Pripreme za Kros RTS-a u Leskovcu koji će biti i domaćin Kampa za decu iz dijaspore

Danas je gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović u prisustvu njegovih saradnika održao sastanak sa direktorom RTS Krosa Stevanom Kovačevićem i njegovim saradnikom Mirkom Vujaklijom, selektorom u Atletskom savezu za mlade talente.

Na sastanku se razgovaralo o budućem održavanju Kampa za decu iz dijaspore koji je planiran za period od 25.6. do 2.7.2022. godine kada će u Leskovcu boraviti mališani iz Španije, Francuske, Italije, Danske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Rumunije i Republike Srpske.

Direktor Krosa je pohvalio veliki odziv učenika osnovih škola i predškolaca na nedavno održanom takmičenju RTS Krosa, zbog čega se grada Leskovac našao se među pet vodećih gradova u Srbiji.

Direktor Kovačević istakao je da je gradonačelnik Leskovca Cvetanović zasluženo dobio najveće priznanje RTS Krosa, zlatno znamenje i izrazio uverenje da će Leskovac biti odličan domaćin ovog velikog internacionalnog kampa sa radionicama, koje podržava Ministarstvo sporta i Sportskog saveza Srbije.

Podsetimo da je Kros RTS-a osnovan je 20. aprila 1991. godine kao jednodnevno takmičenje u Sremskoj Mitrovici. Na sastanku, prisutni su se podsetili činjenice da je upravo na inicijativu grada Leskovca i grada Zaječara Kros RTS-a doživeo transformaciju, da od jednodnevnog takmičenja danas živi 365 dana. Pored takmičarskih delova danas ima nekoliko obrazovnih segmenata i na sastanku je izraženo zadovoljstvo što je za 30 godina, koliko postoji Kros RTS-a, ciljem prošlo više od 7,5 miliona mladih učenika, osnovnih i srednjih škola, ali i predškolaca iz Srbije, regiona i dijaspore, koji su učili o zdravim navikama kroz vežbe i sportska takmičenja, ali i o srpskoj tradiciji, kulturi i jeziku.

Gradonačelnik Cvetanović istakao je da grad Leskovac konstantno podržava sportiste, kao i da je za tekuću godinu opredeljeno 120 miliona dinara, najviše do sada i za razliku od prethodnog perioda i 2012. godine kada je bilo izdvojeno 18 miliona, kao i dodatnih 120 miliona dinara za funkcionisanje SRC Dubočica. On je pomenuo i izgradnju gradskog stadiona vrednog 2,5 milijarde dinara koja je u toku i od velike važnosti za grad Leskovac i dodao da je Leskovac ponosan na uspeh svih sportista i leskovačkih klubova koji iz godinu u godinu postižu zapažene rezultate.

Povezano

Dubočica ima novog trenera, iskusni stručnjak odradio prvi trening sa ekipom

Uprava Gradskog Fudbalskog kluba Dubočica brzo je reagovala posle neočekivane ostavke dosadašnjeg trenera Marka Perovića. Ekipu je u Meševu sa klupe vodio direktor kluba Vladica Cekić, koji ima i trenersku licencu. Već danas u Leskovac je stigao novi trener koji je imao sastanak i odradio i prvi trening sa ekipom. Novi trener GFK Dubočica je […]

Utakmica Budućnost – Dubočica registrovana službenim rezultatom, ovo je konačna tabela Srpske lige Istok na kraju jeseni

Završena je procedura oko još jedne žalbe na utakmice Budućnosti iz Popovca. Utakmica 10. kola Budućnost – Dubočica registrovana je službenim rezultatom 0:3, a meč je na terenu završen nerešenim rezultatom 2:2. U obrazloženju odluke nisu navedeni konkretni razlozi za žalbu Dubočice i odluku Komesara za takmičenje i ostalih nadležnih organa, ali saznajemo da je […]