Istorijski uspeh Košarkaškog kluba Zdravlje je uspeh celog grada

Košarkaški klub Zdravlje Leskovac ostvario je veliki, reklo bi se istorijski rezultat.

Posle 12 godina u Leskovcu će se ponovo igrati Prva liga, odnosno Košarkaška liga Srbije.

Bio je to povod da gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović sa saradnicima poseti trening košarkaša Zdravlja. Igrači su prvom čoveku grada uručili simboličan poklon – loptu sa potpisima svih košarkaša.

-Čestitao bih rukovodstvu Košarkaškog kluba Zdravlje i svim igračima je istorijskom uspehu. Klub je osnovan davne 1964. godine, poslednji put su bili u Super ligi kada sam ja bio predsednik kluba i akada je fabrika Zdravlje prestala da finansira klub. Posle su došli neki drugi ljudi, mladi, došeo pre svega Igor Stojanović koji je uspeo da stabilizuje i sa svojim prijateljima stavi ovaj klub na noge. Klub ove godidija 11,9 miliona dinra od grada, od ukupno 95 miliona koliko izdvajamo za sport. Setite se da je 2012. bilo 18 miliona bilo za sve klubove, a sada 95 miliona. Uz veliku pomoć predsednika koji je bio jedan od najvećih donatora ovog kluba i pokazao da polakom privatizacijom i ulaganjem mođe da se stigne do rezultata. Uspeli su da se plasirjau u Prvu ligu i ja im od srca čestitam. To znači i obavezu grada da još više pomogne, sigurno možete da računate na 13 do ‚15 miliona u sledećoj sezoni. Što ste aktivniji pomoć sa naše strane će biti još veća – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Član Gradskog veća Stefan Kitanović je istakao da grad Leskovac ulaže velika sredstva u razvpoj sporta.

-Promocija sporta i sportskih aktivnosti je veoma važna. Zbgo toga smo krenuli u obilazak leskovačkih klubova na Međunarodni dan sporta. Ovde smo da bi ukazali da važnost bavljenja sportom. Grad iz godine u godinu ulaže sve više i u sportske klubove i u sportsku infrastrukturu. Od 18 miliona za sve sportove sada se izdvaja 95 miliona za leskovačke sportske klubove, a mislim da se nikada nije za košarku izdvajalo kao što je to slučaj sada – kazao je Stefan Kitanović.

Predsednik Košarkaškog kluka Zdravlje Igor Stojanović – Beli je zahvalio gradu na podršci koju daje klubu i razvoju košarke i sporta uopšte.

-Zahvalio bih se lokalnoj samoupravi, a pre svega gradonačelniku, na svesrdnoj pomoći. Uspeli smo posle toliko godina da se vratimo u najviši rang takmičenja. KLS je prva košarkaška liga u Srbiji, iznad toga je samo regionalna ABA liga. To smo ostvarili 2 kola pre kraja, ubedljivo smo prvi i bez ikakvih sumnji i problema smo došli do tog cilja. Dugujem zahvalnost treneru i svim igračima za istorijski uspeh koji smo ostvarili za Leskovac – rekao je predsednik Košarkaškog kluba Zdravlje Igor Stojanović.

Trener Zdravlja Lazar Spasić je naglasaio da je uprava stvorila izuzetne uslove za rad.

-Ovo nije samo uspeh KK Zdravlja na čelu sa predsednikom kluba, već uspeh celog grada da se Zdravlja kao jedan košarkaški brend vrati u Košarkašku ligu Srbije. Ostvarili smo sjajan uspeh. Znali smo šta želimo i kako da dođemo do cilja i uspeli smo da vratimo Zdravlje tamo gde mu je mesto. Klub raste iz godine u godinu, a uslove kakve imamo u Leskovcu jesu uslovi u kojima možemo da težimo najvišim mogućim ambicijama. Ovo je podstrek za dalji rad i da i u KLS doguramo što je dalje moguće – poručio je trener Zdravlja Lazar Spasić.

Prvenstvo u Drugoj ligi Srbije završava se sledećeg vikenda, nakon čega sledi pauza do početka nove sezone, sezone velikog povratka Zdravlja na mapu vodećih klubova i Grada Leskovca na mapu vodećih košarkaških centara u Srbiji.

Povezano

Trener Dubočice Saša Mrkić podneo ostavku – Klub o tome obavestio javnost i navijače preko Instagrama

Gradski fudbalski klub Dubočica ostao je bez trenera: dosadašnji šef struke, Nišlija Saša Mrkić podneo je ostavku. Leskovački prvoligaš je o ovome obavestio javnos preko društvene mreže Instagram !?!?! Sportska strana Juga saznaje da je ovakav rasplet najavljen još u sredu, posle poraza Dubočice u Vlasotincu u duelu sa ekipom Radničkog iz Sremske Mitrovice, i […]

Rukometaši Dubočice 54 pobednici međunarodnog turnira u Makedoniji

Rukometaši Dubočice 54 pobednici su međunarodnog memorijalnog turnira „Mile Neškoski“ koji je organizovan u Prilepu, u Severnoj Makedoniji. Leskovčani su u finalu pobedili domaći Prilep rezultatom 36:24. Na putu do finala leskovački rukometaši su pobedili Multi Esenes rezultatom 36:22. a zatim i Skolje sa 10 golova razlike – 39:29. Za najboljeg igrača turnira izabran je […]