SLAVLJE LESKOVČANA: Dubočica u derbiju pobedila SFS Borac u Paraćinu

Sreća prati hrabre, a ove nedelje bila je uz odvažne Leskovčane na gostovanju u Paraćinu u derbiju 7. kola na srpskolligaškom Istoku.

Srpska liga Istok, 7. kolo

SFS BORAC – GFK DUBOČICA 0:1

Strelac: 0:1 Marko Đorđević i 19. minutu – Paraćin, stadiom SFS Borca, sudija: Lazar Pršić (Kruševac), žuti kartoni: N. Simić, Rajković (SFS Borac), D. Mldenović, Stanković, Savić, M. Milić, Kostić – Miluitnović. (Dubočica)

SFS BORAC: Ostojić, Tadić (Vukajlović), Gajić, Mirkailo, Conić (S. Simić), Pavlović, N. Simić, Lazić, Stojanović, Petrović (Rajković), Anđelković (Jovanović).

GFK DUBOČICA: Stanković, P. Đorđević, Ljubenović (Momčilović), Savić, M. Đorđević (Kostić – Milutinović), M, Milić, Tolić (M. Mladenović), D. Mladenović, Petrović, Jovančić, Paunović (I. Milić).

Leskovčani su nastavili seriju od 4 uzastopne prvenstvene pobede, dok su Paraćinci posle poraza u Pirotu sada i pred svojim navijačima poraženi u duelu sa jednim od pretendenata na plasman u Prvu ligu Srbije.

Domaćin opasniji, konkretniji, gost spretniji i srećniji.

Odlično su domaći otvorili meč i već u 6. minutu Lazić je sa preko 20 metara poslao pravu bombu, ali se lopta odbila od prečke gola Dubočice i završila u polju.

Paraćinci su u prvom poluvremenu imali više loptu u svom posedu, češće napadali, ali su do gola prviu stigli Leskovčani.

U 19. minutu Marko Đorđević se izborio za loptu, odlično krenuo po sredini ka golu Borca i sa dvadesetak metara efektnim pogotkom pogodio gornji desni ugao gola domaćih.

Nisu se predavali Paraćinci, u 36. minutu su preko Matije Pavlovića uspeli i da zatresu mrežu Dubočice, ali je pogodak poništen zbog ofsajd pozicije u kojoj je bio Pavlović.

Do odmora još jedna prilika za SFS Borac. U 44. minutu korner sa leve strane izveso je Petrović, u gužvi u šesnaestercu najbolje se snašao Stojanović, šutirao u desni donji ugao ali je loptu sa same gol linije izbacio jedan od igrača Dubočice.

U nastavku drugačija slika na terenu. Leskovčani su „stali“ na loptu, postavili linije tima tako da ne dozvole opasne akcije Paraćinaca, tako da u drugih 45 minuta onih pravih, idealnih prilika za gol nije bilo.

Posle 7. kola Dubočica se nalazi na 2. mestu na tabeli sa 4 boda zaostatka iza Radničkog. Naredni vikend donosi derbi sezone i duel Piroćanaca i Leskovčana na gradskom stadion kraj Nišave.

SFS Borac posle dva poraza minimalnim rezultatom u duelima sa vodećim timovima gostuje u Zaječaru gde će odmeriti snage sa domaćim Timokom.

Foto: YouTube printscreen MerkurXtip

Povezano

DOMAĆIN PREOKRETOM DO TRIJUMFA U DERBIJU: GFK Dubočica – Moravac Orion 2:1

U derbiju klubova sa teritorije Grada Leskovca slavlje domaćina pred oko 1.000 ljubitelja fudbaa na Gradskom stadionu. Srpska liga Istok – 15. kolo GFK DUBOČICA – MORAVAC ORION 2:1 Strelci: 0:1 Radivojević u 38., 1:1 Savić u 45., 2:1 Dojčinović u 86. minutu – Gradski stadion, gledalaca: 1.000, sudija: Nikola Babić (Aleksinac), žuti kartoni: Z. […]

VLASOTINČANI PREOKRETOM DO BODOVA: Vlasina – Radnički (Svilajnac) 3:1

Fudbaleri Vlasine pobedili su danas u Vlasotincu Radnički iz Svilajnca u jednom od derbija kola i učvrstili svoju poziciju u boljoj polovini tabele. Srpska liga Istok – 25. kolo VLASINA – RADNIČKI (SVILAJNAC) 3:1 Strelci: 0:1 Sinđelić u 48., 1:1 Smiljković u 49., 2:1 Jemović u 56., 3:1 Petrov u 88. minutu – Vlasotince, stadion […]