Prva međunarodna ragbi utakmica u Leskovcu

U okviru Balkanske super lige juče su na terenu FK „Sloga“ leskovački Gepardi ugostili ekipu „Lokomotive“ iz Sofije. Rezultat je bio izjednačen 36:36.

Ovo je prvi međunarodni ragbi meč u Leskovcu koji je imao humanitarni, promotivni i sportski karakter. Na poluvremenu utakmice održano je revijalno takmičenje u sprintu, kao i šutu na ragbi gol, gde je pobednik iz publike dobio simboličan novčani vaučer koji će uplatiti za dete kome je pomoć potrebna, a bilo je i interaktivnih igara za najmlađe.

„Ovim pokušavamo da spojimo fizičku aktivnost, umetnost i humanost, kao vrline jednog ljudskog bića i civilzacije. Želimo da se naši sugrađani upoznaju sa jednim vrlo atraktivnim sportom, koji je još uvek nepozanica u našem gradu. Propagiramo fizičku aktivnost i razvoj mladih ljudi i nadamo se će ovaj susret prerasti u godišnji memorijal osvnivaču kluba i jednom od pionira ovog sporta kod nas, Miši Stamenkoviću, – naveli su ranije iz kluba Gepardi.

Ovom događaju prisustvovali su članovi Gradskog veća Andrija Atanasković i Stefan Kitanović.

Ovaj projekat sufinansira Grad Leskovac.

Stavovi izneti u ovom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Povezano

SPORT ZA SVE Odlični rezulati članova Plivačkog kluba Leskovac na državnom prvenstvu

Na Državnom prvenstvu za kadete, juniore i apsolutnoj kategoriji, koje je održano u Beogradu, od četvrtka 17.decembra do nedelje 20.decembra 2020 godine, Plivački klub “Leskovac je učestvovao sa svojih 6 plivača i napravio zapažene rezultate. Na samom takmičenju je učastvovalo 46 klubova sa 474 takmičara. Ovo je takmičenje posle dužeg vremena i svi su željni […]

DRŽAVNO PRVENSTVO: Novi uspesi i medalje za gimnastičarke Dubočice

Gimnastički klub Dubočica ostvario je odlične rezultate na državnom prvenstvu koje je danas održano u Kostolcu. U jakoj konkurenciji, druga kategorija, učenice V i VI razreda, ekipa GK Dubočica osvojila je 4. mesto. Ekipu sačinjavaju: Tara Kocić, Jana Kriška, Sara Cvetković, Andjela Marinkovic i Nikolina Marinkovic. U, ćetvrtoj kategoriji, ekipa srednjih škola, takmičarke Nadja Jovčić, […]