OPEN BALKAN: Održana tradicionalna, 12. Džipijada do Kavale i Tasosa

Klub „4X4 Justinijana prima“ u saradnji sa PKS – Regionalnom privrednom komorom Leskovac, organizovao je odlazak za Kavalu i Tasos pod nazivom „Open Balkan“.

Dvadest šest privrednika sa juga Srbije, predsednici opština Bela Palanka, Trgovište, Mali Zvornik, Lebane i gradonačelnik Leskovca posetili su ovaj region Grčke.

U desetak vozila članova kluba 4X4 delegacija je nastavila širenje saradnje sa zemljama Balkana kako kulturnih, i ekonomskih tako i prijateljskih veza.

Delegaciju na čelu sa direktorom PKS – RPK Jablaničkog i Pčinjskog okruga i predsednikom Kluba 4×4 Goranom Jovićem primio je Predsednik institucije „Dimofelije“ u čijoj je nadležnosti turizam, sport, kultura, nepokretna imovina, razvoj grada i razvoj banja, gospodin Panajotis Agelidis kao i gospodin Aleksandros Vretos veliki prijatelj Srbije i organizator mnogih humanitarnih akcija u vreme bombardovanja SRJ, inače bivši student Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu, kao i gospođa Korina Ganiti zadužena za turizam regije.

Razgovaralo se o nastavku saradnje sa Kavalom koja traje već 14 godina sa PKS – RPK Leskovac, koliko su nastupi pod našom RPK za celu Srbiju na KAVALA EXPO međunarodnom sajmu. Ostvareno je mnogo poslovnih kontakata do sada a RPK Jablaničkog i Pčinjskog okruga posle potpisivanja sporazuma o saradnji sa privrednom komorom Kavale 2008 svake godine ima besplatan štand za izlagače iz Srbije.

Predloženo je da ekipa novinara i vlasnika elektronskih medija iz Kavale poseti jug Srbije i na taj način približi Srbiju još više Grčkoj a posebno ovom regionu. Takođe je predloženo da i naši mediji posete ovaj kraj u organizaciji PKS – RPK Leskovac.

Delegaciju je primio i Predsednik privredne komore Kavale gospodin Markos Dempas inače dobitnik plakete PKS i Predsednika Marka Čadeža 2019 godine za doprinos saradnje privrednika Srbije i Grčke. Sastanku je prisustviao i gospodin Lefteris Kukutinis savetnik za preduzetništvo i vlasnik desetak firmi inače bivši srpski student.

Pokrenuta je i inicijativa za održavanje skupa u PKS u Beogradu svih bivših grčkih studenata koji su sada privrednici, političari i ljudi iz javnog života kako bi i na taj način obnovili stare veze i ojačali ekonomsku saradnju. Kavala ima 2 aerodroma, dve luke i preko 100 000 stanovnika i jedan od najvećih gradova Grčke, a za Srbiju može biti zanimljiva velika luka za kontejnerski transport robe jer je infrastrukturalno dobro povezana sa Solunom, Bugarskom i Turskom.

Delegaciju je u generalnom konzulatu u Solunu primila konzul Jasmina Milačić sa saradnicima i u jako prijatnoj atmosferi u prostorijama generalnog konzulata pozdravila goste iz Srbije i ponudila pomoć u saradnji sa grčkim privrednicima. Direktor PKS – RPK Jablaničkog i Pčinjskog okruga gospodin Goran Jović je u ime PKS pozvao gospođu Milačić da početkom oktobra ove godine sa našim privrednicima iz Srbije prisustvuje otvaranju međunardnog sajma KAVALA EXPO što je ona sa zadovoljstvom prihvatila.

Povezano

Zona Jug FSRIS – rezultati 1. kola

Danas su odigrane dve utakmice 1. kola Zone Jug Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije. Rezultati – 1. kolo Zone Jug: Gracko – Ternoci 2:2SFK Morava (Vladičin Han) – Jablanica 3:0 U nedelju se sastaju: Mladost 1959 (Vinarce) – SvetlostSloga (Leskovac) – Pusta RekaAlakince – ŽitorađaLugina – OFK KosanicaJedinstvo (Gornje Stopanje) – Plantaža U sredu 17.8.Radan […]

LIDER KLS U LESKOVCU: Zdravlje u nedelju dočekuje Metalac

Košarkaši Zdravlja u nedelju u 17 časova pred svojim navijačima dočekuju ekipu Metalca iz Valjeva, lidera na tabeli AdmiralBet Košarkaške lige Srbije. Leskovčani u meč ulaze nekompletni i u izmenjenom timu u kome neće biti Miloša Petkovića koji je u dogovoru sa klubom prešao u redove drugoligaša Morave iz Vladičinog Hana. Pod znakom pitanja je […]