ZA SPORT U LESKOVCU 120 MILIONA: Evo koliko će para dobiti klubovi za svoje programe

Gradsko veće Leskovca usvojilo je na danas održanoj sednici predlog Komisije za odobravanje godišnjih programa u oblasti sporta o finansiranju programa sportskih klubova i organizacija u 2022. godini.

Komisija na čijem je čelu međunarodni fudbalski sudija Milan Mitić, a čiji su članovi generalni sekretar Leskovačkog saveza sportova Tatjana Mančić Zdravković, sportski radnik Perica Gavrilović, profesor fizičkog vaspitanja Miloš Stevanović i apsolvent na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje Uroš Bulatović razmotrila je programe koej su sportski klubovi organizacije po zakonom utvrđenoj proceduri dostavili aprila ove godine. Odluku je pred gradskim većnicima obrazložio član Komisije Miloš Stevanović.

Komisija je predložila da se odobro finansiranje programa 107 klubova i organizacija.

Najviše sredstava će i u sledećoj godini dobiti Rukometni klub Dubočica 54 i Gradski fudbalski klub Dubočica – po 22.700.000 dinara. Sledi novi prvoligaš, Košarkaški klub Zdravlje Leskovacs a odobrenih 19.500.000 dinara.

Odbojkaški klub Dubočica dobiće 6,7 miliona a Fudbalski klub Sloga iz Leskovca 4 miliona dinara. Odbojkaški klub „Leskovac 98“ će prema ovoj odluci biti finansiran sa 3,6 miliona dinara.

Po odobrenim sredstvima slede Klub Malog fudbala Leskovac i Plivački klub Dubočica sa po 2,6 miliona dinara. Za finansiranje Gradskog saveza za školski sport biće usmereno 2,3 a za Ženski fudbalski kluba dubočica Lavice 2,1 milion dinara koliko će biti izdvojeno i za programe Leskovačkog saveza sportova.

Evo i kompletnog Rešenja o finansiranju sporta u ukupnom iznosu od rekordnih 120.000.000 dinara:

Ovaj projekat sufinansira Grad Leskovac.

Stavovi izneti u ovom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Povezano

VELIKI POVRATAK: Sloga ponovo u Srpskoj ligi, gradočelnik Goran Cvetanović posetio klub i najavio dodatnu podršku

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović obišao je danas sa saradnicima Fudbalski klub Sloga. Na stadionu ispod Hisara sjajna slika: desetina mališana na jutarnjem treningu, ali i prvotimci koju su u ovoj sezoni osvojili prvo mesto u Zoni Jug i obezbedili povratak u Srpsku ligu Istok. Čelnici Sloge istakli su ovom prilikom da za uspehe u […]

Završena izgradnja fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Siniša Janjić“

Posle 154 godine od osnivanja, učenici OŠ „Siniša Janić“ mogu da se pohvale da su dobili reprezentativni objekat za nastavu fizičkog vaspitanja, ali i druge sportske aktivnosti. Fiskulturna sala, kao poseban objekat, izgrađena je u okviru školskog dvorišta i toplim hodnikom spojena sa glavnom školskom zgradom. Obejakt poseduje svu prateću infrastrukturu, a nedavno je izvršena […]