ZAŠTITIMO DECU I MLADE: Najbolji sportisti – ponos Vlasotinca

Opština Vlasotince nastavila je i u 2022. godini politiku značajnih ulaganja u finansiranje programa sportskih klubova i organizacija.

Na taj način pruža se, između ostalog, prilika mladima i deci da u svojoj sredini vide, da se druže i konačno i da se ugledaju na mlade i uspešne sportiste i sportske stručnjake.

Bez ulaganja u sport, priča o bavljenu sportom, o zdravim stilovima života ostala bi samo to – priča. Mladi kroz sport dobijaju priliku da stvore zdrave navike, a najbolji motiv za to sigurno su uspesi mladih sportista.

Zašto uspesi mladih sportista? Zato što su to upravo pojedinci na koje deca i mladi mogu da se ugledaju. To su njihovi vršnjaci, neko sa kim mogu da se poistovete i da vide šta je to dobro što donosi bavljenje sportom.

Sportski savez Opštine Vlasotince je i ove godine organizovao izbor najboljih u godini za nama, onih koji su svojim talentom, radom i ostvarenim rezultatima zaslužili da budu istaknuti u prvi plan. Time je nastavljena tradicija duga 3 decenije, koliko se dodela sportskih nagrada na kraju godine organizuje u gradu na Vlasini.

Najbolji sportista Vlasotinca u 2022.godini je Bogdan Zdravković, iz Atletskog kluba Vlasotince. Najbolja sportistkinja je Anđela Đikić, takođe iz Atletskog kluba Vlasotince.. Time je još jednom potvrđeno da je Vlasotince bilo i ostalo jedan od centara atletike u Srbije.

Priznanje za vrhunski sportski rezultat, ostvaren u sportskim organizacijama van teritorije opštine Vlasotince u 2022. godini, dobio je Stevan Stamenković, kondicioni trener Odbojkaškog kluba „Fino Kapošvar“ iz Kapošvara u Mađarskoj.

Najbolji sportski klub u godini na izmaku je Omladinski rukometni klub Vlasotince, a najbolji trener Aleksandar Cecić (Ženski rukometni klub Vlasotince). Priznanje za najboljeg sportskog radnika pripalo je Saši Iliću, predsedniku Sportskog udruženja Rosulja.

Sportski savez Opštonme Vlasotince dodelio je i posebna priznanja u kategoriji Sportske nade Vlasotinca u 2022. godine.

Nagrađeni su: Veljko Stamenković (FK Vlasina), Janja Stojiljković (SU Pokret), Julija Mančić (ŽFK Rosulja 2014), Kristina Milenković i Una Gligorijević (AK Vlasotince), Nikola Momčilović (ŠK Vlasotince), Mateja Ignjatović (KBK Vlasotince), Mihajlo Stojiljković (SU Akademija Vlasina), Luka Stojković (OKK Vlasotince).

Sportski savez opštine Vlasotince dodelio je zahvalnice uspešnim sudijama, Stefanu Đokiću koji se nalazi na listi sudija Prve lige Srbije u fudbalu i Ivanu Goluboviću, nacionalnom rukometnom sudiji.

Za doprinos u razvoju sporta na teritoriji opštine Vlasotince nagrade su dodeljene Opštini Vlasotince, SRC Vlasina i Samostalnoj zanatskoj radnji Rollopro iz Vlasotinca.

Predsednik Sportskog saveza Opštine Vlasotince Milan Ristić obratio se okupljenima na svečanosti deodele priznanja najboljima, uz ocenu da je sportska 2022. godina u gradu na Vlasini bila uspešna.

– Ponosan sam na sve naše klubove, pojedince i posebno na sve akcije koje smo organizovali u saradnji sa Sportskim savezom Srbije – rekao je, između ostalog, Ristić.

Predsednik Opštine Vlasotince Bratislav Petrović čestitao je dobitnicima sportskih priznanja, a za sportske radnike imao je jednu molbu.

To je da više pažnje posvetimo mladim generacijama, mlađim selekcijama u našim klubovima i da pojačamo napore na tome da što više dece dovedemo na sportske terene. Svrha ulaganja u sport je, po meni, da se angažuje što više mladih ljudi, da mi kao zajednica uložimo dodatne napore da ih kroz sport učimo pravim vrednostima – rekao je Bratislav Petrović, prvi čovek Vlasotinca.

On je dodao da je budžetom za 2023. godinu za sport opredenjeno 40 miliona dinara za redovne programe, a da li će biti novca i za posebne programe zavisiće od stanja u opštinskoj kasi i prioriteta u njoj.

Ovaj sadržaj je deo projekta koji je sufinansirala opština Vlasotince. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Povezano

Srpska liga Istok, 28. kolo – rezultati i tabela

Odigrane su sve utakmice 28. kola Srpske lige Istok. U utakmicama odigranim u nedelju Vlasina je pobedila Budućnost u Popovcu i tako ispisala najbolju moguću pozivnicu za komšijski – okružni derbi koji se sledeće nedelje igra na Rosulji. Vlasotinčani su trenutno 5. na tabeli a na lagendarnoj Rosulji sledeće nedelje dočekuju šestoplasiranu Dubočicu. Radnički je […]

Mladi leskovački plivač Uroš Živanović oborio državni rekord i postao najbrži u Evropi na 100m prsno

Selektor Igor Beretić, okupio je prošlog vikenda najbolje plivače Srbije radi provere forme budućih predstavnika naše zemlje na internacionalnim takmičenjima. Učešće u ovom treningu uzeo je i Leskovčanin Uroš Živanović, koji je imao čast da rame uz rame pliva sa Olimpijcem Čabom Silađijem. -S ponosom obaveštavamo javnost Leskovca i Srbije da je naš klub dobio […]