ZA SPORT U LESKOVCU 120 MILIONA: Evo koliko će para dobiti klubovi za svoje programe

Gradsko veće Leskovca usvojilo je na danas održanoj sednici predlog Komisije za odobravanje godišnjih programa u oblasti sporta o finansiranju programa sportskih klubova i organizacija u 2022. godini.

Komisija na čijem je čelu međunarodni fudbalski sudija Milan Mitić, a čiji su članovi generalni sekretar Leskovačkog saveza sportova Tatjana Mančić Zdravković, sportski radnik Perica Gavrilović, profesor fizičkog vaspitanja Miloš Stevanović i apsolvent na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje Uroš Bulatović razmotrila je programe koej su sportski klubovi organizacije po zakonom utvrđenoj proceduri dostavili aprila ove godine. Odluku je pred gradskim većnicima obrazložio član Komisije Miloš Stevanović.

Komisija je predložila da se odobro finansiranje programa 107 klubova i organizacija.

Najviše sredstava će i u sledećoj godini dobiti Rukometni klub Dubočica 54 i Gradski fudbalski klub Dubočica – po 22.700.000 dinara. Sledi novi prvoligaš, Košarkaški klub Zdravlje Leskovacs a odobrenih 19.500.000 dinara.

Odbojkaški klub Dubočica dobiće 6,7 miliona a Fudbalski klub Sloga iz Leskovca 4 miliona dinara. Odbojkaški klub „Leskovac 98“ će prema ovoj odluci biti finansiran sa 3,6 miliona dinara.

Po odobrenim sredstvima slede Klub Malog fudbala Leskovac i Plivački klub Dubočica sa po 2,6 miliona dinara. Za finansiranje Gradskog saveza za školski sport biće usmereno 2,3 a za Ženski fudbalski kluba dubočica Lavice 2,1 milion dinara koliko će biti izdvojeno i za programe Leskovačkog saveza sportova.

Evo i kompletnog Rešenja o finansiranju sporta u ukupnom iznosu od rekordnih 120.000.000 dinara:

Ovaj projekat sufinansira Grad Leskovac.

Stavovi izneti u ovom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Povezano

Košarkaški klub „Marinos“ – čudo iz Niša i ponos Vojske Srbije

U Nišu je 25. septembra 2017. godine osnovan klub čiji su članovi postali oficiri, podoficiri i vojnici Kopnene vojske u Garnizonu Niš. Klub je na predlog komandanta KOV Vojske Srbije, general potpukovnika Milosava Simovića dobio ime KK Marinos po imenu grčkog mornaričkog oficira Marinosa Ricudisa, koji je 1999. godine odbio da gađa ciljeve u Srbiji. […]

Zona Jug – rezultati vanrednog 27. kola i tabela

Odigrane su sve utakmice vanrednog, 27. kola Zone Jug Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije. Na vrhu tabele ista meta – isto odstojanje. Topličanin i Žitorađa su ubedljivim pobedama na domaćem terenu nastavili trku udvoje za prvo mesto i povratak u Srpsku ligu Istok. Ništa manje uzbuđenja nije bilo ni na dnu tabele gde su Alakince, […]