Na Krosu RTS-a u Leskovcu učestvovalo nekoliko hiljada mališana, učenika osnovnih i srednjih škola, seniora, rekreativaca i atletičara

Danas je u Leskovcu na hipodromu održan Kros RTS-a, u kom su učestvovali mališani iz predškolskih grupa, zatim deca školskog uzrasta, osnovci i srednjoškolci, kao i starija grupa seniora, rekreativaca i profesionalnih atletičara.

Gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović, obratio se prisutnima pred početak trke seniora i kazao:

„Veliko mi je zadovoljstvo što je Leskovac jedan od gradova domaćina ovogodišnje RTS Kros serije, i što se danas na hipodromu okupio ovoliki broj dece i mladih, ali i afirmisanih atletičara iz zemlje i inostranstva. Grad se prihvatio odgovornosti da organizuje ovu veliku manifestaciju, jednu od najvećih sportskih priredbi u Evropi, i lepo je videti da smo uspeli u svojoj zamisli – da današnji dan bude praznik atletike i promocije zdravog života.

RTS Kros je sportski događaj koji traje svakog dana u godini, a idejni tvorci i pokrovitelji potrudili da organizuju aktivnosti ne samo u takmičarskom delu, već da učesnicima krosa ponude i obrazovne i umetničke sadržaje. Grad Leskovac je u u okviru Kampa RTS-a bio domaćin deci iz dijaspore, a na tradicionalnoj kros trci „Kroz Srbiju“, učestvovalo je preko 16.000 đaka iz svih škola u Jablaničkom okrugu. Ovom današnjom manifestacijom, na kojoj smo okupili đake, rekreativce, profesionalne atletičare, zaokružujemo ovogodišnji ciklus RTS Krosa i šaljemo prelepu sliku o Leskovcu kao gradu koji neguje sportske vrednosti i kod omladine razvija svest o značaju aktivnih i zdravih životnih stilova.“ Gradonačelnik je čestitao svim učesnicima i pobednicima i naglasio: „Samim učešćem na današnjem krosu, svi ste vi pobednici“.

Pre samog početka Krosa prisutnima se obratio Stevan Kovačević, direktor RTS Krosa, koji je svima poželeo dobrodošlicu i podsetio da je ovo takmičarska završnica 31. Krosa RTS-a. On je pohvalio Leskovčane zbog organizacije ove manifestacije i naglasio da je broj onih koji su se odazvali pozivu da učestvuju na ovogodišnjem krosu u Leskovcu vredan divljenja.

Aleksandar Pejčić, član Gradskog veća grada Leskovca, otvorio je takmičenje i rekao: „Imam izuzetno veliku čast da vam pozdravim u ime gradonačelnika Leskovca, dr Gorana Cvetanovića, u ime njegovog kabineta i organizacionog odbora ovog krosa. Za nas u Leskovcu – ovo je praznik. Izuzetno smo srećni što danas ovde stoji trkačka mladost Leskovca i što će neki ovde trčati svoju prvu trku u životu. Verujem da će je pamtiti do kraja života. Grad Leskovac itekako ulaže u razvoj sporta, ove godine je za projektno finansiranje klubova izdvojeno 120 miliona dinara. Praktično, mi stvaramo jedan novi ambijent za novi brend – za sportiste“.

Ovogodišnjem Krosu RTS-a prisustvovao je i Dane Korica, jedan od najvećih jugoslovenskih atltičara i aktuelni rekorder na 5000 i 10.000 metara. On je istakao da mu je veoma drago što je danas u Leskovcu, a pogotovo što je leskovački kros privukao veliki broj dece i mladih. „Zahvaljujem se gradonačelniku, njegovim saradnicima, Sportskom savezu, atletskim klubovima, direktorima škola, nastavnicima, a naročito deci. Izuzetno mi je drago što je Leskovac ponovo došao u centar zbivanja atletike i sporta uopšte. Nekada je ovo bio grad sa velikim brojem atletičara, reprezentativaca, a sada se ponovo diže na pravi način. Sve čestitke svima koji su učestvovali u organizaciji ovog lepog krosa.“

G. Korica je mladim sportisitima poručio da uče i da treniraju, jer će samo tako biti korisni za naše društvo.

U okviru ovogodišnje RTS Kros serije u Leskovcu održano je 27 trka. U glavnoj trci seniorki, na 3000 metara, prvo mesto zauzela je Rumunka Kristina Balan, druga je Novopazarka Saime Murić, a treća Mejira Memedović iz Novog Pazara. U kategoriji seniora na 5.000 metara prvi je Novopazarac Aldin Ćatović, drugi je Uroš Gutić iz Republike Srpske, a treći Anton David iz Rumunije.

Tokom trajanja trka RTS Kros serije u Leskovcu, gradonačelnik dr sci. med. Goran Cvetanović direktno se uključio u program Radio Beograda, i tom prilikom govorio o samom Krosu, ali i o izdvajanjima iz gradskog budžeta usmerenim ka razvoju sporta u gradu na Veternici.

Gradonačelnik Cvetanović je pobednicima glavnih trka – u kategoriji seniora na 5000 metara i seniorki na 3000 metara, uručio medalje i nagrade.

Povezano

Zona Jug, rezultati 9. kola i tabela

Odigrane su utakmice 9. kola Zone Jug Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije. Rezultati 9. kola Zone Jug: Alakince – Radan 0:2Lugina – Sloga (Leskovac) 1:2Jedinstvo (GS) – Gracko 2:2Plantaža – Mladost 1959 3:0Žitorađa – Pusta Reka 3:2Jablanica – Nebeski Anđeli 1:1SFK Morava (V. Han) – Svetlost 0:0OFK Kosanica – Ternoci 3:2 Tabela Zone Jug posle […]

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović obišao fudbalere Dubočice, uručene zimske jakne kao donacija GFS Leskovac i FSJO

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović posetio je danas igrače i stručni štab Dubočice na treningu na terenu sa veštačkom travom. Povod je početak priprema za nastavak prvenstvam ali i donacija Gradskog fudbalskog saveza Leskovac koji je nabavio zimske jakne za prvotimce Dubočice. – Nalazimo se na terenu sa večtačkom travom na kome fudbaleri Dubočice obavljaju […]