IN MEMORIAM: Nebojša Popović – Neša Fortuna, fudbalski radnik i humanista

Leskovački sport je pretrpeo još jedan težak gubitak.

Od posledica koronavirusa preminuo je danas nekadašnji predsednik FK Bobište i predsednik Konferencije klubova Niške zone FS RIS, Nebojša Neša Popović, u široj javnosti poznat i kao uspešan privrednik (vlasnik prvog sistema za proizvodnju solarne enrgije u Leskovcu), fudbalski radnik i humanista.

Uz njegovo ime i funkcije obavezno je išao sastavni deo njegovog identiteta, nadimak „Fortuna“ po nazivu firme čiji je osnivač i vlasnik bio.

Bio je prijatelj mnogih sportista i saradnik vodećih sportskih funkcionera, entuzijasta, posebno sportskih novinara iz Leskovca.

Ostaće zapamćen kao pozitivan i uvek rado viđen „lik“, čovek i dobrotvor kojem osmeh nikako nije silazio sa lica. Ostaće, posebno u fudbalskoj javnosti zapamćen kao jedan od najuspešnijih predsednika zonaša Bobišta koje je srpskom fudbalu dalo veliki broj talenata, jedan od njih Marko Momčilović je napravio i uspešnu internacionalnu karijeru. U klubu, čijoj je afirmaciji presudno doprineo, ostaće zapamćen kao najveći donator u formiranju fudbalskog centra pored OŠ Vuk Karađžić u Bobištu, u izgradnji modernih klupskih prostorija kakve ima malo koji klub u Jablaničkom okrugu, u uređenju, prošrenju igrališnog prostora, sa kabinama za fudbalere i službena lica.

Za sobom je ostavio suprugu Zoricu, sina Igora koji ga je činio ponosnim igrajući košarku do junorskog uzrasta a potom i fudbal do srpskoligaškog nivoa. Neutešna ostaje i tatina miljenica, kćerka Marija.

Zbog složenih bezbednosnih uslova, po preporukama Kriznog štaba, oproštaj od sjajnog čoveka i prijatelja „Neše Fortune“, porodica će, sa opelom , organizovati u dvorištu porodične kuće gde je i sedište firme ,
a potom će biti prebačen na groblje u leskovačkom predgrađu Bobištu.

Povezano

Mlada Vlasotinčanka Anđela Dinić, prvak Balkana u šahu u kategoriji do 20 godina, do sada osvojila više od 200 pehara

Mlada Vlasotinčanka Anđela Dinić balkanski je šampion u šahu u kategoriji do 20 godina. Ova šesnaestogodišnjakinja osvojila je prvo mesto u konkurenciji 23 učesnice iz Makedonije, Bugarske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Prvakinja je i u rešavanju šahovskih problema na republičkom nivou u 2020.godini. Anđela je sada učenica prve godine Gimnazije „Stevan Jakovljević“, ali njenih […]