U Leskovcu priređen svečani prijem za kapitena ženske rukometne reprezentacije Jovanu Stoiljković

Jedna od Leskovčanki koja s pravom nosi nezvaničnu titulu jedna od najboljih sportistkinja grada, ruikometašica Jelena Stojiljković danas je bila gost čelnih ljudi Grada Leskovca.

Prijem za kapitena ženske rukometne reprezentacije Srbije organizovan je u svečanoj sali Grada Leskovca gde su u ime lokalne govorili zamenica gradonačelnika dr Lidija Dimitrjević i član Gradskog veća Andrija Atanasković.

– Naša Jovana je svoje prve rukometne korake napravila u školi rukometa Meteor, zatim nastavila u Dubočici. U Srbiji je, između ostalog, još nastupala za Ženski rukometni klub Naisa i Zaječar, kada se kasnije, 2012. godine, preselila u Francusku, gde je igrala u francuskoj prvoj ligi. Sa reprezentacijom Srbije Jovana već ima odličje sa Svetskog prvenstva, pošto je 2013. godine bila među osvajačicama srebrne medalje, ali i zlatno odličje iste godine na Mediteranskim igrama u Turskoj, stoga se već može reći da je velika šampionka, uzor i ponos našeg grada. Specijalno sportsko priznanje od strane grada Leskovca dobila je 2019. kao srpska rukometna reprezentativka. Od ove sezone je član kluba Šambre, ali i kapiten nacionalnog tima. Vi ste ponos nacije, stoga Vam hvala što na najbolji mogući način promovišete Srbiju i Leskovac. S punim pravom možemo reći da ste jedan od naših najboljih ambasadora, uzor našim mladima – rekla je zamenica gradonačelnika dr Lidija Dimitrijević.

O rezultatima leskovačke reprezentativke govorio je i najbolji rukometaš Dubočice i godinama unazad najbolji sportista u Leskovcu Andrija Atanasković koji je kao gradski većnik poručio da je leskovački sport našao svoje mesto, ne samo u Srbiji, već i u svetu.

– Maja Miljković, Nina Stanisavljević, Miroslav Kocić, Jovana Stoiljković i mnogi drugi pokazuju kako i na koji način se može u sportu doći do uspeha. 2011-2012. smo Jovana i ja zajedno nastupali za rukometni klub iz Zaječara koji je tada nudio mnogo bolje uslove za bavljenje sportom od Leskovca, a danas je Leskovac jedan od najboljih – naglasio je Andrija Atanasković.

Jovana Stoiljković se zahvalila na prijemu i kazala je da je ponosna što potiče iz Leskovca, grada rukometa, što često ističe.

– Čast mi je da predstavljam svoj grad i svoju državu na velikim internacionalnim takmičenjima i kako sam ponikla ovde, tako je i početak nekog sna krenuo odavde, a san svakog sportiste je da nastupa za nacionalni tim i da predstavlja svoju državu. Drago mi je što Grad ulaže u sport i lokalnu sredinu, jer se to odražava na rukometni klub Dubočica koji je u samom vrhu našeg elitnog takmičenja, što pokazuje da je Leskovac grad rukometa. Ovu priliku bih iskoristila da kažem i da svi znamo da je sport izuzetno značajan za razvoj mladih, kako mentalno, tako i psihički, tako da bih pozvala sve devojčice i dečake da se bave nekim sportom, ja bih preporučila rukomet, a pozvala bih i roditelje da usmere svoju decu da se bave sportom od malih nogu – kazala je Jovana Stoiljković.

Povezano

KARTONIJADA POD HISAROM: Sloga (Leskovac) – Hajduk Veljko 1:2

Negotinci su na gostovanju u Leskovcu nastavili seriju dobrih igara pa su u Leskovcu, u uzbudljivom duelu stigli do pete pobede u poslednjih šest utakmica. Srpska liga Istok -25. kolo SLOGA (LESKOVAC) – HAJDUK VELJKO 1:2 Strelci: 0:1 Manov u 24., 1:1 Kostić u 56., 1:2 Knežević u 63. minutu – Stadion pod Hisarom, gledalaca: […]