U Leskovcu u renoviranoj maloj hali SC Dubočica organizovano ekipono prvenstvo Srbije u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom

U Leskovcu se danas održava Prvenstvo Srbije u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom.

U organizaciji Stonoteniskog kluba San Spin u Leskovcu su se našli najbolji srpski stonoteniseri, uključujući i paraolimpijce koji su nas na nedavno održanim Paraolimpijskim igrama u Tokiju obradovali novim medaljama.

Prvenstvo je zvanično otvorila mr Brankica Stamenković, članica Gradskog veća koja je učesnicima prvenstva i gostima prenela i pozdrave gradonačelnika Leskovca dr sci. med. Gorana Cvetanovića.

„Gradu Leskovcu je pripala velika čast da bude domaćin ekipnog prvenastva države u stonom tenisu osoba sa invaliditetom. Grad Leskovac pomaže razvoj sporta tako što sa 95 miliona dinara finansira sportske klubove i udruženja preko programskog finansiranja, uključujući i udrženja klubova sa invaliditetom kao što je Stonoteniski klub San Sin. Pored toga sa 31 milion dinara grad finansira oblast socijalne zaštite. Ponosno možemo da kažemo da smo dobitnici priznanja Zaštitnika građana za dostupnost svih institucija svim građanima Leskovca. Današnji dan ima mnogo veći značaj jer vi svojim primerom da uz želju i rad mogu da prevaziđu i sve prepreke – rekla je Stamenkovićeva i posebno pozdravila srpske paraolimpijce koji su nam ovog leta dali puno razloga za radost.

Ovaj projekat sufinansira Grad Leskovac.

Stavovi izneti u ovom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Povezano

Pripreme za Kros RTS-a u Leskovcu koji će biti i domaćin Kampa za decu iz dijaspore

Danas je gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović u prisustvu njegovih saradnika održao sastanak sa direktorom RTS Krosa Stevanom Kovačevićem i njegovim saradnikom Mirkom Vujaklijom, selektorom u Atletskom savezu za mlade talente. Na sastanku se razgovaralo o budućem održavanju Kampa za decu iz dijaspore koji je planiran za period od 25.6. do 2.7.2022. godine […]