REMI U DERBIJU: GFK Dubočica – Radnički (Pirot) 1:1

U derbiju 1. kola i jednom od derbija sezone u Srpsko ligi Istok, Dubočica i Radnički iz Pirota osvojili su po bod na otvaranju prvenstvene trke za bodove.

Srpska liga Istok – 1. kolo

GFK DUBOČICA – RADNIČKI (PIROT) 1:1

Strelci: 0:1 Stojanović u 21., 1:1 Savić u 67. minutu – Sportski centar Orion, gledalaca: 300, sudija: Nikola Babić (Aleksinac) 7, žuti kartoni: Savić i Z. Stanković (GFK Dubočica), Apostolović, Stojanović, Dojkić, Stojanov, N. Petrović I pomoćni trener Savić (Radnički,Pirot).

GFK DUBOČICA: Stojiljković, L. Mitrović (Čmajčanin), Savić, Gorčić, Smiljković (Z. Stanković), D. Mladenović, Stamenković (M. Stanković), M. Mitrović, A. Jovanović (J. Jovanović), Stojković, Martinović.

RADNIČKI (PIROT): Ivanović, Stojanov (Sokolov), B. Mančić, Apostolović (N. Petrović), Tolić, Petrov, Dojkić, Stojanović, (N. Mančić), Ristov, Kamenović, Sekućić (M. Petroić).

Igrač utakmice: Stojanović (Radnički)

Nema poraženih, nema radosnih zbog pobede, ali posle derbija nema ni mnogo onih koji preterano žale za prilikama koje su stvorene i olako proćerdane u SC Orion.

Domaćin je dobro otvorio derbi, pripretio već u prvim minutima, jednom pogodio mrežu ali je pogodak poništen zbog ofsajda, da bi Piroćanci potom preuzeli kontrolu igre na sredini terena a brzim akcijma, koristeći vidljive slabosti u odbrani Leskovčana, lako dolazili do stopostotnih šansi.

Posebno uspešni, bili su proboji napadača Radničkog po levom boku,.odakle su u periodu od 20. do 27. minuta čak tri puta došli do prilike da zatresu mrežu domaćina. U 21. minutu to im je i uspelo, u 25. i 27. minutu Stojiljković je ostajao “jedan na jedan” sa napadačima iz Pirota, ali je uspeo da odličnim intervencijama zaustavi udarce Stojanovića i  Ristova. U 30. minutu, na drugoj strani terena Leskovčani su mogli da fudbalski kazne promašaje rivala, ali se lopta odbila od okvira gola i otišla u polje. Gotovo istovetna prilika za domaćina ponovila se i u 39.minutu kada je posle slobodnog udarca neko od igrača domaćih glavom pogodio prečku iznad Ivanovića. U samo dva minuta (41. i 42.) gosti su pored konfuzne odbrane domaćina ponovo dva puta priprete: golman Stojiljković je najpre u dva navrata odbio pokušaje Apodstolovića iz kaznenog prostora, da bi minut kasnije zaustavio loptu koju je Ristov uputio sa 18 metara.

Mnogo šansi, dosta uzbuđenja, posebno pred golom domaćina, koji je posle odmora sa dvojicom svežih napadača krenuo opasnije prema golu Ivanovića. Bilo je proboja I čestih ubacivanja lopte sa desnog boka gde se učinkom nametao Miloš Stanković, ali je izjednačenje stiglo tek u 65. minutu po već viđenoj recepturi. Kapiten Savić, lukavo se iskrao pažnji svojih čuvara, lopta upućena sa desne strane preletela je mnoge u kaznenom prostoru Piroćanaca koji ne uspevaju da spreče golgetera Dubočice da već u prvoj utakmici novog prvenstva najavi novu, uspešnu golgetersku sezonu, poput one kakvu je imao u peoteklom prvenstvu PLS.

Uprkos značaju bodova u derbiju, fudbaleri starih sportskih rivala odigrali su u Mrštanu korektno ovu utakmicu, koja će se pamtiti I po sledećoj zanimljivosti: akteri derbija bolje su igrali i trčali u tropskim uslovima, pa je sudija Babić morao da im u prvom poluvremenu dodeli i minut za hlađenje, dok je u drugom delu bilo mnogo više previjanja i odugovlačenja, nego prave borbe, uzbuđenja i –gola odluke.

D. Stamenković

Povezano

PO BOD ZA KRAJ JESENI: Vlasina – Jedinstvo (Bošnjace) 1:1

Fudbaleri Vlasine i Jedinstva iz Bošnjaca odigrala su duel na Rosulji bez pobednika, i svom saldu dodali još po jedan bod pred olazaka na zimski odmor. Srpska liga Istok – 15. kolo VLASINA – JEDINSTVO (BOŠNJACE) 1:1 Strelci: 0:1 Marko Arsić u 7., 1:1 Miloš Stanković u 57. minutu – Stadion na Rosulji, gledalaca: 800, […]