Pripreme za Kros RTS-a u Leskovcu, gradonačelnik Goran Cvetanović održao sastanak sa organizatorima

U kabinetu gradonačelnika Leskovca dr Gorana Cvetanovića danas je održan sastanak u okviru priprema za organizaciju presdtojećeg Krosa RTS-a.

Finalna trka ovog sportskog događa biće održana 15. oktobra u Leskovcu i to, po tradiciji, na stazi na hipodromu.

Ekipa Krosa RTS-a na čelu sa Stevanom Kovačevićem razgovarala je sa gradonačelnikom Cvetanovićem i njegovim saradnicima o brojnim aktivnostima koje je neophodno preduzeti kako bi organizacija jednog ovako velikog događa protekla na najbolji mogući način.

Pored dece predškolskog uzrasta i učenika osnovnih i srednjih škola, učešće mogu da uzmu i sportisti, atletičari i rekreativci. U planu je održavanje ukupno 26 trka u periodu od 9.30 – 15 sati. Prema rečima organizatora, interesovanje je veliko i događaju će prisustvovati i najveća imena srpskog sporta, među njima i nekadašnji reprezentativac, uspešan atletičar i prijatelj Leskovca – Dane Korica.

Ovo je nastavak dobre saradnje budući da je grad Leskovac krajem juna bio domaćin Kampa 2022 kada su deca srpskog porekla iz Španije, Francuske, Italije, Danske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Rumunije i Republike Srpske, kao učesnici krosa, boravila upravo u gradu na Veternici. Nakon dolaska u Srbiju, prvi dan kampa gosti su proveli u Patrijaršijskom dvoru na prijemu kod poglavara Srpske pravoslavne crkve njegove svetosti patrijarha Porfirija, nakon čega su ostatak boravka proveli u Leskovcu. Deca su imala priliku da se upoznaju sa našim krajem i posete Narodni muzej, Caričin grad, Vidovdanske svečanosti, razne radionice, zatim kanjon reke Vučjanke i Hidrocentralu, žurka za male maturante.

Sastanku su prisustvovali i čelnici Leskovačkog saveza sportova, Gradskog Saveza za školski sport i atletskih klubova iz Leskovca.

Povezano

Rezultati 3. i žreb za 4. kolo Kupa FS Jablaničkog okruga

U 3. kolu Kupa Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga dve utakmice su regostrovane službenim rezultatom zbog nedolaska ekipa. U Donjoj Jajini Atletiko nije dočekao ekipu Vučja, dok Zolućudovo nije doputovalo u Gornje Sinkovce. Rezultati 3. kola Kupa FSJO: SU Donja Lomnica – Mladost 1976 4:3,Badince – Mladi Borac 1:0,Gornje Sinkovce – Zloćudovo 3:0 (službeni rezultat),Progres – […]

„TROJKA“ LESKOVČANA: Dubočica pobedila Zemun na niškom Čairu

Fudbaleri Dubočice pobedili su danas ekipu Zemuna u utakmici 22. kola Prve lige Srbij. GFK DUBOČICA – ZEMUN 3:1 (2:1) Strelci: 1:0 Lazar Marković u 26., 2:0 Nikola Mladenović u 38., 2:1 Andrija Mijailović u 42., 3:1 Saša Marković u 89. minutu – Niš, stadion Čair, sudija: Dalibor Manojlović (Knjaževac), žuti kartoni: L. Marković (Dubočica), […]