OSTAVITE NADU U BEOGRADU! Rukometaši Dubočice u subotu dočekuju Obilić

Utakmicama 1. kola ovog vikenda počinje prvenstvo u rukometnoj Arkus ligi.

Poželeli su se prijatelji rukometa na Jugu Srbije, utakmica za prestiž i bodove, pa niko ne sumnja u dobru posetu na otvaranju sezone u subotu kada Dubočici 54 u goste dolazi beogradski Obilić.

Najkraća poruka gostima iz Beograda – ostavite svaku nadu kod kuće, nikako ne treba prihvatati kao aroganciju još manje kao nepoštovanje vrednosti protivnika.

-Znamo kakav nam ozbiljan sastav stiže u subotu i nemamo iluzije da će uvek neugodni Obilić doći sa belom zastavom. Za pobedu i bodove, valja se dobrano potruditi i to su verujem shvatili svi moji prvotimci. Nije alibi da nam nedostaju Ivan Mitrović i Lazar Anđelković, ali su zato preostali momci orni i raspoloženi za nadigravanje, odlučni u nameri da naše pristalice obradujemo prvom pobedom-  trener Saša Pejčić priznaje da su utakmice na otvaranju sezone uvek „pod poebnim pritiskom“, ali veruje da će njegovi momci znati da odgovornom i ozbiljnom igrom, postojeći kvalitet pretvore i sigurni trijumf.

Liga je u novom formatu, jedinstvena sa 14 klubova. Mnogi tvrde da je i jača nego u prethodnim sezonama.

-Podržavam takve ocene, ćak bih ocenio da je kvalitet jači za više od 30 odsto što naš posao čini još odgovornijim, ali i težim. Dobro smo se prpremili, odigrali sedam kontrolnih utakmica i izgubili samo jednu, spremni na sve izazove i napore, rešeni da u sezoni pred nama ostvarimo veći takmičarski rezultat nego u pretodnoj- kaže trener Saša Pejčić.

Iz Dubočice 54 je ovoga leta otišlo pet igrača, došla su četvorica: Stefan Arđelan, Aleksandar Milićević, Nemanja Milovanović i Danijel Radisavljević.

-Obaveze i očekivanja su velika, ali smo posle dobrih priprema spremni da odgovorimo svim zahtevima. Daćemo sve od sebe da na našem terenu uknjižimo prve bodove i odbradujemo naše navijače. Osim dvojice pomenutih, ostali momci su orni i spremni da se na pravi način bore za prvu pobedu- optimista je novi prvotimac Danijel Radisavljević.

Utakmica: Dubočica 54-Obilić igra se u subotu, od 19 sati, ulaz je slobodan.

Povezano

„VUKOVI“ UBEDLJIVI NA STARTU SEZONE: Dubočica 54 – Spartak 30:22

Rukometaši Dubočice 54 pobedili su Spartak na otvaranju superligaške sezone u Arkus ligi. Arkus liga, grupa B – 1. kolo DUBOČICA 54 – SPARTAK 30:22 (14:9) Sportski centar Dubočica, Musić, Đurašinović (Vrbas), isključenja: Dubočica 8,. Spartak 6 minuta, sedmerci: Dubočica 4 (2), Spartak 4 (3). DUBOČICA: Gašić, Cvetković 2, Stanković 1, Radulović 3, Marinković, Grubić […]