Pripreme za Kros RTS-a u Leskovcu koji će biti i domaćin Kampa za decu iz dijaspore

Danas je gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović u prisustvu njegovih saradnika održao sastanak sa direktorom RTS Krosa Stevanom Kovačevićem i njegovim saradnikom Mirkom Vujaklijom, selektorom u Atletskom savezu za mlade talente.

Na sastanku se razgovaralo o budućem održavanju Kampa za decu iz dijaspore koji je planiran za period od 25.6. do 2.7.2022. godine kada će u Leskovcu boraviti mališani iz Španije, Francuske, Italije, Danske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Rumunije i Republike Srpske.

Direktor Krosa je pohvalio veliki odziv učenika osnovih škola i predškolaca na nedavno održanom takmičenju RTS Krosa, zbog čega se grada Leskovac našao se među pet vodećih gradova u Srbiji.

Direktor Kovačević istakao je da je gradonačelnik Leskovca Cvetanović zasluženo dobio najveće priznanje RTS Krosa, zlatno znamenje i izrazio uverenje da će Leskovac biti odličan domaćin ovog velikog internacionalnog kampa sa radionicama, koje podržava Ministarstvo sporta i Sportskog saveza Srbije.

Podsetimo da je Kros RTS-a osnovan je 20. aprila 1991. godine kao jednodnevno takmičenje u Sremskoj Mitrovici. Na sastanku, prisutni su se podsetili činjenice da je upravo na inicijativu grada Leskovca i grada Zaječara Kros RTS-a doživeo transformaciju, da od jednodnevnog takmičenja danas živi 365 dana. Pored takmičarskih delova danas ima nekoliko obrazovnih segmenata i na sastanku je izraženo zadovoljstvo što je za 30 godina, koliko postoji Kros RTS-a, ciljem prošlo više od 7,5 miliona mladih učenika, osnovnih i srednjih škola, ali i predškolaca iz Srbije, regiona i dijaspore, koji su učili o zdravim navikama kroz vežbe i sportska takmičenja, ali i o srpskoj tradiciji, kulturi i jeziku.

Gradonačelnik Cvetanović istakao je da grad Leskovac konstantno podržava sportiste, kao i da je za tekuću godinu opredeljeno 120 miliona dinara, najviše do sada i za razliku od prethodnog perioda i 2012. godine kada je bilo izdvojeno 18 miliona, kao i dodatnih 120 miliona dinara za funkcionisanje SRC Dubočica. On je pomenuo i izgradnju gradskog stadiona vrednog 2,5 milijarde dinara koja je u toku i od velike važnosti za grad Leskovac i dodao da je Leskovac ponosan na uspeh svih sportista i leskovačkih klubova koji iz godinu u godinu postižu zapažene rezultate.

Povezano

Srpska liga Istok, rezultati 8. kola i tabela: Smena na vrhu, Jagodini bod u Popovcu, Vlasina odolela u Pirotu

Fudbaleri Trajala ostaju na liderskoj poziciji na tabeli Srpske lige Istok koju su preuzeli pobedom nad ekipom Timočanina u petak. Do ovog kola vodeća Budućnost igrala je nerešeno sa Jagodinom, i tako prepustila 1. mesto Kruševljanima. U drugom derbiju dana Vlasina je osvojila bod na gostovanju Radničkom u Pirotu i zadržala 5. poziciju na tabeli. […]

Prva liga Srbije: pobeda Dubočice na oproštaju od „domaćeg“ terena – rezrešene sve dileme u PLS

Fudbaleri Dubočice pobedili su danas u Vlasotincu ekipu beogradskog IMT-a rezultatom 1:0 i tako se na častan način oprostili od „domaćeg terena i navijača. Prva liga Srbije – rezultati 33. kola TRAYAL – OFK ŽARKOVO 0:2 (0:0)BUDUĆNOST – RADNIČKI 1923 1:1 (1:1)DUBOČICA – IMT 1:0 (1:0)JAGODINA – KABEL 2:3 (2:2)KOLUBARA – BORAC 1926 3:1 (1:0)LOZNICA – ZEMUN 6:0 (2:0)RADNIČKI SM […]