Pripreme za Kros RTS-a u Leskovcu, gradonačelnik Goran Cvetanović održao sastanak sa organizatorima

U kabinetu gradonačelnika Leskovca dr Gorana Cvetanovića danas je održan sastanak u okviru priprema za organizaciju presdtojećeg Krosa RTS-a.

Finalna trka ovog sportskog događa biće održana 15. oktobra u Leskovcu i to, po tradiciji, na stazi na hipodromu.

Ekipa Krosa RTS-a na čelu sa Stevanom Kovačevićem razgovarala je sa gradonačelnikom Cvetanovićem i njegovim saradnicima o brojnim aktivnostima koje je neophodno preduzeti kako bi organizacija jednog ovako velikog događa protekla na najbolji mogući način.

Pored dece predškolskog uzrasta i učenika osnovnih i srednjih škola, učešće mogu da uzmu i sportisti, atletičari i rekreativci. U planu je održavanje ukupno 26 trka u periodu od 9.30 – 15 sati. Prema rečima organizatora, interesovanje je veliko i događaju će prisustvovati i najveća imena srpskog sporta, među njima i nekadašnji reprezentativac, uspešan atletičar i prijatelj Leskovca – Dane Korica.

Ovo je nastavak dobre saradnje budući da je grad Leskovac krajem juna bio domaćin Kampa 2022 kada su deca srpskog porekla iz Španije, Francuske, Italije, Danske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Rumunije i Republike Srpske, kao učesnici krosa, boravila upravo u gradu na Veternici. Nakon dolaska u Srbiju, prvi dan kampa gosti su proveli u Patrijaršijskom dvoru na prijemu kod poglavara Srpske pravoslavne crkve njegove svetosti patrijarha Porfirija, nakon čega su ostatak boravka proveli u Leskovcu. Deca su imala priliku da se upoznaju sa našim krajem i posete Narodni muzej, Caričin grad, Vidovdanske svečanosti, razne radionice, zatim kanjon reke Vučjanke i Hidrocentralu, žurka za male maturante.

Sastanku su prisustvovali i čelnici Leskovačkog saveza sportova, Gradskog Saveza za školski sport i atletskih klubova iz Leskovca.

Povezano

10 UTAKMICA BEZ PORAZA: Fudbaleri Dubočice osvojili bod u Novom Sadu

Fudbaleri Dubočice igrali su danas nerešeno, bez golova 0:0 sa ekipom Novog Sada u utakmici 18. kola Prve lige Srbije. Meč je odigran na terenu ČSK u Čelarevu pred 50-ak gledalaca. Ovo je 10. utakmica u nizu leskovačkog prvoligaša bez poraza. Dubočica se, sa 2 utakmice manje odigrane, nalazi na 5. mestu na tabeli sa […]

Nina, Uroš i Jana brane boje Srbije na EP u plivanju za mlađe seniore (U23) u Dablinu

U Dablinu će od petka do nedelje biti održano Evropsko prvenstvo za mlađe seniore do 23 godine. Pored Evropskih plivača, učestvovaće i reprezentacije SAD,  Australije i Južnoafričke republike.  Od 11 plivača koji će braniti boje Srbije,  troje je iz plivačkog kluba Dubočica: Nina Stanisavljević,  Uroš Živanović i Jana Marković.  Ovo će biti odlična prilika da […]