SKU „Vlasina Akademija“ vesnik renesanse košarke u Vlasotincu

Za samo dve godine postojanja i rada, formirani su u vreme nesrećne pandemije 28. avgusta 2020.godine, opredeljujući se za rad sa darovitim dečacima i devojčicama sa obala Vlasine, izabrali su za krsnu slavu Svetoga Savu dajući do znanja kako je pedagoški rad među vrhovnim prioritetima.

Uvereni kako imaju ljubavi prema ovom atraktivnom sportu, dovoljno stručnog kadra, vere I energije, a od ove godine I finansijsku podršku lokalne samouprave, prihvatili su da ponesu odgovornost za misiju povratka košarke među sportske brendove opštine u Vlasotincu, u kojem već više od veka neprikosnoveno caruje fudbal. Nešto manju tradiciju ali ne i autoritet, ima i rukomet na obalama Vlasine.

Ambiciozni košarkaški pregaoci, ujedinili su najpre tradiciju i sportska istoriju, iskonsku ljubav prema igri pod obručima,u stručan i kvalifikovani upravljački tim: Dragan Milijić je iz generacije Saše Grujića, sada priznatog stručnjaka u Rusiji, Slobodana Davinića koji je danas trener od autoriteta u Kazahstanu. Danas kao predsednik I prvi među jednakima u klubu ali i pred završetkom školovanja za operativnog trenera, koji će nastaviti stručni rad sa kolegama koji su završili FSFV u Nišu, Aleksandrom Trimčićem i Aleksandrom Stajkovićem, smelo poručuje.

-Nije rano govoriti o rezultatima koji su vidljivi, ali ne žurimo sa pohvalama na račun početnih uspeha. Radimo u skladu sa Zakonom o sportu koji izričito nalaže da u rad sa decom moraju biti uključeni stručnjaci sa odgovarajućim fakultetskim diplomama. Trudimo se da sačuvamo duh zajedništva u košarkaškom sportu, da sa drugarima iz OKK Vlasotince koji već igraju sa seniorskim sastavom podeilimo poslove, obaveze i zadatke, i svako u domenu svoje odgovornosti doprinesemo popularizaciji i afirmaciji košarke kod dece u vlasotinačkoj opštini. Naslanjamo se na tradiciju i ponosimo se pričama o legendama košarke u našoj sredini, uz nastojanje da u generacijama sa kojima radimo otkrijemo nadarene i pomognemo razvoj budućih majstora košarke. Nastupi u Letnjoj ligi RKS JS, sa ekipom sklopljenom od igrača različitih generacija jeste pokušaj da i kroz takmičarsku aktivnost podstaknemo želju naših dečaka i devojčica da upornim radom što brže napreduju- ocenjuje Dragan Miljić.

U Bajinoj bašti, u tekućem vikendu, počinje Turnir regiona KSS, nastaviće se i narednog vikenda, kada će se u generaciji rođenih 2008.e godine pojaviti i dvojica članova SKU Vlasina Akademija , Luka Stojković I Mihajlo Stojiljković.

-Rezultate našeg rada prepoznali su regionalni stručni saradnici KSS pa na edukativne i selektivne skupove sve češće pozivaju naše dečake i devojčice, koji po pravilu opravdavaju poverenje. U danu dok razgovaramo za najuglednije sportska medije, naše devojčice su odigrale kontrolnu utakmicu sa iskusnijim sastavom ŽKK Probasket iz Pirota, dok je jedna  generacija naših dečaka bila gost vršnjaka u Leskovcu, pre nekoliko dana smo bili u Vranju… Otvoreni smo za saradnju, spremni da čujemo svaku dobru preporuku i dobronamerne savete uvedemo u praktični rad. Verujemo u svoju viziju unapređenja, popularizacije I razvoja košarke na obalama Vlasine, hoćemo do cilja svojim putem I snagama, očekujemo da će s vremenom poverenje I podrška našim idejama postati prihvatljiva za sve one koji su odgovorni za prosperitet našeg Vlasotinca, da ćemo skrenuti pažnju I košarkaške javnosti ali I čelnika KSS zaduženih za rad sa najmlađim uzratima – jedan od stubova novog košarkaškog pokreta u Vlasotincu Aleksandar Trimčić uverava sagovornike kako su ambicije rukovodtva SKU Vlasina Akademija optimistične, ali i realne.

Povezano

Pobede Vlasotinčana i Kruševljana, remi Piroćanaca: Srpska liga Istok – rezultati 7. kola i tabela

Juče i danas na programu su bile utakmice 7. kola na srpskoligaškom „Istoku“. Srpska liga Istok – rezultati 7. kola: Vlasina – Sloga (Leskovac) 2:1Rembas – Trayal 0:1Timočanin – Radnički (Svilajanc) 2:0OFK Brzi Brod – Radnički (Pirot) 2:2GFK Dubočica – Meševo 0:2Dinamo – Budućnost (Popovac) 2:1GFK Jagodina – Pčinja 1:1Jedinstvo (P) – Hajduk Veljko 0:0 […]