SPORTSKE IGRE MLADIH: U četvrtak u Pirotu i Dimitrovgradu ekološke radionice „Zero Waste – Budi deo igre – Čuvajmo našu planetu“

Po prvi put Dunav osiguranje Sportske igre mladih, a u okviru ekološke radionice “Zero Waste – budi deo igre – čuvajmo našu planetu”, družiće se sa decom iz Dimitrovgrada i Pirota.

U Dimtrovgradu program počinje u 11 časova u Sportskoj hali, dok će ekološka radionica u Pirotu u OŠ “8. septembar” početi u 16.30 časova. Učesnici su učenici starijih razreda, a realizatori nastavnici fizičkog i zdravstvenog vaspitanja i tim Sportskih igara mladih, najmasovnije organizacije za amaterski sport dece i omladine u Evropi.

Edukativno-sportski događaj „Zero Waste – Budi deo igre – Čuvajmo našu planetu“, ima za cilj da širi svest o značaju očuvanja životne sredine. Uz podršku kompanije „Coca-cola“ u Srbiji, radionice „Zero Waste“ biće organizovane i u jubilarnoj desetoj sezoni Igara u gradovima širom Srbije. SIMOVCI, učenici osnovnih i srednjih škola i svi oni koji žele da daju svoj doprinos održivom razvoju imaće priliku da provere u kojoj meri vode računa o zaštiti zemlje, vazduha i vode. Cilj je da mladi kroz zabavu shvate koliko je važno da se reciklira i razvrstava otpad. Takođe, ovo je poziv za sve koji do sada nisu bili deo igre da dođu, da se upoznaju sa konceptom održivog razvoja.

Iz Dunav osiguranje Sportskih igara mladih pozivaju decu iz Dimitrovgrada i Pirota da prate sajt igremladih.rs i informišu se u kom najbližem gradu će se održati sportska takmičenja i da se pridruže i tom segmentu ove najlepše sportske priče u regionu.

Takođe, kako se moglo čuti, već sledeće godine moglo bi doći do proširenja saradnje, tako da bi stanice Karavana radosti i prijateljstva Sportskih igara mladih mogli biti upravo i ova dva grada.

Povezano

IN MEMORIAM: Nebojša Popović – Neša Fortuna, fudbalski radnik i humanista

Leskovački sport je pretrpeo još jedan težak gubitak. Od posledica koronavirusa preminuo je danas nekadašnji predsednik FK Bobište i predsednik Konferencije klubova Niške zone FS RIS, Nebojša Neša Popović, u široj javnosti poznat i kao uspešan privrednik (vlasnik prvog sistema za proizvodnju solarne enrgije u Leskovcu), fudbalski radnik i humanista. Uz njegovo ime i funkcije […]