MEDALJE ZA PK LESKOVAC U BEOGRADU: Iva Petković isplivala reprezentativnu i normu za Balkansko prvenstvo

Na bazenu „Gale Muškatirović“ u Beogradu je od 12. do 14. marta održano Otvoreno prvenstvo Srbije u plivanju.

Plivački klub “Leskovac“ učestvovao je sa 11 takmičara u konkurenciji 473 plivača iz 61 kluba iz Srbije i 11 iz inostzranstva.

Leskovčanka Iva Petković dominirala je na ovom prvenstvu u prsnoj tehnici. Uspela je da ostvari normu za reprezentaciju u disciplinama 50m, 100m i 200m prsno i takođe, što je još bitnije, ostvarila je normu za Balkansko prvenstvo (Juniorska Balkanijada). Ona je plivala 3 discipline i u svakoj disciplini uzela je medalju i to 5 srebrnih (3 srebra u juniorskoj kategoriji i 2 u apsolutnoj) i 1 bronzu u aspolutnoj. 

Pored nje član PK Leskovac Pavle Joić uspeo da je da ostvari rezultate i obezbedi učešće na “Razvojnom kampu“ Srbije, gde učešće uzima 12 najboljih kadeta u Srbiji.

U Plivačkom klubu Leskovac se nadaju da će još troje njihovih plivača dobiti pozive za učešće na trenažnom kampu Plivačkog saveza Srbije.

Povezano

Rezultati 2. i parovi 3. kola Kupa FS Jablaničkog okruga

Juče je odigrana većina utakmica 2. kola Kupa FSJO dok je deo utakmica registrovan službenim rezultatom zbog odustajanja pojedinih timova. Rezultati 2. kola Kupa Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga: Mladi Borac (Živkovo) – Gradac (Konopnica)  3-0 (službeni rezultat) Šumadija (Razgojna) – Plantaža (Donje Stopanje)  2-1 Lemind 1953 (Leskovac) – Todorovce  0-3 (službeni rezultat) Kumarevo 65 – […]