veoma važan trenutak za mene da sam ovde sa vama u Beogradu. Imam petoro dece i osmoro unučadi. Znate kako deca funkcionišu i koliko su meni važna u životu. Ovo je odlična inicijativa. Želeo bih da vam pružim ruku za omladinski sport, i želim da čestitam vama u Srbiji što ovo sprovodite. Sport je izvanredan alat da okupi decu, i da učini da se smeju. Veoma sam počastvovan da sam od danas ambasador ove organizacije. Voleo bih da kažem gospodinu Vučiću, sećam se, mislim da je bilo 80. godine kada sam ovde bio drugi put, sa Crvenom zvezdom. Imali smo uspešnu utakmicu, a onda smo drugog dana izgubili, bilo je nerešeno. Pobedili smo na kraju na tom turniru, i želim da se izvinim, vaš tim je tada bio bolji nego Bajern. Crvena zvezda je imala ozbiljan tim. Nikada neću zaboraviti tu utakmicu. Hajte da probamo, jer su deca počela da budu nervozna, da probamo da im damo ono što imamo u našim srcima – hvala vam puno.“

Povezano

Srpska liga Istok – rezultati 8. kola

U subotu su odigrane 3 od 10 utakmica 8. kola Srpske lige Istok. Rezultati: Moravac Orion – OFK Sinđelić 2:3SFK Morava (V. Han) – SFS Borac 2:0OFK Topličanin – Budućnost (Popovac) 2:7 U nedelju se sastaju: Vlasina – Jedinstvo (Paraćin) Radan – Pčinja Mladost (Medoševac) – Kablovi Timočanin – Trstenik PPT Rembas – Timok 1919 […]