DODATNIH 18,9 MILIONA ZA SPORT: Gradsko veće Leskovca odobrilo povećanje sredstava za fudbal, rukomet, odbojku i futsal

Gradsko veće Grada Leskovca usvojilo je na danas održanoj odluku kojom je data saglasnost na Odluku o odobravanju i finansiranju programa iz oblasti sporta.

Ovom odlukom odobrena su dodatna sredstva za 4 leskovačka sportska kluba koj su u 2020. godini ostvarili izuzetne rezultate.

Gradskom fudbalskom klubu Dubočica za 2020. godinu odobreno 21.100.000 dinara umesto ranije predviđenih 9.100.000. GFK Dubočica je u trentuku donošenja prethodne odluke bio član Srpske lige Istok, a od leta se takmiči u Prvoj ligi Srbije.

Rukometni klub Dubočica 54, član Arkus lige, dobiće 18,5 miliona, što je 5,5 miliona više u odnosu na raniju odluku koja je za „vukove“ predviđala 13 miliona u teućoj godini.

Odbojkaški klub Dubočica, koji je ove godine postao član Prve B lige, dobiće miliona dinara više: 4.880.000 umesto 3.880.000 dinara koliko je bilo predviđeno ranijom odlukom.

Novi član Druge Futsal lige Srbije – KMF Leskovac dobiće dodatnih 400.000 dinara, odnosno ukupno 1.400.000 dinara u 2020. godini.

U obrazloženju ove odluke koju je predstavio predsednik Komisije za odobravanje sredstava Milan Mitić, ističe se kako su odličnim rezultatima klubovi Leskovcu vratili epitet „grada sporta“.

„Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Povezano

Leskovački košarkaši zaustavljeni u Užicu, zahuktala Sloboda prejaka za oslabljeno Zdravlje

Košarkaši Zdravlja poraženi su večeras na gostovanju u Užicu u duelu sa ekipom Slobode rezultatom 104:75 (29:14, 26:20, 23:18, 26:23) u utakmici 23. kola AdmiralBet Košarkaška lige Srbije. Nekompletan, i lakšim povredama i prehladama opterećn tim Leskovčana nije imao snage da se suprotstavi razigranom domaćinu koji se nalazi u sjajnoj seriji prvenstvenih pobeda i prema […]

PRVA UTAKMICA U APRILU: Ministar Blagojević i gradonačelnik Cvetanović obišli radove na stadionu Dubočice

Ministar za javna ulaganja Marko Blagojević i gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović obišli su danas stadion Dubočice u Leskovcu na kome su u toku završni radovi. Investiciju vrednu 2,5 milijardi dinara finansira Vlada Republike Srbije, upravo preko Ministarstva za javna ulaganja. U Leskovcu se gradi jedan od tri stadiona u ovom trenutku, a druga dva […]