Tradicionalni plivački miting „Leskovački pobednik“ okupio 306 takmičara iz Srbije i Makedonije

U organizaciji Plivačkog kluba Leskovac danas je u Leskovcu održan tradicionalni, 11. po redu plivački miting „Leskovački pobednik“.

Plivački klub “Leskovac“ ugostio je danas 306 takmičara iz cele Srbije i Makedonije. Iz Srbije je učešće uzelo 17 klubova, a iz Makedonije 4 kluba. Plivački klub “Leskovac“ je podelio skoro 400 medalja za najuspešnije takmičare koji su se takmičili u svim disciplinama  kraul, prsno, leđno i delfin i na 50m i u istim disciplinama na 100m. Pored toga bile su i štafete koje su jedan od najlepših i najjatraktivnijeg dela samog takmičenja.

Pored medalja podeljeni su pehari za najmlađeg učesnika, i za najmlađu učesnicu. Najbolji pojedinac bio je Addžić Boško iz Beogradskog plivačkog kluba “11.april“, a najbolja takmičarka na današnjem takmičenju bila je Kaljević Mina takođe iz Beogradskog kluba “11.april“.

U ekipnoj konkurecniji najbolji klub je domaćin, PK Leskovac. Drugo mesto po osvojenim fina bodovima pripalo je beogtradskom plivačkom klubu “11.april“, a treće mesto pripalo je takođe beogradskom klubu za vodene sportove “Mornar“.

Takmičenje u plivanju je, u ime gradonačelnika Leskovca dr sci. med. Gorana Cvetanovića, otvorila mr Brankica Stamenković, član Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja i sporta sledećim rečima.

– Grad Leskovac podržava kako organizaciju ovog mitinga, tako i dva plvačka kluba sa iznosom od 4 miliona dinara, ali i tokom godine nagrađuje najbolje plivače preko Fonda za mlade talente, dok su oni sa najboljim rezultatima i dobitnici prestižnih Oktobarskih nagrada grada Leskovca, što je slučaj i ove godine. Želim vam prijatan boravak u našem gradu, uspešno takmičenje i dobre rezultate – naglasila je Brankica Stamenković.

Prisutnima se obratio i Milan Kitanović, trener plivačkog kluba Leskovac, i zahvalio se takmičarima koji su se okupili u velikom broju, ali i Gradu na podršci bez čije pomoći ne bi došlo do realizacije takmičenja „Leskovački pobednik“.

– Hvala svim članovima kluba na dobroj volji i želji da i ovaj put pokažemo da smo dobri domaćini. Svim plivačima želim da isplivaju što bolja vremena, da poprave svoje rezultate i da se dobro zabave, a roditeljima da uživaju u takmičenju i sreći svoje dece kada osvoje medalje. Nadam se da ćete svi poneti lepa iskustva i dobre utiske – istakao je Milan Kitanović.

Povezano

NOVI REMI LESKOVČANA: Prva liga Srbije – rezultati 15. kola i tabela

Fudbaleri Dubočice igrali su nerešeno sa ekipom Grafičara u utakmici koaj je završena bez golova. Prva liga Srbije – rezultati 15. kola: GFK Dubočica – RFK Grafičar 0:0Železničar – IMT 0:3Loznica – Borac 1926 4:4GFK Jagodina – Radnički (Pirot) 4:0 U nedelju se sastaju: Budućnost – KabelKolubara – OFK ŽarkovoSloga (K) – Radnički (SM)Trayal – […]

Rukometaši Dubočice 54 pružili snažan otpor favorizovanom Partizanu u Beogradu

Rukometaši Dubočice 54 nisu uspeli da iznenade favorizovani Partizan na gostovanju u Beogradu. Pružili su Leskovčani snažan otpor velikom favoritu, koji je na kraju ipak slavio pobedu rezultatom 27:25 (13:14). Gosti su bili za nijansu bolji u prvom, domaćin u drugom poluvremenu. Na kraju pobeda Partizana koji je svoj kvalitet nedavno potvrdio i trijumfom nad […]