Niški stonoteniseri opravdali očekivanja na prvenstvu Srbije za osobe sa invaliditetom

Ekipno prvenstvo države za osobe sa invaliditetom u stonom tenisu organizovano je iz dva dela, prvi početkom, drugi poslednjeg dana oktobra meseca.

I oba su organizovana u sportskoj hali Medison u Zrenjaninu, uz učešće 12 ekipa u tri kategorije: žene T1-5, muškarci T1-5, i muškarci T6-10. Ekipu STK OSI NAIS iz Niša u kategoriji T1-5 činili su Bojan Stamenković i Miloš Stojiljković, dok su se u kategoriji T6-10 takmičili Bojan Jovanović, Nikola Jovanovć, Dario Stošić i Miloš Tasić. Obe ekipe uspele su da u jakoj konkurenciji osvoje treće mesto, uz izvanredan takmičarski bilans: ekipa u kategoriji T1-5 imala je 7 pobeda uz dva poraza, dok je ekipa u kategoriji T6-10 ostvarila devet pobeda i dva poraza.

Prva dva mesta na državnom prvenstvu u Zrenjaninu pripala su ekipama STK SPIN i STK TVRĐAVA 021 iz Novog Sada,za koje su nastupali i svi reprezentativci i najbolji stonoteniseri Srbije. Utoliko je rezultat niških stonotesera vredniji.

Treba podsetiti da su takmičarske ambicije Nišlija na proteklom prvenstvu Srbije bile plasman među pet najboljih ekipa,a u rodni grad se vraćaju sa dve bronzane medalje.

Uprkos nevoljama koje svim sportistima donosi COVID 19, u STK OSI NAIS nastavljaju da redovno rade i treniraju, u očekivanju da se za kraj godine zakaže i pojedinačno prvenstvo Srbije za osobe sa invaliditetom u stonom tenisu. I planiraju da na predstojećem prenstvu osvoje bar jedno drugo mesto u pojedinačnoj konkurenciji.

„Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Povezano

DRŽAVNO PRVENSTVO: Novi uspesi i medalje za gimnastičarke Dubočice

Gimnastički klub Dubočica ostvario je odlične rezultate na državnom prvenstvu koje je danas održano u Kostolcu. U jakoj konkurenciji, druga kategorija, učenice V i VI razreda, ekipa GK Dubočica osvojila je 4. mesto. Ekipu sačinjavaju: Tara Kocić, Jana Kriška, Sara Cvetković, Andjela Marinkovic i Nikolina Marinkovic. U, ćetvrtoj kategoriji, ekipa srednjih škola, takmičarke Nadja Jovčić, […]

Leskovački profesionalni bokser Andrej Pešić 23. aprila u Beogradu protiv Mađaea Ferenca Urbana

Leskovaćki profesionalni bokser Andrej Pešić 23. aprila beogradskom Crowne Plaza hotelu (bivpi Interkontinental) odradiće svoj šesnaesti profesionalni meč. Za protivnika je planiran madjarski borac Ferenc Urban koji ima skor od 7 pobeda i dva poraza i koji je visoko rangiran. U slucaju pobede Andreja ocekuje veliki napredak na svetskim rang listam. – Za ovaj meč […]