SPORTSKE IGRE MLADIH: U petak u Leskovcu turnir u malom fudbalu – „Coca Cola kup“

Na terenu sa veštačkom travom pored novog Gradskog stadiona u peta će se održati turnir u malom fudbalu u organizaciji „Dunav osiguranje Sportskih igara mladih“.

Na pomoćnom terenu novog stadiona u petak 10. marta od 10 časova održaće se Coca Cola kup, turnir u malom fudbalu. Pravo učešća na turniru imaju dečaci i devojčice 2007. godište i mlađi. Poseban akcenat i ove sezone Sportske igre mladih stavljaju na afirmaciju ženskog fudbala tako da organizatori pozivaju sve devojčice koje vole fudbal, da naprave ekipe i da dođu i pre svega uživaju u druženju.

Prijave za učešće na turniru moguće je obaviti i na sajtu igremladih.rs. Turnir se održava uz podršku grada Leskovca, Fudbaskog saveza jablaničkog okruga i Gradskog fudbalskog saveza Leskovca.

Pobednici turnira učestvovaće na Regionalnom finalu čiji će domaćin u junu biti Lebane. Najbolji sa regionalnih turnira plasiraće se na Državno finale koje se početkom jula održava u Banji Ždrelo.

Pre početka turnira, biće održana i ekološka radionica „Zero Waste – budi deo igre – čuvajmo našu planetu“. Ove radionice deo su globalnog projekta „Svet bez otpada“, a za cilj imaju dizanje sveti o značaju svakog pojedinca u održivom razvoju. Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija za decu u Evropi, koja za glavnu misiju ima spajanje dece regiona i pružanje mogućnosti svakom detetu da se besplatno bavi sportom. Igre u Hrvatskoj postoje već 27 godina, u Bosni i Hercegovini počela je 13., a ove godine Sportske igre mladih proslavljaju jubilej – deset godina druženja sa decom iz Srbije. Aktivnosti se u sve tri zemlje učesnice odvijaju na isti način, a na kraju sezone pobednici Državnih finala se druže na Međunarodnoj završnici u Splitu.

Povezano

Zona Jug – rezultati 15. kola i tabela

Odigrane su utakmice 15. kola Zone Jug Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije. Zona Jug -rezultati 15. kola: Plantaža – Lugina 6:0Žitorađa – SFK Morava 0:3Jablanica – Radan 1:0Ternoci – Mladost 1959 1:1Jedinstvo (Gornje Stopanje) – Svetlost 2:1OFK Kosanica – OFK Alakince 2:0Nebeski Anđeli – Sloga (Leskovac) 2:1Pusta Reka – Gracko 3:0 Tabela Zone Jug: 1 […]

PROBA USPELA: Hiljade Leskovčana sinoć obišlo Gradski stadion, u prvoj utakmici juniori pobedili kadete Dubočice (FOTO PRIČA)

Leskovac je sinoć bio u znaku gužve oko novog Gradskog stadion Dubočica. Hiljade Leskovčana je nakon objave na portalima Dnevnik Juga i Sportska strana Juga krenulo put Gradskog stadiona, na ono što je najavljeno kao nezvanična proba svih sistema na stadionu. Lepa slika na prilazima stadionu, ali i oko samog terena gde je više od […]