Dubočica u Prvoj ligi Srbije: šta očekuje upravu kluba, da li stižu pojačanja i koji su uslovi koje treba ispuniti

Odlukom Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije GFK Dubočica je iz Srpske lige Istok prekomandovana u Prvu ligu Srbije.

Uprava kluba na čelu sa Dejanom Savićem i prvim operativcem Vladicom Cekićem je pred velikim izazovima.

Iz sportskog ugla gledano, potrebno je sastaviti tim koji će biti sposoban da izbori mesto u gornjoj polovini tabele. Još uvek nisu poznati svi detalji i propozicije takmičenja ali je već sada jasno da će na kraju sezone 2020/2021. iz PLS ispasti minimum 6 a verovatno i svih 8 od 18 klubova, jer je najavljeno da će se već sledeće sezone Super i Prva liga vratiti na prethodno stanje kada je reč o broju klubova.

Kako se može čuti, budžet za takmičenje u Prvoj ligi Srbije je obezbeđen, ali se još uvek ne saopštavaju imena sponzora. Iz gradske kase je odlukom Komisije za raspodelu sredstava za Gradski fudbalski klub Dubočica rezervisano 9.100.000 dinara, a procene o visini budžeta za PLS se kreću od 30 do 40 miliona dinara po sezoni.

Zato najave o angažovanju desetak proverenih prvoligaških igrača treba uzeti kao ozbiljnu i zasnovanu na obezbeđenom budžetu potrebnom za ovaj, profesionalni nivo takmičenja.

Velika iskušenja su pred upravom i operativom kada je ispunjenje uslova za odigravanje utakmice u pitanju. Od ravnog travnatog terena, preko gromobrana, telefona i interneta za novinare, do savremeno opremljenih svlačionica. Voda i struja se podrazumevaju, kao i odvojeni prostor na tribinama za novinare, upravu gostiju, gostujuće navijače ali i odvojne i ograđen parking za goste, sudije, delegata i posmatrača.

Spisak obaveza je dugačak, a vreme za ispunjenje uslova i formianje tima kratko. Sezona počinje 15. avgusta a već 9. jula će na sednici Zajednice klubova Super i Prve lige biti poznat i raspored i prvi rivali Dubočice u Prvoj ligi Srbije.

Povezano

Zona Jug – rezultati 4. kola

Danas su u Zoni Jug na programu bile 3 utakmice 4. kola. Rezultati 4. kola Zone Jug: Nebeski Anđeli – Lugina 3:1Pusta Reka – Alakince 6:0Gracko – Sloga (Leskovac) 1:4 U nedelju se sastaju: Svetslost – OFK KosanicaŽitorađa – PlantažaJablanica – Jedinstvo (Gornje Stopanje)Ternoci – SFK Morava (Vladičin Han)Mladost 1959 (Vinarce) – Radan

LIDER I DALJE BEZ PORAZA: Fudbaleri Jedinstva sa igračem manje od 10. minuta osvojili bod u derbiju: Morava (VH) – Jedinstvo (GS) 1:1

Lider na tabeli Zone Jug nastavio je sjajnu seriju utakmica bez poraza i u derbiju na gostovanju u Vladičinom Hanu osvojio bod. Zona Jug – 10. kolo MORAVA (VLADIČIN HAN) – JEDINSTVO (GORNJE STOPANJE) 1:1 Strelci: 1:0 M. Stanković u 24. iz jedanaesterca, 1:1 Blagojević u 34. minutu – Vladičin Han, gledalaca: 100, sudija: Aleksandar […]

1 komentar

  1. Dzaba vam igraci,kad nemate golmana.Znate li sta je Capin za ove koje imate trenutno?

Comments are closed.