SPORT ZA SVE Nagrade najboljima, podrška mladim sportistima

Leskovački savez sportova i Grad Leskovac dodelili su Sportske nagrade Leskovca najboljim sportistima, klubovima, sportskim radnicima i organizacijama u 2020. godini.

„Vaši uspesi, energija, borbenost, želja za pobedom i spremnost da se suočite sa svim izazovima opravdaće povećanje sredstava, i ako nastavite da se ubrzano penjete stepenicama uspeha izdvajanja za sport će biti svake godine veća“ – poručio je gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović sportskim radnicima koji su danas došli da preuzmu ugovore o finansiranju klubova, obrazlažući odluku da se ove godine za te namene izdvoji suma od 95 miliona dinara.

„Sport sa sobom nosi draž, posebnost i privilegiju da obične dane pretvorite u dane rada, posvećenosti i mogućnosti da obradujete svoju porodicu, svoj grad i da sve zasija vašim uspehom. Sportisti grada Leskovca su pobednici, heroji i njihova motivisanost, ljubav prema sportu i upornost su nemerljivi. Oni nam svakog dana pokazuju da kada nešto želite, kada verujete i uložite maksimalan trud nema nedostižnih granica. Sa njima smo u istom timu. Igramo kao jedna ekipa da postignemo što bolje rezultate. Nikada veću finansijsku podršku nismo pružili sportskim klubovima a konstantno ulažemo i u sportsku infrastrukturu“ – rekao je gradonačelnik i podsetio da je u izgradnju 18 sportskih terena, terena sa veštačkom travom, fiskulturne sale u školi „Vožd Karađorđe“ i prvog Avantura parka ukupno uloženo 134,2 miliona dinara. U svom obraćanju gradonačelnik se osvrnuo i na halu „Partizan“ vrednu 70 miliona dinara u kojoj se trenutno nalazi glavni punkt za vakcinaciju protiv korona virusa.

„Investicija koja će zaokružiti proces ulaganja u sportsku infrastrukturu je novi fudbalski stadion, koji će Vlada Republike Srbije finansirati sa 21 milion evra. Vrlo brzo započinjemo rušenje objekata na prostoru koji je predviđen za izgradnju. Čestitam vam na do sada ostvarenim uspesima, želim vam da beležite još bolje rezultate. Lokalna samouprava grada Leskovca vam je uvek i za sve dostupna, uvek ćemo vam biti stabilan partner i sigurna podrška dok koračate ka šampionskim ciljevima. Nadam se da ćemo uskoro uspeti da vakcinacijom prevaziđemo ovu situaciju, da se sportisti vrate na terene, jer je publika željna njihovih veština“ – zaključio je gradonačelnik i najavio povećanje sredstava za finansiranje sportskih klubova na 100 miliona dinara ukoliko budu uspešniji i rekao da će aprila meseca započeti obilazak sva 104 kluba kojima su ugovori danas dodeljeni.

„U ime sportskih radnika koji su danas preuzeli ugovore obratili su se Dejan Savić predsednik GFK „Dubočica“ i Ivan Cvetanović ispred Gradskog saveza za školski sport.

Dejan Savić je rekao kako se Leskovac vraća na sportsku mapu Srbije što se može videti rezultatima brojnih leskovačkih klubova: „Za sve to velike zasluge dugujemo lokalnoj samoupravi na čelu sa gradonačelnikom Cvetanovićem koji zaista ima sluha za sport. Naš klub je imao veliku podršku i prošle godine smo ušli u savezni rang takmičenja, administrativnim putem, ali to ne znači da nećemo opravdati taj uspeh. Nadamo se da ćemo u Leskovac vratiti fudbal i da će naši sugrađani na novom stadionu moći da gledaju reprezentativne ekipe naše super lige. Na svima nama je da dobijena sredstva opravdamo na pravi način i njima domaćinski raspolažemo.“

„Grad Leskovac, što smo malopre videli na filmu, mnogo ulaže u sale, terene i u sportsku infrastrukturu, a znate da dugi niz godina to nije rađeno. Sada imamo mnogo bolje uslove za rad sa decom. Uskoro će proći ova teška situacija koja nas je sve zadesila i tada očekujemo da decu vratimo u sale i vratimo sjaj školskom sportu koji je Leskovac uvek nosio. Vratićemo školska takmičenja na kojima će deca zavoleti sport i neko od njih postati budući vrhunski sportista. Najveću zahvalnost dugujemo gradonačelniku i lokalnoj samoupravi što konstantno povećaju sredstva namenjena sportu i prepoznaju značaj ulaganja u školski sport. Najveći leskovački brend treba da bude sport“ – zaključio je u svom obraćanju Ivan Cvetanović.

Projekat sufinansira Grad Leskovac.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Povezano

Plivači Leskovca osvojili 19 medalja na trofeju Car Konstantin u Nišu – Iva Petković najbolja plivačica

Na 18. po redu takmičenju Trofej Cara Konstantina koje je održano u Nišu nastupila su i 23 plivača iz PK Leskovac koji su osvojili ukupno 19 medalja, pehar za najbolji plivačicu i robnu nagradu za najmlađu takmičarku. Osvajači medalja su: 1. Iskra Dobrić 2012 – zlatna medalja na 50m delfin2. Lena Stojmirović 2013 – zlatna […]

Juniori BK Jugboxing Leskovac osvojili 1 srebrnu i 2 bronzane medalje na Prvenstvu Srbije u boksu

Bokseri BK Jugboxing iz Leskovca učestvovali su proteklog vikenda na prvenstvu Srbije u boksu koje je održano u Beogradu. I pored teškog žreba ostavrili su zapažene rezultate i 3 medalje. Marko Ristić je u kategoriji do 55kg posle pobede i ulaska u polufinale osvojio je bronzanu medalju. Stevan Đelić je u kategoriji do 70kg takodje […]