DAN ZA PAMĆENJE: Foto priča sa utakmice Dubočica – Radnički, prve u Prvoj ligi Srbije

Ekipa najstarijeg i najčitanijeg sportskog portala na jugu Srbije pripremila je foto priču sa utakmice između Dubočice i Radničkog 1923.

Zašto je duel Leskovčana i Kragujevčana toliko važan, čak i sa epitetom istorijski ?

Ovo je bila prva utakmica Gradskog fudbalskog kluba Dubočica u Prvoj ligi Srbije, prvi duel na velikoj sceni kluba koji je od 2015. godine do danas prošao put od Jablaničke okružne do Prve lige Srbije.

Za one za koj je Dubočica – Dubočica, bez obzira na promene imena i pravnog statusa u APR-u, ovo je povratak u drugi stepen takmičenja („drugu ligu“) gde je FK Dubočica igrala do 2003. godine u tadašnjoj Drugoj ligi Istok.

Šteta je samo što je zbog epidemije utakmica morala da se igra pred praznim tribinama.

Uživajte u foto reportaži naših reportera:

https://sportskastranajuga.com/2020/08/22/leskovcani-poveli-pa-stali-gfk-dubocica-radnicki-1923-kg-22/

Povezano

Srpska liga Istok, 18. kolo: Trajal posle pobede u derbiju sezone ponovo na 1. mestu

Danas popodne odigrane su 3 utakmice 18. kola Srpske lige Istok u očekivanju derbija sezone koji se od 18:00 časova igra u Kruševcu. Fudbaler Trayala pobedili su večeras u Kruševcu golovima Krstića i Jovića u derbiju sezone Budućnost iz Popovca i ponovo preuzeli lidersku poziciju na srpskoligaškom „Istoku“. Rezultati 18. kola Srpske lige Istok: Trayal […]

Izvršni odbor FS RIS juče predložio da prvenstvo u Srpskoj ligi Istok počne 8. avgusta – Odluku donosi FSS

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije doneo je na juče održanoj sednici još jednu važnu preporuku o takmičenju u Srpskoj ligi Istok. Izvršni odbor FS RIS usvojio je preporuku da prvenstvo u Srpskoj ligi Istok počne nedelju dana ranije u odnosu na planiran i ranije najavljen termin. Preporula čelnika FS RIS je da prvenstvo […]