Dubočica u Prvoj ligi Srbije: šta očekuje upravu kluba, da li stižu pojačanja i koji su uslovi koje treba ispuniti

Odlukom Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije GFK Dubočica je iz Srpske lige Istok prekomandovana u Prvu ligu Srbije.

Uprava kluba na čelu sa Dejanom Savićem i prvim operativcem Vladicom Cekićem je pred velikim izazovima.

Iz sportskog ugla gledano, potrebno je sastaviti tim koji će biti sposoban da izbori mesto u gornjoj polovini tabele. Još uvek nisu poznati svi detalji i propozicije takmičenja ali je već sada jasno da će na kraju sezone 2020/2021. iz PLS ispasti minimum 6 a verovatno i svih 8 od 18 klubova, jer je najavljeno da će se već sledeće sezone Super i Prva liga vratiti na prethodno stanje kada je reč o broju klubova.

Kako se može čuti, budžet za takmičenje u Prvoj ligi Srbije je obezbeđen, ali se još uvek ne saopštavaju imena sponzora. Iz gradske kase je odlukom Komisije za raspodelu sredstava za Gradski fudbalski klub Dubočica rezervisano 9.100.000 dinara, a procene o visini budžeta za PLS se kreću od 30 do 40 miliona dinara po sezoni.

Zato najave o angažovanju desetak proverenih prvoligaških igrača treba uzeti kao ozbiljnu i zasnovanu na obezbeđenom budžetu potrebnom za ovaj, profesionalni nivo takmičenja.

Velika iskušenja su pred upravom i operativom kada je ispunjenje uslova za odigravanje utakmice u pitanju. Od ravnog travnatog terena, preko gromobrana, telefona i interneta za novinare, do savremeno opremljenih svlačionica. Voda i struja se podrazumevaju, kao i odvojeni prostor na tribinama za novinare, upravu gostiju, gostujuće navijače ali i odvojne i ograđen parking za goste, sudije, delegata i posmatrača.

Spisak obaveza je dugačak, a vreme za ispunjenje uslova i formianje tima kratko. Sezona počinje 15. avgusta a već 9. jula će na sednici Zajednice klubova Super i Prve lige biti poznat i raspored i prvi rivali Dubočice u Prvoj ligi Srbije.

Povezano

KORAK BLIŽE CILJU: Vlasina u derbiju pobedila Radnički u Svilajncu

Fudbaleri Vlasine pobedili su danas Radnički u Svilajncu u derbiju kola i jednom od derbija sezone Srpske lige Istok. RADNIČKI (SVILAJNAC) – VLASINA 0:1 Strelac: 0:1 Filipo Miljković u 87. minutu – Svilajnac, sudija: Dušan Miladinović (Niš), žuti kartoni: Aćimović, Tasić, Stojanović (Radnički), Hristić, Miljković, Mladenović (Vlasina), crveni kartoni: V. Ilić (Vlasina) u 34., Rajković […]

Na EP za juniore u finalu na 100m slobodno Nini Stanisavljević bronza izmakla za 9 stotinki, Tanja Popović 6. – Uroš Živanović 9. na 100 m prsnim stilom

Članice Plivačkog kluba Dubočica Nina Stanisavljević i Tanja Popović osvojile su četvrto i šesto mesto na Evropskom prvenstvu za juniore u disciplini 100 metara slobodnim stilom Leskovčanka Nina Stanisavljević je sa rezultatom 55,34 postavila lični ali i novi nacioanlni rekord u ovoj disciplini, ali joj je medalja izmakla za samo 9 stotinki, Nova prvakinja Evrope […]

1 komentar

  1. Dzaba vam igraci,kad nemate golmana.Znate li sta je Capin za ove koje imate trenutno?

Comments are closed.