Prva međunarodna ragbi utakmica u Leskovcu

U okviru Balkanske super lige juče su na terenu FK „Sloga“ leskovački Gepardi ugostili ekipu „Lokomotive“ iz Sofije. Rezultat je bio izjednačen 36:36.

Ovo je prvi međunarodni ragbi meč u Leskovcu koji je imao humanitarni, promotivni i sportski karakter. Na poluvremenu utakmice održano je revijalno takmičenje u sprintu, kao i šutu na ragbi gol, gde je pobednik iz publike dobio simboličan novčani vaučer koji će uplatiti za dete kome je pomoć potrebna, a bilo je i interaktivnih igara za najmlađe.

„Ovim pokušavamo da spojimo fizičku aktivnost, umetnost i humanost, kao vrline jednog ljudskog bića i civilzacije. Želimo da se naši sugrađani upoznaju sa jednim vrlo atraktivnim sportom, koji je još uvek nepozanica u našem gradu. Propagiramo fizičku aktivnost i razvoj mladih ljudi i nadamo se će ovaj susret prerasti u godišnji memorijal osvnivaču kluba i jednom od pionira ovog sporta kod nas, Miši Stamenkoviću, – naveli su ranije iz kluba Gepardi.

Ovom događaju prisustvovali su članovi Gradskog veća Andrija Atanasković i Stefan Kitanović.

Ovaj projekat sufinansira Grad Leskovac.

Stavovi izneti u ovom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Povezano

SIM u Dimitrovgradu i Pirotu: Devojčice i dečaci uživali na „ekološkom poligonu“

Važan deo i desete sezone Dunav osiguranje Sportskih igara mladih biće ekološka radionica „Zero Waste – Budi deo igre – čuvajmo našu planetu“. Zanimljive činjenice o održivom razvoju i značaju svakog pojedinca u očuvanju životne sredine, biće glavne teme radionica, a učenici starijih razreda oprobaće se i na ekološkom poligonu. Deca Dimitrovgrada i Pirota su […]