Bokseri vllasotinačkog BK Arena osvojili 3 medalje na Prvenstvu Srbije za omladince

Kasno sinoć spuštena je zavesa na pojedinačno prvenstvo Srbije u boksu za 2023.godinu. Prvenstvo Srbije za omladince održano je od 6. do 9. aprila u sportskoj hali „Student“ u Valjevu.

Učešće na ovogodišnjem prvenstvu uzela su 62 klubova sa teritorije Republike Srbije, a tokom 4 dana takmičenja viđena su 163 bokserska meča, koja je sa uživanjem pratilo oko 500 ljubitelja plemenite veštine.

Bokserski klub „ARENA“ iz Vlasotinca ostvario je dobre rezultate osvojivši ukupno 3 medalje i to jednu zlatnu i dve bronzane. Osvajač zlatne medalje i osvajač titule šampiona Srbije za 2023. godinu je Ognjen Bidžić iz Vlasotinca. Osvajači bronzanih medalja su Jovan Dimitrijević i Luka Nikolić takođe iz Vlasotinca.

„Zadovoljni smo rezultatima koje smo ostvarili na državnom prvenstvu, koje je takmičenje najvišeg ranga u Srbiji. Ognjen Bidžić je tokom četiri dana borbi pobedio sve svoje protivnike i pokazao da je dominantan u svojoj kategoriji. Ognjen Bidžić je ove godine bio na pripremama sa reprezentacijom Srbije, tako da od selektora očekujemo poziv za pripreme koje će ubrzo uslediti, a nadamo se i njegovom učešću na narednom Prvenstvu Evrope“.

Za razliku od Bidžića koji je pokazao svoju klasu, Jovan Dimitrijević koji je takođe član reprezentacije Srbije, na zaprepašćenje selektora reprezentacije, nije uspeo da osvoji zlato. „Jovan Dimitrijević je u polufinalu prvenstva imao loš dan, slabije boksovao, te je u polufinalu izgubio od osvajača zlatne medalje i reprezentativca Srbije Popovića iz Loznice. Dimitrijević je rekao bih izgoreo u želji da pokaže da je bolji od Popovića, pa je zanemario taktiku i srljao u borbu sa Popovićem, te zbog toga podeljenom odlukom sudija izgubio borbu“, rekao je Ivan Jović, trener bokserskog kluba „Arena“ Vlasotince.

Povezano

Tradicionalni plivački miting „Leskovački pobednik“ okupio 306 takmičara iz Srbije i Makedonije

U organizaciji Plivačkog kluba Leskovac danas je u Leskovcu održan tradicionalni, 11. po redu plivački miting „Leskovački pobednik“. Plivački klub “Leskovac“ ugostio je danas 306 takmičara iz cele Srbije i Makedonije. Iz Srbije je učešće uzelo 17 klubova, a iz Makedonije 4 kluba. Plivački klub “Leskovac“ je podelio skoro 400 medalja za najuspešnije takmičare koji […]

Grad Leskovac isplatio prvu ratu sportskim klubovima

Sportskim klubovima koji se finansiraju i sufinansiraju iz budžeta grada Leskovca danas je isplaćena prva rata u iznosu od 50 miliona i 870 hiljada dinara. Ove godine pravo na programsko finansiranje stekla su 103 kluba a suma opredeljena za tu namenu iznosi 125 miliona dinara. Sredstva namenjena finansiranju sportskih klubova povećavaju se iz godine u […]