SPORTSKA NAGRADA ZA 2021. GODINU: KK Zdravlje, Atanasković, Miljković i Stojanović najbolji u Leskovcu

U susret novogodišnjim praznicima i ove godine održana je još jedna od najlepših tradicija Leskovca – uručenje nagrada najboljim sportistima našeg grada.

Predsednik Leskovačkog saveza sportova Srđan Stamenković uručio je gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović specijalno priznanje za doprinos razvoju sporta i konstantnoj podršci sportistima grada Leskovca. Nakon uručenja, gradonačelnik Cvetanović, je istakao sledeće:

„Dragi sportisti, igramo u istom timu, jedna smo ekipa, a naš cilj je da postignemo što bolje rezultate i ime Leskovca upišemo u sportske anale. Nikada se više nije izdvajalo za sportske klubove.

Krajem 2012. bilo je 18 miliona, u tekućoj 2021. godini 95 miliona, a neki maksimum već sada postižemo u narednoj godini sa planiranim budžetom od 120 miliona dinara. Ako dodamo još 120 miliona koje izdvajamo za funkcinisanje SRC Dubočica, dolazimo do cifre od 2 miliona evra. Siguran sam da Leskovac svrstavamo u sam vrh lokalnih samouprava kada je briga i izdvajanje finansijskih sredstava za ovu važnu sferu u našim životima.

Pored navedenih izdvajanja, moram da napomenem činjenicu na koju sam izuzetno ponosan, a to je da grad Leskovac vodi računa o svojim sportistima, što potvrđuje i veliki broj nagrada u sklopu Fonda za mlade talente, da sportisti jesu naše nade, naša sadašnjost i naša budućnost.

Raduje me što danas, kao i svake godine među sportistima vidim mnogo nasmejanih dečjih lica za koju će Srbija i svet tek čuti. Znajte da grad Leskovac stoji uz vas, imate podršku grada i kada postižete ovako divne rezultate, ali i kada nailazite na prepreke, barijere, jer su one tu da ih savladate, jer što veći broj barijera savladate uspeh je izvesniji, kao i da će nastaviti da vas bodri do vrha.

Čestitam vam svima na nagradama!“

Uručeno je ukupno 35 sportskih nagrada i to: 17 nagrada za sportsku nadu grada Leskovca za 2021. godinu, zatim 11 specijalnih priznanja, kao i 7 priznanja za – pedagoga fizičke kulture za rad u 2021. godini – Ivan Cvetković, Savez za školski sport Leskovac, zatim za rad u drugim organizacijama za podršku sportu – Aleksandar Cvetanović, Metla komerc – RK Dubočica 54, za najboljeg trenera u 2021. godini – Jelena Stanojević, Karate klub UNSU, za sportskog radnika za rad u 2021. godini – Igor Stojanović, Košarkaški klub Zdravlje Leskovac, za najboljeg sportistu – Andrija Atanasković, RK Dubočica 54 i sportistkinju – Maja Miljković, u 2021. godini, kao i za najbolji sportski klub u 2021. godini – KK Zdravlje Leskovac.

U ime sportista koji su danas preuzeli ugovore obratili su se Jelena Stanojević, trener Karate kluba UNSU, proglašena za najboljeg trenera u 2021. godini i Andrija Atanasković iz RK Dubočica 54, proglašen za najboljeg sportistu grada Leskovca za 2021. godinu.

Leskovački savez sportova obezbedio je za najbolji tim muške patike kao nagradu sjajne rezultate ostvarene u prethodnom periodu.

Jelena Stanojević je svoje obraćanje započela citirajući drugi član Zakona o sportu u kojem se navodi Sport je delatnost od posebnog značaja za Republiku Srbiju. Stanojevićeva je kazala da se u toku bavljenja sportom nije vodila navedenim članom, i naglasila da su pravi njegov značaj shvatili gradonačelnik Cvetanovića i njegov tim i zahvalila se podršci koja se pruža razvoju sporta i rekla:

„Svi mi koji se bavimo sportom to radimo jer neizmerno volimo da se time bavimo, bezrezervno dajemo sve od sebe kako bi nadogradili sebe i postali bolji ljudi. Velika mi je čast što danas stojim rame uz rame sa mladim i talentovanimn ljudima grada Leskovca koji su već zaposeli sam vrh evropske i svetske scene. Ove nagrade su pravi pokazatelj kako se snagom i upornošću može postići svaki cilj.“

Andrija Atanasković, koji je i član Gradskog veća grada Leskovca, rekao je:

„San svakog deteta je da postane šampion, da postigne pogodak u poslednjoj sekundi, koš, to su neki najbezbrižniji i najiskreniji snovi jednog deteta. Meni je drago što sam te snove ostvario, ovo nije samo moja nagrada, ovo je nagrada Rukometnog kluba „Dubočica“, svih mojih saigrača. Ono što mi je izuzetno drago je što se u ovom gradu našao neko ko prepoznaje značaj sporta, a to ste vi gradonačelniče, jer kao što ste naglasili, budžet sporta je od nekih 18 miliona dinara došao do 120 miliona za samo 9 godina, plus 120 miliona dinara za funkcionisanje SRC Dubočica, što u mnogome olakšava funkcionisanje i samih klubova. Zahvaljujem svima, a posebno vama gradonačelniče koji ste mi pružili šansu kakvu mi do sada niko nije pružio“

Ovaj projekat sufinansira Grad Leskovac.

Stavovi izneti u ovom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Povezano

Andrej Pešić ponovo u ringu u oktobru

Andrej Pešić posle letnje pauze kreće sa pripremama za naredni meč 30. jula. Leskovčanin Andrej Pešić je poslednji meč odradio u aprilu ove godine gde je na poene savladao najboljeg madjarskog borca u Kruzer kategoriji Ferenca Urbana. – Planiramo da najpre odradimo desetak dana visinskih pripremama a onda da nastavimo po uobičajnom planu i programu. […]

Leskovac u subotu domaćin velikog turnira u mačevanju Memorijal Miodrag Miša Pavićević

U organizaciji Mačevalačkog kluba Dubočica u subotu će u Leskovcu biti organizovan turnir Memorijal Miodrag Miša Pavićević. Turnir se organizuje u konkurenciji kadeta, juniora i seniora, a biće održan u hali „Partizan“ u centru grada. Očekuje se nastup najbolji srpskih mačevalaca u disciplinama sablja, mač i floret. Početak turnira zakazan je za 9 časova.