PRIMER MLADIMA: Sportski savez nagradio najbolje: Martina Milošević i Veljko Pešić najbolji sportisti Vlasotinca

Primenjujući sve mere zdravstvene predostrožnosti, u prostorijama Sportskog saveza danas su u Vlasotincu proglašeni najuspešniji sportisti , klubovi i sportska udruženja, a nagrađeni su i najbolji trener i sportski radnik u 2020.godini.

Najbolji sportski klub u 2020. godini je OKK Vlasotince, najbolji sportista dizač tegova Veljko Pešić iz KDT „Vlasina“, a najbolja sportiskinja Vlasotinca Martina Milošević, golman u ŽRK Vlasotince . Za naboljeg trenera u 2020.godini proglašen je i nagrađen plaketom, Filip Dojčinović, dok je priznanje najboljem sportskom radniku, uručeno Jovici Jovanoviću, predsedniku ORK Vlasotince. Specijalno priznanje, povodom 100 godina postojanja FK Vlasina, u ime kluba primio je sportski direktor Miroslav Milosavljević .

Svečanost povodom dodele odišnjih priznanja,  pozdravnom rečju otvorio je predsednik Sportskog saveza opštine Vlasotince Milan Ristić koji je između ostalog ukazao na sledeće detalje iz godine koja je za nama: “Ova godina, nije nam ostavila mnogo prostora za neku veliku ceremoniju, ali smo ipak želeli da sačuvamo tradiciju i upriličimo susret najboljih u vlasotinačkom sportu za 2020.godinu. Naši sportisti i sportski radnici, kao i sportske nade, bili su i ostali ponos Vlasotinca. Nadam se da će tako biti i u narednoj godini. Sportski savez je uvek tu, spreman da pomogne i podrži njihove napore“- rekao je predsednik SS opštine Vlasotince Milan Ristić.

Predstavnike najuglednijih klubova, najbolje sportiste, stručnjake i sportske radnike posebno je u ime lokalne samouprave  pozdravio predsednik opštine Bratislav Petrović. Podsetio je da zbog korona virusa mnogo toga u životu valja promeniti i prilagoditi,ali i istakao zadovoljstvo što su sportisti Vlasotinca uprkos nevoljama u redovnom treningu i takmičenju, pokazali svoju darovitost i spremnost da se maksimalno posvete afirmaciji sredine iz koje potiču. Zato smo i odlučili da nam sportski buđžet u okviru SO Vlasotince i u narednoj godini bude na istom nivou, 35 miliona dinara, koliko smo za sport potrošili u 2020.godini, kazao je između ostalog predsednik Bratislav Petrović..

Na svečanoj dodeli sportskih nagrada u Sportskom savezu,kojoj su prisustvovali i predsednik SO Vlasotince Milan Jović,  većnik za sport u lokalnoj samoupravi,Aleksandar Jović , direktor SRC „Vlasina“ Igor Jović i generalni seketar SS opštine Vlasotince Dalibor Momčilović, uručene su nagrade sportskim nadama, među kojima su: Veljko Stamenković (FK Vlasina), Aleksandar Stojanović (FK Polet), Jovana Mladenović, gimnastičarka (SU Pokret), Stefan Jovanović, košarkaš (OKK Vlasotince), Miodrag Davinić, košarkaš (OKK Vlasotince), Sandra Micić, fudbalerka (ŽFK Rosulja 2014), šahistkinja Hana Dimanić (ŠK Vlasotince), Luka Rančić, rukometaš (ORK Vlasotince), Anđela Stefanović, rukometašica (ŽRK Vlasotince), Nikola Kocić, atletičar (AK Vlasotince), Emilija Đurić, kik bokser (KBK Vlasotince i Nemanja Petrović, košarkaš (OKK Vlasotince). Posebne plakete uručene su zaslužnim saradnicima Sportskog saveza u Vlasotincu: SO Vlasotince i SRC „Vlasina“.

U ime nagrađenih, na dobijenom priznanju zahvalili su se najbolja sportiskina u 2020.godini Martina Milošević, i sportski radnik godine Jovica Jovanović

“Ovaj sadržaj je deo projekta koji je sufinansirala opština Vlasotince. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.”

Povezano

Vlasotinčani brojali do 6 u Zaječaru

Fudbaleri Vlasine deklasirali su danas u Yaje;aru ekipu Kablova i najavili da ne odustaju od borbe za najviši plasman. Srpska liga Istok – 25. kolo KABLOVI – VLASINA 0:6 Strelci: 0:1 Hristić u 13., 0:2 Đorđević u 35., 0:3 Đokić u 53., 0:4 Pejčić u 61., 0:5 N. Lj. Stanković u 76., 0:6 N. Stanković […]

DRŽAVNO PRVENSTVO: Novi uspesi i medalje za gimnastičarke Dubočice

Gimnastički klub Dubočica ostvario je odlične rezultate na državnom prvenstvu koje je danas održano u Kostolcu. U jakoj konkurenciji, druga kategorija, učenice V i VI razreda, ekipa GK Dubočica osvojila je 4. mesto. Ekipu sačinjavaju: Tara Kocić, Jana Kriška, Sara Cvetković, Andjela Marinkovic i Nikolina Marinkovic. U, ćetvrtoj kategoriji, ekipa srednjih škola, takmičarke Nadja Jovčić, […]