SPORTSKE IGRE MLADIH: U petak u Leskovcu turnir u malom fudbalu – „Coca Cola kup“

Na terenu sa veštačkom travom pored novog Gradskog stadiona u peta će se održati turnir u malom fudbalu u organizaciji „Dunav osiguranje Sportskih igara mladih“.

Na pomoćnom terenu novog stadiona u petak 10. marta od 10 časova održaće se Coca Cola kup, turnir u malom fudbalu. Pravo učešća na turniru imaju dečaci i devojčice 2007. godište i mlađi. Poseban akcenat i ove sezone Sportske igre mladih stavljaju na afirmaciju ženskog fudbala tako da organizatori pozivaju sve devojčice koje vole fudbal, da naprave ekipe i da dođu i pre svega uživaju u druženju.

Prijave za učešće na turniru moguće je obaviti i na sajtu igremladih.rs. Turnir se održava uz podršku grada Leskovca, Fudbaskog saveza jablaničkog okruga i Gradskog fudbalskog saveza Leskovca.

Pobednici turnira učestvovaće na Regionalnom finalu čiji će domaćin u junu biti Lebane. Najbolji sa regionalnih turnira plasiraće se na Državno finale koje se početkom jula održava u Banji Ždrelo.

Pre početka turnira, biće održana i ekološka radionica „Zero Waste – budi deo igre – čuvajmo našu planetu“. Ove radionice deo su globalnog projekta „Svet bez otpada“, a za cilj imaju dizanje sveti o značaju svakog pojedinca u održivom razvoju. Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija za decu u Evropi, koja za glavnu misiju ima spajanje dece regiona i pružanje mogućnosti svakom detetu da se besplatno bavi sportom. Igre u Hrvatskoj postoje već 27 godina, u Bosni i Hercegovini počela je 13., a ove godine Sportske igre mladih proslavljaju jubilej – deset godina druženja sa decom iz Srbije. Aktivnosti se u sve tri zemlje učesnice odvijaju na isti način, a na kraju sezone pobednici Državnih finala se druže na Međunarodnoj završnici u Splitu.

Povezano

Ministar sporta Zoran Gajić u Vlasotincu: donacija koševa, golova, mreža i lopti za OŠ „Siniša Janić“ i tri sportska kluba

U okviru obeležavanja 100 dana rada nove Vlade Srbije, u Vlasotincu su boravili ministar sporta Zoran Gajić i državni sekretar Marko Kešelj, koji su u prostorijama OŠ „Siniša Janić“ održali sastanak sa predstavnicima klubova i sportskih organizacija u opštini. Po završetku sastanka ministar Gajić je sa saradnicima u u fiskulturoj sali Osnovne škole „Siniša Janić“, […]