DUBOČICA SE POJAČAVA: Leskovački prvoligaš kompletira tim za novu sezonu

U Gradskom fudbalskom klubu Dubočica veliki promet proteklih dana i nedelja.

Iako niko sa sigurnošću nije mogao da tvrdi da će Dubočica odlukom Izvršnog odbora FSS biti prekomandovana u Prvu ligu Srbiji, u klubu su odlučili da na vreme počnu pripreme za obe varijante. Ranije je u junu sve dogovoreno sa trenerom Acom Kuzmanovićem, stručnjakom sa Profi licencom i predavačem u trenerskoj školi FSS.

Veliki broj igrača prodefilovao je proteklih nedelja na treninzima leskovačkog prvoligaša, a konture tima sa počinju da se naziru.

U Dubočicu se vratila dvojica igrača koji će dobiti priliku da na velikoj sceni pokažu koliko vrede i šta mogu.

Kako je saopšteno iz kluba, Dušan Mladenović Pići, vratio se tamo gde je načinio prve fudbalske korake. U Dubočicu dolazi iz GFK Jagodine i igra na poziciji centalnog veznog, a kako je levonog odlično se snalazi i na poziciji levog beka i krilnog igrača. Dušan je u karijeri branio boje FK Moravac Orion (Mrštane), FK Jedinstvo (Bošnjace), FK Jedinstvo (Paraćin), FK Ozren (Soko Banja), FK Dinamo (Vranje) takodje se oprobao i u inostranim ligama gde je nastupao za FK Sileks (Makedonija) i FK Favorit AC (Austija).

Ivan Milić je rođen u Leskovcu gde je počeo svoju igračku karijeru. Ivan ima 28 godina i igra na poziciji veznog igrača, odlikuje ga stabilnost i brzina. Igrač koji je prošao fudbalsku školu FK Rad i FK Bežanija. Sa iskustvom igranja na terenima Prve lige Srbije, branio je boje FK Moravac Orion, FK Temnić, FK Radnički (Pirot), FK Radnik, FK Tutin i FK Sindjelić (Niš).

Na listi pojačanja su i dvojica igrača koji predstavljaju spoj mladosti i talenta.

Iskusni napadač Jovan Jovanović koji iza sebe ima dobar staž na terenima Super i Prve lige Srbije, dolazi iz FK Kolubare i nakon 16 godina se vratio tamo gde je načinio svoje prve fudbalske korake. Jovan Jovanović je 2004. godine tada tek punoletan iz Dubočice prešao u Banat iz Zrenjanina. U svojoj fudbalskoj karijeri branio je boje FK Spartak (Subotica), FK Radnički (Niš), FK Sindjelić (Niš), FK Sloga (Kraljevo), FK Ordabasy (Kazakstan), FK Novi Pazar, FK Radnik (Surdulica).

Dvadesetjednogodišnji Lazar Mitrović, rodjen u Leskovcu gde je i počeo svoju fudbalsku karijeru u OFK Moravi iz Leskovca, kasnije odlazi u FK Slogu odakle se seli u Niš i potpisije profesionalni ugovor sa FK Radničkim, gde i debituje u Super ligi Srbije. Nakon toga započinje svoju internacionalnu karijeru u Češkoj gde je nastupao za FK Bohemians, FK Pribram i FK Artima iz Praga. 2018. godine vraća se u Srbiju i u sezoni 2018/19 brani boje OFK Beograda.

Zvanično su stigla i prva pojačanja – igrači koji nisu iz Leskovca i okoline.

Nemanja Ivanov, novi je igrač Dubočice. Igra na poziciji štopera i zadnjeg veznog, ima 24 godine i dolazi iz FK Lokomotiva iz Sofije. Nemanja je u svojoj karijeri branio boje FK Sileks (Makedonija), FK Lybimets (Bugarska), FK Atlantas (Rumunija), FK Slavia Sofia (Bugarska), FK Drava Ptuj (Slovenija). Njegovo iskusustvo i odnos prema igri na terenu b, prema proceni uprave i stručnog štaba, trebalo da pomogne u Prvoj ligi Srbije.

Zvanično pojačanje GFK Dubočice je i Nigerijac Okomayin Segun – Šegi (26 godina), igrač koji igra na poziciji zadnjeg veznog. U svojoj karijeri branio je boje Enugu Rebgersa (Nigerija), Sloga Kraljevo (Srbija), Zete (Crna Gora), BSK Borča (Srbija), Dinamo Vranje (Srbija). Nastupao je u Super i Prvoj ligi Srbije za Dinamo iz Vranja, gde je pružio izvanredne partije. U klubu očekuju da bude pravo pojačanje, ali i da postane miljenik leskovačke publike.

Povezano

Mladi Leskovčanin Marko Đorđević debitovao za Timok u PLS u pobedi protiv Rada i odmah ušao u Tim kola

Debi iz snova mladog leskovačkog fudbalera Marka Đorđevića u Prvoj ligi Srbije. Ovaj dvadesetogodišnjak je u zimskom prelaznom roku prešao iz Dinama u Timok iz Zaječara, iako je postojalo i interesovanje dva superligaša. Presudila je želja za igrom, pravom prilikom za igru na velikoj sceni ali i rad i usavršavanje. Marko je debitovao za Timok […]