SPORTSKE IGRE MLADIH: U petak u Leskovcu turnir u malom fudbalu – „Coca Cola kup“

Na terenu sa veštačkom travom pored novog Gradskog stadiona u peta će se održati turnir u malom fudbalu u organizaciji „Dunav osiguranje Sportskih igara mladih“.

Na pomoćnom terenu novog stadiona u petak 10. marta od 10 časova održaće se Coca Cola kup, turnir u malom fudbalu. Pravo učešća na turniru imaju dečaci i devojčice 2007. godište i mlađi. Poseban akcenat i ove sezone Sportske igre mladih stavljaju na afirmaciju ženskog fudbala tako da organizatori pozivaju sve devojčice koje vole fudbal, da naprave ekipe i da dođu i pre svega uživaju u druženju.

Prijave za učešće na turniru moguće je obaviti i na sajtu igremladih.rs. Turnir se održava uz podršku grada Leskovca, Fudbaskog saveza jablaničkog okruga i Gradskog fudbalskog saveza Leskovca.

Pobednici turnira učestvovaće na Regionalnom finalu čiji će domaćin u junu biti Lebane. Najbolji sa regionalnih turnira plasiraće se na Državno finale koje se početkom jula održava u Banji Ždrelo.

Pre početka turnira, biće održana i ekološka radionica „Zero Waste – budi deo igre – čuvajmo našu planetu“. Ove radionice deo su globalnog projekta „Svet bez otpada“, a za cilj imaju dizanje sveti o značaju svakog pojedinca u održivom razvoju. Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija za decu u Evropi, koja za glavnu misiju ima spajanje dece regiona i pružanje mogućnosti svakom detetu da se besplatno bavi sportom. Igre u Hrvatskoj postoje već 27 godina, u Bosni i Hercegovini počela je 13., a ove godine Sportske igre mladih proslavljaju jubilej – deset godina druženja sa decom iz Srbije. Aktivnosti se u sve tri zemlje učesnice odvijaju na isti način, a na kraju sezone pobednici Državnih finala se druže na Međunarodnoj završnici u Splitu.

Povezano

Domaćini sigurni u 28. kolu Srpske lige Istok – rezultati i tabela

Danas je odigrano 5 utakmica 28. kola Srpske lige Istok. Domaćini su danas bili sigurni i zabeležili svih 5 pobeda. Srpska liga Istok – rezultati 28. kola: GFK Dubočica – OFK Brzi Brod 2:0Pčinja – Sloga (Leskovac) 3:1Trayal – Radnički (Pirot) 1:0Meševo – Rembas 3:0GFK Jagodina – Timočanin 1:0 U nedelju se sastaju: Budućnost (Popovac) […]

Novosađani ipak prejaki za Leskovčane

Rukometaši Dubočica 54 poraženi su u duelu sa Vojvodinom rezultatom 28:34 (15:16) u derbiju 19. kola Super rukometne lige. Leskovčani su pružili snažan otpor braniocu titule, a favorizovani Novosađani su tek u drugom poluvremenu uspeli da se „odlepe“ rezultatski i stignu do očekivane pobede. Za ekipu Dubočice 54 su igrali: L. Pavlović, Milićević 4, Radulović […]