PONOS VUČJA I LESKOVCA: Devojčice iz Ženskog fudbalskog kluba „Vučice“ skrenule pažnju na sebe plasmanom u finale Kupa Srbije

Ženski fudbalski klub „Vučice“ iz Vučja ostvario je veliki uspeh plasmanom na finalni turni Kupa Srbije u fudbalu za devojčice.

Talentovane devojčice iz Vučja i okoline koje igraju u Ravojnoj ligi za devojčice FS RIS odmeriće snage sa vršnjakinjama iz ŽFK Mačva, velike Crvene Zvezde i višestrukog državnog prvaka u ženskom fudbalu, ŽFK Spartak iz Subotice.

– Ženski fudbalski klub Vučice je mlad, postoji od 2017. godine ali već ima zapažene rezultate. Vučice su pobednice Kupa Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije. Time su stekle pravo da nastupe na završnom turniru na kome će biti odlučen pobednik Kupa. U klubu trenira 27 devojčica, većina su odlične učenice sa zapaženim rezultatima i u školovanju i u sportu. One su primer mladih, uspešđnih osaova koje neguju zdrav stil života. Grad Leskovac svake godien povećava izdvajanje za fudbalske organizacije i klubove, a ove godine je za sportske klubove opredeljeno 95 miliona dinara. Čestitam na uspehu i želim puno uspeha na predstojećem turniru – rekla je zamenica gradonačelnika dr Ana Janković Stojanović koja je danas posetila na treningu talentovane dečake i devojčice iz ŽFK Vučice i Fudbalskog kluba Vučje.

Iako mlad klub, devojčice i devojke od 10 do 16 godina postale su jedna od vodećih snaga u ženskom sportu na teritoriji Leskovca.

– U ime kluba zahvalio je Vladimir Ranđelović, predsednik ŽFK Vučice. Iz godine u godinu postižemo dobre rezultate, imamo i 4 reprezentativke Srbije i igraćemo na završnom turniru Kupa u Starij Pazovi. Ovo je budućnost fudbala u Vučju ali i na teritoriji čitavog Grada Leskovca – rekao je prvi čovek Vučica Vladimir Ranđelović koji je istakao zahvalnost svih u klubu gradonačelniku Leskovca na podršci.

Fudbalski klub Vučje je inicirao stvaranje praktično svoje ženske sekcije kao posebnog kluba, što je trend prisutan u Srbiji ali i svetu.

– Naš klub je inicirao formiranje Vučica i ovi uspesi su velika stvar za sve nas. Fudbalski klub Vučje ima veliku tradiciju, igrali smo 5 godina i u Drugoj ligi, a sada ima mlađe selekcije koje u 3 kategorije igraju u ligama FS Regiona istočne Srbije. Stvorili smo ovde u Vučju reprezentativke, u ženskom klubu se odlično radi i rezultati će biti još bolji – kazao je Siniša Stojanović, predsednik FK Vučje.

Povezano

SLAVLJE DOMAĆINA: Jedinstvo (Gornje Stopanje) – Čekmin 4:2

Duel ekipa sa teritorije Grada Leskovca doneo je reviju golova i slavlje domaćina koji želi mesto u boljoj polovini tabele. Zona Jug – 7. kolo JEDINSTVO (GORNJE STOPANJE) – ČEKMIN 4:2 (1:1) Strelci: 0:1 N. Krstić u 2., 1:1 St. Stefanović u 36., 2:1 St. Stefanović u 54., 3:1 St. Stefanović u 69., 4:1 Novković […]

KK Zdravlje Leskovac ostaje u Prvoj Košarkaškoj ligi Srbije!

Košarkaški klub Zdravlje Leskovac će i sledeće sezone igrati u Košarkaškoj ligi Srbije, a grad Leskovac ostaje na mapi vodećih košarkaških centara u Srbiji! Ovo je konačni epilog dramatične završnice prvenstva u Prvoj Košarkaškoj ligi Srbije, ali i rasplet nakon baraža za mesto u ABA ligi. Košarkaški Borca pobedili su večeras u majstorici baraža u […]