LESKOVAC PODRŽAVA 107 KLUBOVA: Uručeni ugovori o finansiranju programa sportskih klubova i organizacija

Predstavnicima sportskih klubova i organizacija danas su u sali Narodnog pozorišta uručeni Ugovori o finansiranju programa u 2022. godini.

Ugovore je uručio gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović koji se obratio okupljenima i najavio dalju podršku lokalne samouprave radu uspešnih sportskih kolektiva i pojedinaca.

– Nikada veću finansijsku podršku nismo pružili sportskim klubovima, a podsetiću vas da je krajem 2012. godine kada smo preuzeli odgovornost bilo 18 miliona dinara, sada smo u 2022. godini došli do 120 miliona dinara, ili nešto više od milion evra, i ako uz to dodamo podršku SRC Dubočica, gde takođe izdvajamo milion evra, to je godišnje za sportiste iz našeg malog, a ipak velikog grada, dva miliona evra. Ulaganje u sportske klubove i u sportsku infrastrukturu je investicija za budućnost sporta, a značajna je i u zdravstvenom smislu. Investicija stadiona koji vredi 2,5 milijarde dinara, pokazuje koliko i Vlada Republike Srbije i predsednik Aleksandar Vučić ulažu u sport, i ono što je najstabilniji deo našeg društva. Nama je značajno da imate bolje uslove, a za grad turističku i sportsku atrakciju, a za sve nas prostor na kom možemo da okupljamo klubove i ljubitelje sporta, ne samo iz Srbije, nego i šire. U uređenje sportskih hala, terena i igrališta, fiskulturnih sala u pojedinim školama, Avantura parka, od kako sam preuzeo odgovornosst sa svojim timom, uloženo je preko 200 miliona dinara. Čestitam vam na do sada ostvarenim uspesima, želim vam da u 2022. godini budu još bolji i brojniji. Lokalna samouprava grada Leskovca vam je uvek i za sve dostupna, uvek ćemo vam biti stabilan partner i vaša finansijska, moralna i svaka druga podrška – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

U ime pristunih, obratila se Danica Ćirković, kapiten Odbojkaškog kluba Leskovac, koja je rekla da se nakon 8 godina vratila u klub u kom je počela da trenira odbojku, istakla da se nada da će sa svojim saigračicama ostvariti ulazak u Prvu A ligu i da će opravdati očekivanja kluba, trenera, grada Leskovca i gradonačelnika Cvetanovića i zahvalila se na ukazanom poverenju i konstantnoj podršci koju im Grad pruža.

– Ja nisam Leskovčanin, ja sam Zaječarac, ali se ovde od prvog trenutka kada sam došao pre dve i po godine, kada mi je predsednik kluba ukazao poverenje, ja osećam kao momak iz Leskovca. Mislim da mi, zahvaljujući sredstvima iz Grada, iz dana u dan opravdavamo očekivanja i neki cilj koji smo zacrtali jeste da Zdravlje iz dana u dan, iz godine u godinu prati jedan progres u svakom pogledu, i u organizacionom i u rezultatskom smislu. Ništa od toga ne bi bilo moguće da mi nemamo podršku Grada u finansijskom smislu, jer bez stabilnih finansija, nije prirodno da se prati rezultatski uspeh. Pokušavam da budem najbolji ambasador i Leskovca kao grada i Zdravlja kao košarkaškog kluba, jer mislim da mi stvarno na jedan dostojan i lep način prezentujemo i ovaj klub i ovaj grad – rekao je trener Košarkaškog kluba Zdravlje Lazar Spasić.

Povezano

Fantastičan vikend leskovačkih klubova: pobede rukometaša, košarkaša, fudbalera i futsalera

Sjajan vikend leskovačkih sportskih klubova koji su igrama i rezultatima obradovali svoje navijače. Vikend su otvorili košarkaši Zdravlja koji su na svom parketu, pred oko 1.000 navijača, pobedili lidera na tabeli, ekipu Zlatibora rezultatom 87:78. U istom ritmu nastavili su rukometaši Dubočice koji su na gostovanju u Prokuplju ubedljivo pobedili Topličanin rezultatom 24:32 i pokazali […]