Dubočica u Prvoj ligi Srbije: šta očekuje upravu kluba, da li stižu pojačanja i koji su uslovi koje treba ispuniti

Odlukom Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije GFK Dubočica je iz Srpske lige Istok prekomandovana u Prvu ligu Srbije.

Uprava kluba na čelu sa Dejanom Savićem i prvim operativcem Vladicom Cekićem je pred velikim izazovima.

Iz sportskog ugla gledano, potrebno je sastaviti tim koji će biti sposoban da izbori mesto u gornjoj polovini tabele. Još uvek nisu poznati svi detalji i propozicije takmičenja ali je već sada jasno da će na kraju sezone 2020/2021. iz PLS ispasti minimum 6 a verovatno i svih 8 od 18 klubova, jer je najavljeno da će se već sledeće sezone Super i Prva liga vratiti na prethodno stanje kada je reč o broju klubova.

Kako se može čuti, budžet za takmičenje u Prvoj ligi Srbije je obezbeđen, ali se još uvek ne saopštavaju imena sponzora. Iz gradske kase je odlukom Komisije za raspodelu sredstava za Gradski fudbalski klub Dubočica rezervisano 9.100.000 dinara, a procene o visini budžeta za PLS se kreću od 30 do 40 miliona dinara po sezoni.

Zato najave o angažovanju desetak proverenih prvoligaških igrača treba uzeti kao ozbiljnu i zasnovanu na obezbeđenom budžetu potrebnom za ovaj, profesionalni nivo takmičenja.

Velika iskušenja su pred upravom i operativom kada je ispunjenje uslova za odigravanje utakmice u pitanju. Od ravnog travnatog terena, preko gromobrana, telefona i interneta za novinare, do savremeno opremljenih svlačionica. Voda i struja se podrazumevaju, kao i odvojeni prostor na tribinama za novinare, upravu gostiju, gostujuće navijače ali i odvojne i ograđen parking za goste, sudije, delegata i posmatrača.

Spisak obaveza je dugačak, a vreme za ispunjenje uslova i formianje tima kratko. Sezona počinje 15. avgusta a već 9. jula će na sednici Zajednice klubova Super i Prve lige biti poznat i raspored i prvi rivali Dubočice u Prvoj ligi Srbije.

Povezano

PRVA UTAKMICA U APRILU: Ministar Blagojević i gradonačelnik Cvetanović obišli radove na stadionu Dubočice

Ministar za javna ulaganja Marko Blagojević i gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović obišli su danas stadion Dubočice u Leskovcu na kome su u toku završni radovi. Investiciju vrednu 2,5 milijardi dinara finansira Vlada Republike Srbije, upravo preko Ministarstva za javna ulaganja. U Leskovcu se gradi jedan od tri stadiona u ovom trenutku, a druga dva […]

FURIOZAN FINIŠ LESKOVČANA: Dubočica 54 – Mokra Gora 29:21

Rukometaši Dubočice 54 bilo je dovoljno 15 minuta sjajne igre za novu ubedljivu pobedu u prvenstvu Arkus lige. Dubočica je večeras u Leskovcu pobedila ekipu Mokre Gore rezultatom 29:21 (13:13) i tako zadržača drugo mesto na tabeli B grupe Arkus lige sa 8 osvojenih bodova. Jedan od derbija 5. kola B grupe Arkus lige pripao […]

1 komentar

  1. Dzaba vam igraci,kad nemate golmana.Znate li sta je Capin za ove koje imate trenutno?

Comments are closed.