Plivači Dubočice sjajni u Beogradu: Nina Stanisavljević isplivala još jednu normu za Olimpijadu u Tokiju

Proteklog vikenda na bazenu Milan Gale Muškatirović ex 25. maj, održalo se Otvoreno prvenstvo Srbije.

Na ovom izuzetno jakom takmičenju učestvovao je 61 klub iz Srbije i 11 klubova iz Slovenije, B i H, Severne Makedonije sa ukupno 473 takmičara.

U ovakvoj konkurenciji plivači Dubočice uspeli su da se plasiraju na ekipno treće mesto po broju osvojenih medalja.Fantastična Nina Stanisavljević isplivala je još jednu B normu za Tokio, na 100 metara kraul, gde je oborila i nacionalne rekorde za devojke 17 i 18 godina. Takodje je oborila i rekorde za 17 i 18 godina na 100 metara ledjno, tako da je Nina jedina srpska plivačica sa dve B norme za Tokio.

Živanović Uroš je takodje bio sjajan. oborio je rekorde Čabe Siladjija na 50 i 100 metara prsno do 16 godina.Treba pomenuti da u našem klubu od prošle godine treniraju kod Dušana Veličkovića još dve juniorske reprezentativke Srbije koje su došle iz Beograda i Jagodine, Tanja Popović i Jana Marković. Tanja je takodje na ovom mitingu isplivala B normu za Tokio u disciplini 100 metara kraul.

Sa ponosom možemo reći da u Dubočici trenira 5 juniorskih I 2 seniorska reprezentativca Srbije koji će naš klub i grad Leskovac predstavljati na juniorskoj Balkanijadi ( Stanisavljević Nina, Živanović Uroš, Pešić bratislav, Popović Tanja, Marković Jana ), četvoro će nas predstavljati na Evropskom juniorskom prvenstvu u Rimu ili Aberdinu ( Stanisavljević Nina, Živanović Uroš, Popović Tanja, Marković Jana, dok Bratislavu fali koja stotinka za normu )Dubočica i grad Leskovac će imati svoje plivače i na evropskom seniorskom prvenstvu u Budimpešti, gde će nas predstavljati Nina Stanisavljević i Tanja Popović, dok će nas na svetskom juniorskom prvenstvu u Kazanju ( Rusija ) predstavljati Nina, Tanja i Uroš.Nina i Tanja su potencijalne učesnice Olimpijskoih igara u Tokiju.Treba takodje napomenuti da su Nina, Uroš i Tanja trenutno plasirani od 1. – 3. mesta na Evropskim juniorskim rang listama u više disciplina , kao i da je Nina trenutno na 6. mestu Američke draft liste.  Plivački klub Dubočica i grad Leskovac postali su jedan od najjačih balkanskih centara plivačkog sporta u zadnjih par godina za šta su zaslužni treneri i sportisti našeg kluba, kao i roditelji koji imaju puno strpljenja, jer se uspesi ne postižu preko noći, kao i gradska uprava i zaposleni u SRC Dubočica bez čije pomoći , razumevanja i stvaranja uslova za rad ne bismo bili to što jesmo – navodi se u saopštenju Plivačkog kluba Dubočica.

Osvajači medalja na ovom takmičenju bili su :

1. Nina Stanisavljević – 8 zlata, 4 u juniorsko, 4 u apsolutnoj kategoriji, 1 srebro u juniorsko i 1 bronza u apsolutnoj kategoriji.

2. Živanović Uroš – 4 zlata u juniorskoj, dve bronze i srebro u apsolutnoj kategoriji.

3. Bratislav Pešić – 1 zlato, 2 srebra i 1 bronza u juniorskoj i 1 bronza u apsolutnoj kategoriji

4. Muške štafete 4 x 100 kraul i 4 x 100 mešovito – bronze u apsolutnoj kategoriji ( Stanisavljević Petar, Živanović Uroš, Dimitrijević Viktor i Pešić Bratislav ) i ( Stanisavljević Petar, Pešić Bratislav, Stanković Djordje, Dimitrijević Viktor )

5 Mešana juniorska štafeta 4 x 100 kraul – zlato u apsolutnoj kategoriji ( Stanisavljević Nina, Obradović Iva, Stanković Djordje, Ristić Marko )Ostali plivači su takodje bili odlični, uz popravljanje svojih ličnih rezultata.

Povezano

Sloga pobedom protiv Moravca do polufinala Kupa Jablaničkog okruga

Fudbaleri Sloge pobedili su danas na stadionu ispod Hisara ekipu Moravca Orion i izborili plasman u polufinale ovog takmičenja. Kupa FS Jablaničkog okruga – 1/4 finale SLOGA (LESKOVAC) – MORAVAC ORION 6:0 Igralište pod Hisarom, bez gledalaca, sudija Dušan Marek (Leskovac), strelci: Radivojević u 20. i 87., Đorđević u 42., Kostić u 48., Pešić (autogol) […]