DODATNIH 18,9 MILIONA ZA SPORT: Gradsko veće Leskovca odobrilo povećanje sredstava za fudbal, rukomet, odbojku i futsal

Gradsko veće Grada Leskovca usvojilo je na danas održanoj odluku kojom je data saglasnost na Odluku o odobravanju i finansiranju programa iz oblasti sporta.

Ovom odlukom odobrena su dodatna sredstva za 4 leskovačka sportska kluba koj su u 2020. godini ostvarili izuzetne rezultate.

Gradskom fudbalskom klubu Dubočica za 2020. godinu odobreno 21.100.000 dinara umesto ranije predviđenih 9.100.000. GFK Dubočica je u trentuku donošenja prethodne odluke bio član Srpske lige Istok, a od leta se takmiči u Prvoj ligi Srbije.

Rukometni klub Dubočica 54, član Arkus lige, dobiće 18,5 miliona, što je 5,5 miliona više u odnosu na raniju odluku koja je za „vukove“ predviđala 13 miliona u teućoj godini.

Odbojkaški klub Dubočica, koji je ove godine postao član Prve B lige, dobiće miliona dinara više: 4.880.000 umesto 3.880.000 dinara koliko je bilo predviđeno ranijom odlukom.

Novi član Druge Futsal lige Srbije – KMF Leskovac dobiće dodatnih 400.000 dinara, odnosno ukupno 1.400.000 dinara u 2020. godini.

U obrazloženju ove odluke koju je predstavio predsednik Komisije za odobravanje sredstava Milan Mitić, ističe se kako su odličnim rezultatima klubovi Leskovcu vratili epitet „grada sporta“.

„Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Povezano

DUBOČICA IZNAD „CRTE“: Prva liga Srbije – rezultati 28. kola i tabela

Pobedom nad direktnim rivalom u borbi za opstanak, ekipom Železničara iz Pančeva Leskovčani su prvi put posle dužeg vremena izađšli iz zone ispadanja. Sve to pod uslovom da kazna oduzimanja 6 bodova ekipama Borca i Jagodine opstane i posle razmatranja na višim instancama, zbog čega ovim ekipama još uvek nisu oduzeti bodovi na zvaničnoj tabeli […]

Poraz fudbalera Dubočice na gostovanju u Užicu

Fudbaleri Dubočice poraženi su večeras na gostovanju u Užicu u duelu sa Slobodom u utakmici 28. kola Mozzart Bez Prve lige Srbije. Prva liga Srbije – 28. kolo GFK SLOBODA – GFK DUBOČICA 0:1 Strelac: 1:0 Milan Srbijanac u 75. minutu – Užice, stadion „Radomir Antić“, gledalaca: 800, sudija: Saša Ranisavić (Sremska Mitrovica), žuti kartoni: […]