Seoske sportske igre i ove godine u Vlasotincu u organizaciji Sportskog saveza

Sportski savez opštine Vlasotince i opština Vlasotince ove godine će po treći put organizovati Seoske igre Sportskog saveza Srbije.

Ono što je novina je da će prvi put Vlasotince biti domaćin i Regionalnog takmičenja Seoskih igara čime se još jednom potvrđuje jasna opredeljenost predsednika opštine Vlasotince Bratislava Petrovića, njegovih saradnika i rukovodstva Sportskog saveza opštine Vlasotince da se značajna pažnja kada je sport u pitanju mora posvetiti seoskim sredinama.

Organizacija Seoskih igara bila je i jedna od tema sastanka koji je održan u Beogradu prilikom posete čelnika Sportskog saveza opštine Vlasotince kada su održali sastanak sa generalnim sekretarom Sportskog saveza Srbije Goranom Marinkovićem.

Seoske igre organizuju se u većem broju takmičarskih disciplina, rezultati u svakoj od disciplina se posebno boduju, a pobednik je ona ekipa, odnosno ono selo koje zbirno osvoji najveći broj bodova.

Pored tradicionalnih sportova kakvim s emogu smatrati fudbal i košarka, na Seoskim igrama se organizuju i takmičenja u natezanju konopca, takmičenje u narodnom rvanju, takmičenje u obaranju ruke i čitav niz zanimljivih sportskih diciplina.

Iz Sportskog saveza opštine Vlasotince pozivaju sva zainteresovana sela da se njihovi predstavnici, da dobiju kompletnu informaciju o takmičenju kako bi formirali ekipe koje će učestvovati na Seoskim igrama Sportskog saveza Srbije u 2023. godini.

Pobednik Seoskih igara na republičkom nivou dobija od Sportskog saveza Srbije na poklon kompletan novi sportski teren, odnosno teren za male sportove u svom selu.

Ovaj sadržaj je deo projekta koji je sufinansirala opština Vlasotince. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Povezano

SPORT ZA SVE Odlični rezulati članova Plivačkog kluba Leskovac na državnom prvenstvu

Na Državnom prvenstvu za kadete, juniore i apsolutnoj kategoriji, koje je održano u Beogradu, od četvrtka 17.decembra do nedelje 20.decembra 2020 godine, Plivački klub “Leskovac je učestvovao sa svojih 6 plivača i napravio zapažene rezultate. Na samom takmičenju je učastvovalo 46 klubova sa 474 takmičara. Ovo je takmičenje posle dužeg vremena i svi su željni […]

AUH, KAKVA LIGA! Evo ko će sledeće sezone igrati u Srpskoj ligi Istok – Ponovo gledamo leskovački, ali nema više niškog gradskog derbija

Sezona 2020/2021. ostaće upamćena na srpskoligaškom Istoku i na teritoriji FSRIS kao jedna najzanimljivijih koaj je donela ispadanje rekordnih 12 klubova. Sve je počelo prošlog leta kada su pod plaštom epidemije Korona virusa donete odluke koje su u prvi mah donele „mir u kući“ pa su svi bili zadovoljni u megalomanskim ligama. Račun je stigao […]