UZBUDLJIVO U MRŠTANU: Moravac Orion – Nebeski Anđeli 2:3

Prava sportska drama viđena je u dobroj fudbalskoj predstavi za ovaj rang takmičenja u kojoj su gosti na kraju stigli do vrednih bodova.

MORAVAC ORION-NEBESKI ANĐELI 2:3 (1:1)

Strelci: 0:1 Petrović u 22., 1:1 Ljubenović u 35., 1:2 A. Stojković u 70. iz jedanaesterca, 2:2 Mladenović u 83. iz jedanaesterca, 2:3 Petrović u 88. minutu – Sportski centar Orion, gledalaca: 50, sudija Maša Akeksić (Vranje), žuti kartoni: Tošić, Nikolić, Blagojević i trener Radević (Moravac Orion), a Stošić, A. Stojković i Jovanović (Nebeski Anđeli).

MORAVAC ORION: Radovanović, Anđelković, Ristić, Tošić, Nikolić, Blagojević, Stojanović (Ivanović), Ljubenović, Mladenović, Karapanđžić, Janković (Petrović).

NEBESKI ANĐELI: Mitić, Stojanović, Mladenović, Cvetković, Ristić, Strahinjić, Stojiković (Kostić), N. Jovanović, Petrović (B. Jovanović), A. Stojković (Nešić), Stošić.

Igrač utakmice: Petar Petrović (Nebeski Anđeli)

U prethodnom kolu naneli su prvi poraz dotle vodećoj Svetlosti, a danas u SC Orion porazili ekipu nekadašnjeg prvoligaša Moravca Orion i nastavili jesenju berbu bodova. Mogla je utakmica da se završi I nerešenim rezultatom, a da sportska pravda bude zadovoljena, ali se bolja fizička spremnost i upornost ekipe Vojske Srbije na kraju iasplatila .

Junak pobede je dvostruki strelac, Petar Petrović nad kojim je i načinjen prekršaj za kazneni udarac koji je sigurno realizovao kapiten Stojković. Njemu uz rame i golman Marjan Mitić koji je u drugom poluvremenu, u periodu velike ofanzvie Mrštančana, zaustavljao udarce napadača domaćina koji su bili u stopostonim prilikama.

Da će ekipa trenera Branimira Stošića igrati otvoreno I napadački, pokazalo se već u prvih pola sasta igre kada je Petrović iskosa sa desne strane realizovao jednu od prilika koje su za to vreme stvorili gosti. Prerano opuštanje se po pravilu sveti, pa je tako omaleni Ljubenović uspeo da iskoristi konfuznu reakciju odbrane gostiju da za veliki odmor obezbedi nerešen rezultat. Na izmaku punog sata igre Moravac Orion je izveo tri uzastopna kornera, ali je golman Mitić izašao kao pobednikl u duelima sa Ristićem I Mladenovićem.

Za novo vođstvo gostiju postarao se kapiten Stojković, sigurnim izvođenjem jedanaesterca u 70.minutu (posle prekršaja nad Petrovićem), da bi posle igranaja rukom štopera gostiju sudija Maša Aleksić opravdano dosudila kazneni udarac za domaćina. Neodbranjivo je ovu priliku, u gol pretvorio Nikola Mladenović . Na samo par minuta do završetka ove uzbudljive, ali I fer utakmice, Stošić je uspeo da se probije po levoj strani, a njegov centaršut u gol za pobedu i tri nova boda, pretvorio je golgeter Petar Petrović.

Povezano

Dušan Petković novi predsednik Gradskog fudbalskog saveza Leskovac

Skupština Gradskog fudbalskog saveza Leskovac izabrala je danas novo rukovodstva jedne od najvećih organizacija u okviru Fudbalskog saveza Srbije. Za novog predsednika GFS Leskovac jednoglasno je izabran Dušan Petković, dosadašnji generalni sekretar Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga. Skupština je izabrala i 6 članova Izvršnog odbora GFS Leskovac. Za članove IO izabrani su Milan Mitić (Organizacija sudija), […]

IN MEMORIAM Milun Pejić Peja: Odlazak igračke i trenerske legende

Bili su mu učitelji: Ljubiša Stefanović Civun i Dragoljub Golubović Golub, a od danas će im se na „sportskom nebu“  pridružitii Milun Pejić. Juče je preminuo Milun Pejić – Peja …. Prerano, u 62.oj godini života, igrač sa verovatno najvećim brojem utakmica u dresu Dubočice (1978-2000.), Milun Pejić je i prve trenerske korake načinio u […]