Niški stonoteniseri opravdali očekivanja na prvenstvu Srbije za osobe sa invaliditetom

Ekipno prvenstvo države za osobe sa invaliditetom u stonom tenisu organizovano je iz dva dela, prvi početkom, drugi poslednjeg dana oktobra meseca.

I oba su organizovana u sportskoj hali Medison u Zrenjaninu, uz učešće 12 ekipa u tri kategorije: žene T1-5, muškarci T1-5, i muškarci T6-10. Ekipu STK OSI NAIS iz Niša u kategoriji T1-5 činili su Bojan Stamenković i Miloš Stojiljković, dok su se u kategoriji T6-10 takmičili Bojan Jovanović, Nikola Jovanovć, Dario Stošić i Miloš Tasić. Obe ekipe uspele su da u jakoj konkurenciji osvoje treće mesto, uz izvanredan takmičarski bilans: ekipa u kategoriji T1-5 imala je 7 pobeda uz dva poraza, dok je ekipa u kategoriji T6-10 ostvarila devet pobeda i dva poraza.

Prva dva mesta na državnom prvenstvu u Zrenjaninu pripala su ekipama STK SPIN i STK TVRĐAVA 021 iz Novog Sada,za koje su nastupali i svi reprezentativci i najbolji stonoteniseri Srbije. Utoliko je rezultat niških stonotesera vredniji.

Treba podsetiti da su takmičarske ambicije Nišlija na proteklom prvenstvu Srbije bile plasman među pet najboljih ekipa,a u rodni grad se vraćaju sa dve bronzane medalje.

Uprkos nevoljama koje svim sportistima donosi COVID 19, u STK OSI NAIS nastavljaju da redovno rade i treniraju, u očekivanju da se za kraj godine zakaže i pojedinačno prvenstvo Srbije za osobe sa invaliditetom u stonom tenisu. I planiraju da na predstojećem prenstvu osvoje bar jedno drugo mesto u pojedinačnoj konkurenciji.

„Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Povezano

Fondacija „Delije Sever“ donirala lopte i opremu Košarkaškom klubu Jablanica i pomoć građanima Medveđe

Dobrotvorna organizacija navijača Crvene zvezde – Fondacija Delije Sever donirala je značajnu pomoć na teritoriji Medveđe u prethodnom periodu. Prilikom današnje posete donaciju u vidu dva šporeta, dva frižidera i četiri televizora, ugroženim porodicama na terenu uručio je predsednik udruženja Delije sever, Ljubomir Krle Stanković. Pored ovih donacija, sredstvima iz Fondacije nabavljena je oprema i […]

LESKOVAC PODRŽAVA 107 KLUBOVA: Uručeni ugovori o finansiranju programa sportskih klubova i organizacija

Predstavnicima sportskih klubova i organizacija danas su u sali Narodnog pozorišta uručeni Ugovori o finansiranju programa u 2022. godini. Ugovore je uručio gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović koji se obratio okupljenima i najavio dalju podršku lokalne samouprave radu uspešnih sportskih kolektiva i pojedinaca. – Nikada veću finansijsku podršku nismo pružili sportskim klubovima, a podsetiću vas […]