Trener Dubočice Saša Mrkić podneo ostavku – Klub o tome obavestio javnost i navijače preko Instagrama

Gradski fudbalski klub Dubočica ostao je bez trenera: dosadašnji šef struke, Nišlija Saša Mrkić podneo je ostavku.

Leskovački prvoligaš je o ovome obavestio javnos preko društvene mreže Instagram !?!?!

Sportska strana Juga saznaje da je ovakav rasplet najavljen još u sredu, posle poraza Dubočice u Vlasotincu u duelu sa ekipom Radničkog iz Sremske Mitrovice, i da je sve još juče bilo poznato a danas potvrđeno kratkom kurtoaznom objavom o dogovorenom prestanku saradnje na Instagramu.

Po završetku poslednje utakmice na Rosulji na kojoj su Sremci uknjižili tri spasonosna boda, a gurnuli u ambis ispadanja tim leskovačkog prvoligaša, dobrano potresen šef stručnog štaba GFK Dubočice Saša Mrkić je poručio klupskim čelnicima: nemam snage da se suprotstavim moćnicima koji o rezultatima i poretku ne odlučuju na osnovu rada, vrednosti, kvaliteta i učinka na terenu. Povlačim se. Moraćete u poslednja tri kola bez mene.

Da tokom noći između srede i četvrtka nije promenio mišljenje,iako je u neprospavanoj noći podvrgao detaljnoj analizi svoju odluku, potvrdilo se u četvrtak kada je u Niš stigao predsednik GFK Dubočica Dejan Savić. Da li je argumentacija sada bivšeg trenera bila toliko ubedljiva, ili je pak ocena kako Mrkić neće ni po koju cenu promeniti odluku, tek saradnja je i zvanično prekinuta.

A počela je u 7. kolu prvenstva PLS 20/21, na gostovanju GFK Dubočice u Lazarevcu. Kolubara je, te srede 29.septembra 2020. godine, pobedila goste iz Leskovca (1:0). Kada je Saša Mrkić preuzimao ekipu, GFK Dubočica je na saldu imala četiri boda, iz četiri nerešene utakmice: sa Radničkim 1923 (2:2), sa Borcem 1926 (1:1), sa Loznicom (0:0), sva tri remija na Gradskom stadionu i bez golova na gostovanju u Zemunu. Leskovčani su izgubili od Kabela u Novom Sadu(1:3), i u Žarkovu (0:1). Do 31. kola i pozicije koja je obećavala još samo teoretske šanse na opstanak, GFK Dubočica je sakupila 35 bodova. Da li bi i sa svih devet bodova, koliko je moglo da se osvoji u tri poslednja kola, bilo izvodljivo dostići Radnički iz Sremske Mitrovice(41) ili pančevački Železničar(41), iluzorno je nagađati. Suština završnice tekućeg prvenstva PLS je u duhu priznanja trenera Saše Mrkića, s početka teksta, da se jednostavno nije vredelo boriti.

Fudbalski Leskovac nema trenera sa potrebnom kvalifikacijom za dobijanje profi licence, pa će posle Nišlije Aleksandra Kuzmanovića,koji je ekipu leskovačkog prvoligaša vodio na šest utaikmica i drugog po redu Nišlije Saše Mrkića koji se povlači posle utakmice 31.kola, prvoimenovani stručnjak u zvaničnom zapisniku najverovatnije biti upisano ime, Mrkićevog prvog saradnika Bobana Cenića. Sa njim na klupi, GFK Dubočica će u ponedeljak napasti RFK Grafičar u Beogradu i pokušati da održi neizvesnot bitke za goli prvoligaški život i u preostalim utakmicama.

Povezano

Skupština Opštinskog fudbalskog saveza Vlasotince: Radovan Stanković novi – stari predsednik

Danas je održana sednica Skupštine opštinskog fudbalskog saveza Vlasotince koja je protekla bez iznenađenja. Novi stari predsednik je Radovan Stanković, kome je ovo treći mandat na čelu OFS Vlasotince. Za članove Izvršnog odbora izabrani su Dalibor Momčilović, koji će obavlati funkciju potredsednika saveza, predsednik sudijske organizacije Igor Kocić, predsednik organizacije trenera Igor Jović i novinar […]

Zona Jug, 28. kolo: Alakincu bodovi u Bojniku, Morava slavila protiv Žitorađe

Danas su odigrane 3 utakmice 28. kola Zone Jug Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije. Zona Jug – rezultati 28. kola: Pusta Reka – Alakince 0:2SFK Morava – Žitorađa 4:1Nebeski Anđeli – Moravac Orion 6:0 U nedelju se sastaju: Jedinstvo (GS) – OFK TopličaninTrnovac – SvetlostRadan – ČekminJablanica – Plantaža Tabela Zone Jug posle nepotpunog 28. […]