USPEH SK „GT“ LESKOVAC: Marta Mratinković osvojila zlato i srebro u Finalu kupa Streljačkog saveza Srbije

U Smederevu je, 19.09.2020. godine, održano Finale kupa Streljačkog saveza Srbije u gađanju vazdušnim oružjem B programa (pion irska, kadetska i kategorija mlađih juniora i juniorki).

U svakoj kategoriji takmičilo se po 10 najboljih strelaca sa ranijih takmičenja. Streljački klub „GT“ iz Leskovca su predstavljala 3 strelca vazdušnim pištoljem, što Klub svrstava u kategoriju najuspešnijih na ovom takmičenju.

Marta Mratinković je osvojila 1. mesto, zlatnu medalju i titulu pobednika kupa u konkurenciji mlađih juniorki (iako je kadetkinja). U finalu je impresivno pobedila sa 4 kruga prednosti i iza sebe ostavila članove reprezentacije Srbije. Takođe je osvojila i 2. mesto i srebrnu medalju u konkurenciji kadetkinja. Marta je ove godina pozvana od Selektora reprezentacije za pištoljske discipline, Jelene Arunović, da kao član reprezentacije Srbije učestvuje na Olimpijskim igrama mladih, što je na žalost odloženo. U dosadašnjim nastupima Marta ima osvojenu zlatnu medalju na prvenstvu centralne Srbije kao i srebrnu medalju na prvenstvu Srbije.

Đorđe Petrović je, u konkurenciji mlađih juniora vazdušnim pištoljem, ušao u finalno gađanje kao osmoplasirani i na kraju je osvojio 6. mesto.

Teodora Milčić je zauzela 10 mesto u konkurenciji mlađih juniorki vazdušnim pištoljem.

Projekat sufinansira Grad Leskovac.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Povezano