Trijumf Leskovca u ovogodišnjoj seriji Krosa RTS-a: Skoro 3.000 učesnika i više hiljada gledalaca

Danas je u Leskovcu održan Kros RTS-a koji je Leskovcu doneo trijumf i naslov najboljeg u konkurenciji gradova koji su ove godine organizovali ovu tradicionalnu manifestaciju.

Ova sportska manifestacija i lepo vreme su danas na leskovačkom hipodromu okupili veliki broj učesnika, profesionalnih atletičara, kao i učenika osnovnih i srednjih škola i predškolaca, pripadnika Trećeg centra za obuku koji nakon 20 godina učestvuju na Krosu, posetilaca, roditelja i ljubitelja atletike.

Održano je 27 trka.U sklopu svečanog obraćanja pušteni su golubovi kao simbol mira, a uvodnu reč su dali gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović i selektor Atletskog saveza Srbije Edin Zuković.

Gradonačelnik Cvetanović je rekao:

„Ovom današnjom manifestacijom, na kojoj smo okupili nekoliko hiljada takmičara, zaokružujemo ovogodišnji ciklus RTS Krosa i šaljemo prelepu sliku o Leskovcu kao gradu koji neguje sportske vrednosti i kod omladine razvija svest o značaju aktivnih i zdravih stilova života. Čestitam svim učesnicima i pobednicma trka. Samim učešćem na krosu svi ste vi pobednici.“

Selektor Zuković je kazao da je oduševljen organizacijom Krosa u Leskovcu i da će i narednih godina prisustvovati ovom velikom sportskom događaju.

Gradonačelnik Cvetanović je danas u sklopu Kros serije RTS-a gostovao na emisiji emitovanoj na Radio Beogradu i uručio nagrade pobednicima trka seniorka i seniorki.

Organizatori Kros RTS-a pohvalili su Leskovca i istakli kako je grad na Veternici i ove godine trijumfovao u konkurenciji gradova – organizatora sa najmasovnijim odazivom učesnika ali i odličnom organizacijom.

„Gotovo perfektna tehnička organizacija i 2.829 učesnika omogućili su Leskovcu davtrijmfuje i u ovogodišnjoj Kros seriji RTS-a. Do tog ostvarenja put nije bio lak. Rivali su bili za svaki respekt – Zaječar, Sombor, Bijeljina i Rekovac. Svako od tih mesta imao je aduta u rukavu, kako zna da kaže naš narod. Ali, tim gradonačelnika Leskovca dr Gorana Cvetanovića bolje od rivala znao je da nadje put do olimpa.

Izvanredan odziv, posebno predškolaca i osnovaca, doprinela su trijmfu koji nagoveštava i atletski napredak Leskovca.

Posle više od 15 godina, Leskovčani su u program Kros serije RTS-a vratli trku „Nedeljko Špirić“, trku pripadnika naše vojske i policije. Ta trka dočekana je frenetičnom podrškom više hiljada gledalaca. Isto tako, nagradjeni su i učesnici u 26 preostalih trka.

Novopazarka Saima Murić je pobedila, ispred svoje sugradjanke Mejre Mehmedović i trećeplasirane Milice Tomašević iz Crvene zvezde.

Kod seniora opet pobeda  Aldina Ćatovića. Svi ostali su ovog trenutka daleko iza ovog veoma darovitog Novopazarca.“ – saopšteno iz Krosa RTS-a.

Povezano

ZA SPORT U LESKOVCU 120 MILIONA: Evo koliko će para dobiti klubovi za svoje programe

Gradsko veće Leskovca usvojilo je na danas održanoj sednici predlog Komisije za odobravanje godišnjih programa u oblasti sporta o finansiranju programa sportskih klubova i organizacija u 2022. godini. Komisija na čijem je čelu međunarodni fudbalski sudija Milan Mitić, a čiji su članovi generalni sekretar Leskovačkog saveza sportova Tatjana Mančić Zdravković, sportski radnik Perica Gavrilović, profesor […]